Afaceriştii decedaţi din preajma lui Mazăre - Cârciog, Jitaru, Oancea Ultimele minute din viaţa lui Gheorghe Oancea (galerie foto)

Apropiat al primarului Radu Mazăre,un prosper om de afaceri, Gheorghe Oancea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti, a decedat, la doar 63 de ani. Acesta este al treilea om de afaceri din anturajul primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu care a plecat dintre noi numai în ultimii doi ani. Pe 12 iunie 2011, la 70 de ani, s-a stins din viaţă Mihai Cârciog, fondatorul cotidianului ziarului Telegraf şi Soti Neptun, actualul Neptun TV. În august 2011, la doar 58 de ani, a trecut în nefiinţă şi Ion Jitaru, patronul societăţii Herarconi, bun prieten cu Nicuşor Constantinescu. De altfel, societatea Heraconi este foarte bine văzută în plan local, câştigând de la Primăria Constanţa, dar şi de la Consiliul Judeţean Constanţa şi de la SRL-urile acestora contracte de servicii de-a lungul timpului.

Cum a murit

În seara zilei de marţi, Gheorghe Oancea s-a prezentat la Centrul Medical privat Iowemed din Constanţa, dar nu a mai plecat acasă. Bărbatul a făcut stop cardiac, iar angajaţii clinicii private au solicitat ajutorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. „Pacientul, de 63 de ani, a fost găsit de medicii de pe Ambulanţa noastră în stop cardio-respirator. Echipajul nostru a început tot protocolul de resuscitare, însă nu a mai putut fi salvat şi a fost declarat decedat. Nu ştim ce antecedente a avut, nu ştim în evidenţa cărui medic este”, a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă dr Vasile Popescu. Potrivit acestuia, pacientul a fost resuscitat 60 de minute, apoi a fost declarat decesul.

Ce spun reprezentanţii Centrului Medical Iowemed

„În data de 16 iulie 2013, orele 19.20, la Centrul Medical Iowemed s-a prezentat un bărbat de 63 ani, care a fost preluat de medicul şi asistenta de gardă care, în acel moment, se aflau la recepţie. Fişa pacientului a fost înregistrată la ora 19.22. Echipa medicală aflată de gardă a demarat procedura de examinare. În acel moment,
starea pacientului a evoluat rapid, agravându-se brusc. A necesitat începerea procedurilor de resuscitare. La ora 19.25 a fost solicitată şi intervenţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. La ora 19.28, a fost prezentă unitatea mobilă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, care a colaborat permanent cu echipajul de Urgenţă Iowemed, format din ambulanţier şi asistent medical, ambii calificaţi în manevre de acordare de prim-ajutor şi de resuscitare cardio pulmonară şi cerebrală, sub directa supraveghere a medicului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.
După efectuarea manevrelor de resuscitare, într-un interval de aprox 60 minute, a fost declarat decesul persoanei, conform procedurilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Centrul Medical Iowemed deţine autorizaţia nr. 8/01.10.2010, potrivit căreia este abilitat de a acorda „asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat în regim privat”. Menţionăm că Centrul Medical Iowmed nu este unitate de primiri-urgenţă”, au declarat reprezentanţii  Centrului Medical Iowemed.

Gheorghe Oancea şi afacerile cu Primăria Constanţa şi CJC

Născut pe 1 noiembrie 1949 în Constanţa, fiul lui Aurel şi al Valeriei, Gheorghe Oancea a făcut carieră în lumea afacerilor locale, într-o discreţie totală. Oancea a administrat business-uri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five Holding. Cea din urmă societate este cea pe numele căreia funcţionează magazinul Brick. Five Holding este proprietarul magazinului Brick, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni primarul Mazăre, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest.  SC Mobitom SA este una  dintre firmele abonate la bani publici obţinuţi în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Mobitom, care a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri, a câştigat în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residence. În 2009, societatea lui Oancea a câştigat licitaţia în valoare de aproape un 1.700.000 de euro fără TVA, pentru executarea lucrărilor de construcţie şi proiectare pentru posturi pentru servicii de urgenţă, salvare şi salvamar. Societatea lui Oancea a executat şi lucrările la parcurile Ţara Piticilor, a achiziţionat şi a montat elemente de joacă în parcuri, a amenajat terenuri de sport, a montat 150 de bănci în parcuri, a reabilitat Teatrul de Vară Soveja şi a reparat scena de la Cazinoul din Mamaia. Mai mult decât atât, Asociaţia Naţională a Scafandrilor profesionişti din România, condusă de Gheorghe Oancea, a asigurat serviciul de salvamar în Constanţa şi Mamaia. Oancea ridică baza Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România din zona sud a lacului Tăbăcărie. Printre afacerile familiei Oancea se numără şi restaurantul La Cetate, din parcul Tăbăcărie.

Soţia preşedintelui CJC, angajată la On Plonge

Potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, soţia sa, Codruţa, a câştigat în 2011 ca salariat la On Plonge-ul lui Gheorghe Oancea 9.768 lei. Se zice că soţia preşedintelui CJC s-ar ocupa de o grădiniţă, cu toate acestea în declaraţia de avere a soţului ea apare doar ca angajată cu un salariu modest la On Plonge-ul lui Oancea.


Va fi înmormântat la Cimitirul Central

Corpul neînsufleţit va fi depus până azi,18 iulie, orele 12.00, la Centrul de Perfecţionare a Scafandrilor de pe strada Soveja, parcul Tăbăcărie. Slujba religioasă va avea loc la ora 13.00, la biserica Sfântul Nicolae din cartierul Coiciu, iar înmormântarea la ora 14.00 la Cimitirul Central.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

arghir petrica, arghir ionut,(nepoti), Alida ( fina) - toti din cluj napoca

18 Jul, 2013 03:30

Sincere condoleante greu incercate , Liniste sufleteasca , multa putere! Suntem alaturi de voi si de cei apropiati voua pentru pierderea suferita!,, DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE`` , ,, NU TE VOM UITA NICI ODATA UNCHIULE GIGI'' ( nepotii Pappy si ionut , fina alida ) DIN CLUJ

Articole asemanatoare

Firme Constanța Încă patru ani de mandat pentru administratorii societății Agromec SA

15 Apr 2024 373

MAEMinisterul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiei ambasadorului Gheorghe Tinca

15 Apr 2024 223

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 574

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a învins liderul din play-out, Recolta Gheorghe Doja. Gloria Băneasa, victorie după un meci nebun!

14 Apr 2024 1030

UPDATE A fost cutremur în această dimineață în România! L-ați simțit? Ce magnitudine a avut

14 Apr 2024 639

Accident rutier în Constanța. Două mașini parcate lovite de un șofer băut

13 Apr 2024 897

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 996

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 729

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 496

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 631

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 561

Un imobil din stațiunea Venus crește pe verticală. Firma Club Razelm SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

11 Apr 2024 409

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1598

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 638

DPRPGheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP

10 Apr 2024 255