50 de copii de la Şcoala „Dan Barbilian" vor zbura în cosmos

dan_barbilian1.jpgÎn Parcul Tineretului din Bucureşti, la bordul unei navete spaţiale, copiii constănţeni vor simula colonizarea altor planete

Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian", în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution şi cu Administraţia Fondului pentru Mediu, s-a implicat în realizarea proiectului de educaţie ecologică BEE GREEN, prin care se doreşte ca elevii să se familiarizeze cu problemele ecologice ale Terrei din perspectiva cosmică.

Proiectul a demarat în toamna anului 2011, când şcoala constănţeană a fost una dintre cele 10 şcoli selectate la nivel naţional. La ora actuală, proiectul este în faza a doua de desfăşurare, etapă în care, în urma unor teste riguroase şi a numeroase activităţi, au fost selectaţi 50 de copii din toată şcoala, care vor participa la o lecţie demonstrativă filmată, pe tema legislaţiei pentru protecţia mediului şi a calităţii aerului.

dan_barbilian_1.jpgLecţia va fi urmată de o activitate practică de ecologizare a plajei Modern şi a parcului de la Sala Sporturilor din Constanţa, activitate la care vor participa şi reprezentanţi ai Asociaţiei Green Revolution şi ai Administraţiei Fondului pentru Mediu, luni, începând cu ora 12.00. Pentru întreaga implicare de până acum a elevilor şi cadrelor didactice, Şcoala „Dan Barbilian" a fost recompensată cu un kit Siemens, care dă posibilitatea efectuării a 60 de experimente de laborator despre mediu, energie şi proprietăţi ale materialelor. Surpriza pe care copiii o aşteaptă cu nerăbdare este ziua în care vor fi invitaţi într-o excursie la Bucureşti, unde vor simula cu ajutorul unei navete spaţiale de dimensiuni reale un zbor cosmic, al cărui obiectiv va fi colonizarea virtuală a unei alte galaxii. Ei vor putea să vadă pe bolta virtuală imensitatea cosmosului, dar şi cum „plânge pământul" din cauza nerespectării normelor de protecţie a mediului. „Suntem bucuroşi să reprezentăm judeţul Constanţa în această mare echipă BEE GREEN de luptă pentru protecţia mediului. Îi ajutăm astfel pe copiii noştri să înţeleagă faptul că responsabilitatea salvării planetei va sta în curând pe umerii lor. De altfel, şcoala noastră are o bogată tradiţie în acest sens, fiind deţinătoarea Steagului Verde şi fiind implicată şi în proiectul «Şcoli pentru un viitor verde»", a declarat profesoara Alina Dimitriev, directorul unităţii şcolare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.