Social

Activitatea medicală de urgenţă a SMURD, sprijinită de KMG International (galerie foto)

KMG International continuă să sprijine activitatea medicală de urgenţă a SMURD, la nivel naţional, prin oferirea de resurse pentru trainingul salvatorilor. Astfel, Grupul a achiziţionat şi donat două centre mobile de instruire, pe structura unor automobile tip furgonetă, pentru derularea programelor de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă destinate paramedicilor SMURD. Valoarea sprijinul oferit este de 100.000 de dolari.
 
„Nevoile sistemului public de sănătate sunt în continuă creştere şi credem în datoria noastră socială de a contribui la dezvoltarea ţării şi de a acorda asistenţă medicală de calitate celor care au nevoie. Această iniţiativă vine ca o continuare a angajamentului pe care ni l-am asumat în 2009, când am iniţiat şi colaborarea cu SMURD şi un program de granturi destinate sectorului medical. În ultimii ani am alocat peste 5 milioane USD pentru sănătate”, a declarat Alexey Golovin, VP, KMG International.
 
Cele două centre mobile de formare sunt dotate cu întreaga bază materială pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor didactice pentru grupe de 16 persoane, respectiv manechine avansate de instruire, simulatoare ale corpului omenesc, defibrilatoare, resuscitatoare siliconice, echipamente de extracţie pacient din zone dificile, rucsacuri medicale de primă intervenţie şi stabilizare a pacientului şi echipamente IT moderne.
 
„Prin intermediul acestui proiect, vom contribui la dezvoltarea activităţii de formare continuă a personalului din cadrul SMURD şi vom realiza încă un pas foarte important din viziunea de a duce activitatea de pregătire mai aproape de oameni şi de a avea un sistem de urgenţă integrat, alcătuit din specialişti foarte bine pregătiţi şi instruiţi periodic la cele mai înalte standarde din domeniu. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susţinerea acordată de partenerul nostru, KMG International, respectiv populaţia, care a ales să direcţioneze 2% pentru Fundaţia pentru SMURD. Apreciem fiecare susţinere acordată pentru că, în final, este important să amintim că… Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă!”, a spus, la rândul său, Raed Arafat, preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei pentru SMURD.
 
Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, centrele mobile de instruire vor fi alocate logistic regiunii Centru şi Bucureşti-Ilfov, iar activitatea de instruire SMURD se va desfăşura cu ajutorul a peste 10 formatori în toate judeţele limitrofe (Târgu-Mureş, Harghita, Sibiu, Alba, Braşov, Bitriţa-Năsăud, respectiv Bucureşti-Ilfov), dar şi în alte regiuni cum ar fi Prahova, Constanţa, Craiova, Galaţi sau Iaşi.
 
Cele 2 centre mobile de training sunt prezentate pentru prima dată, înainte de intrarea lor oficială în activitate, elevilor de clasele a VII-a şi a VIII-a din Blejoi, Prahova. 120 de elevi de la şcolile din comună vor beneficia de un curs de prim ajutor oferit de formatorii SMURD.
 
„De priceperea celui care acordă primul ajutor depinde, în mare măsură, viaţa unei persoane aflate în pericol. Cum educaţia medicală începe în şcoli, mă bucur că putem oferi copiilor din comunitatea noastră aceste cursuri de prim-ajutor acordate de formatorii SMURD”, a punctat Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi.
 
În ultimii 10 ani, sprijinul KMG International oferit SMURD a constat în carburant JetA1 pentru elicopterele aero-medicale, uniforme pentru voluntari (peste 750 la nivel naţional), un echipament ECMO mobil pentru a susţine funcţiile respiratorii şi cardiace ale pacienţilor în timpul transportului acestora de către echipajele SMURD etc.
 
Grupul KMG International a investit peste 8 milioane de dolari în proiecte de dezvoltare a comunităţilor la nivel naţional în ultimii ani, cu un număr total de peste 300.000 de beneficiari. Investiţiile în sectorul medical, una dintre direcţiile strategice ale grupului, au vizat reabilitarea secţiilor şi dotarea cu echipamente medicale a 60 de unităţi medicale din ţară.

 Despre KMG International 

Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 15 miliarde de dolari în perioada 2007-2017.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

18 Jun 2019 826

Echipament de 65.000 de lei KMG International mărește capacitatea tehnică a Centrului de Transfuzii Constanța

14 Jun 2019 619

Delegație din Kazahstan la rafinăria Petromidia Yedil Utekov, director general al Rompetrol Rafinare – „Această vizită este un bun prilej pentru toți factorii implicați “(galerie foto)

04 Jun 2019 616

Rezultate operaționale foarte bune pentru rafinăriile Petromidia și Vega, în primul trimestru din 2019

14 May 2019 400

Soluții de ultimă generație pentru transporturile Rompetrol Rafinare. Ce măsuri vor fi aplicate

06 May 2019 434

Prima stație de alimentare din orașul Adjud, inaugurată de Rompetrol

23 Apr 2019 593

Rompetrol Rafinare anunță investiții de peste 50 de milioane de dolari în rafinăria Petromidia

08 Apr 2019 845

Concurs organizat de ISJ Constanţa KMG International susţine Olimpiada Naţională de Chimie

22 Mar 2019 817

Meniu tradiţional kazah şi multă voie bună Nauryz, sărbătoarea renaşterii naturii şi a oamenilor, celebrată de marea familie a Rompetrol Rafinare (galerie foto+video)

22 Mar 2019 944

KMG International susține Olimpiada Națională de Chimie de la Constanța

21 Mar 2019 994

Artă kazahă Leyla Mahat, una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Kazahstan, expune la Bucureşti

05 Mar 2019 654

Surprize pentru doamnele rafinăriei Petromidia Directorul general Yedil Utekov - „Femeile sunt puternice timp de 365 de zile, aşa că merită să ştie că sunt apreciate“ (galerie foto)

02 Mar 2019 1717

Rompetrol Rafinare, performanțe operaționale remarcabile în 2018

27 Feb 2019 734

O nouă benzinărie Rompetrol în Chişinău. KMG International continuă dezvoltarea nu doar în România, ci şi în Republica Moldova, Georgia şi Bulgaria

22 Jan 2019 665

A patra ediţie a Festivalului Filmului Kazah, organizată de ambasada Republicii Kazahstan în România, în parteneriat cu KMG International (galerie foto)

07 Dec 2018 649