Agentia imobiliara CN ACN

1218552153.jpg

Directorul Administratiei Canalelor Navigabile, Ovidiu Cupsa, si-a exprimat dorinta ca, in viitor, sa subconcesioneze sau sa inchirieze terenuri nu numai in scopuri de activitati de navigatie

Daca, pana acum, afacerea s-a dovedit profitabila, pe viitor, liberalul se asteapta la o crestere a veniturilor companiei cu 20-25% numai din afacerile cu terenuri. Asa ca intentioneaza sa faca un PUG al zonei Canalului pentru a identifica terenurile si pentru a le stabili o intrebuintare. Asta, mai ales acum, cand Directia Generala Transport Naval din cadrul Ministerului Transporturilor a transmis CN ACN incheierea nr. 66537, privind dosarul nr. 66537/27.09.2007, emisa de OCPIC - Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, privind intabularea dreptului de Proprietate in favoarea statului roman - Proprietate Publica si intabularea dreptului de Concesiune in favoarea CN ACN SA Constanta, in vederea valorificarii potrivit legii. "Domeniul public al statului aflat in concesiunea CN ACN este estimat la aproximativ 3.500 hectare de teren. Aceasta initiativa se inscrie in politica generala de management a conducerii companiei, iar o parte din aceasta suprafata care va fi disponibila va putea fi supusa inchirierii sau subconcesionarii catre investitorii interesati", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei. Covidiu Cupsa spune ca nu se vor vedea mall-uri sau fast-food-uri pe malul canalului, insa nu exclude posibilitatea dezvoltarii unor ansambluri rezidentiale, acolo unde este posibil. "Vom avea terenuri folosite pentru activitati legate de navigatie, altele, pentru parcuri eoliene si altele, pentru ansambluri rezidentiale", a explicat ma- marele CN ACN-ului.

Eoliene si ansambluri rezidentiale, pe malul Canalului

Este foarte optimist si crede ca pamantul companiei pe care o conduce va fi folosit pentru dezvoltarea unor santiere navale importante si a unor fabrici, in urma concesionarii sau inchirierii. De asemenea, crede ca va creste si traficul pe Canal, in acest fel. Pentru eoliene, planurile sunt deja facute. In zona Port Agigea - Pod Basarabi, unde malurile sunt foarte inalte, au fost identificate patru zone propice pentru parcurile cu mori de vant. "Deja sunt vreo sase sau sapte firme interesate de acest aspect. Avem o societate austriaca, care a venit sa vorbeasca despre acest subiect. Si firma lui Dan Voiculescu, Grivco, este foarte interesata de acest aspect", a precizat Cupsa. Insa, nu stie daca Gigi Becali, despre care presa centrala a titrat ca va investi puternic in imobiliare, in Dobrogea, va baga bani si in conturile ACN-ului: "Nu stiu daca va participa si el la licitatia pentru acele terenuri. N-am auzit nimic". Cat despre zonele rezidentiale, asa cum le-a numit, Cupsa spune ca ar "popula malul Canalului", ceea ce este de dorit in situatia actuala. Nu ii este frica de investitorii neseriosi. "In imobiliare sunt si oameni seriosi. Si eu investesc in imobiliare", a raspuns seful ACN, intrebat fiind daca se teme de "spalatorii de bani" din sectorul imobiliar. Cupsa s-a declarat multumit de licitatiile de terenuri din ultima perioada. El a precizat ca cele patru terenuri inchiriate in ultimele saptamani, doua in Cernavoda, unul in Agigea si unul in zona Ovidiu-Lumina, nu vor fi folosite in alte scopuri decat cele de navigatie.

"Legea permite orice!"

In ciuda faptului ca ofertantii si-au depus si planurile la dosar, seful ACN-ului spune ca nu stie ce proiecte se vor realiza pe cele patru loturi. In schimb, a comentat faptul ca la licitatia din 4 august, mai precis lunea trecuta, terenurile au fost castigate de o firma infiintata anul acesta. Mai mult decat atat, cele trei firme ofertante aveau o legatura evidenta intre ele: VHS Yacht Building (castigatorul) si SC Avemar SRL au un actionar comun, in persoana lui Virgil Cacioianu, iar cea de-a treia firma care a depus oferta, Cleo Expert Consulting, o are ca patroana pe sotia lui Horia Bud, implicat si el in firma castigatoare. Insa, toata increngatura i se pare absolut legala lui Cupsa: "Legea permite orice! Licitatia a fost anuntata asa cum trebuia. Nu a fost niciun conflict de interese, nu a fost nicio problema. Asta a fost situatia. Ok, foarte bine daca exista o legatura. Din punct de vedere legal, eu nu am nicio problema. Singura mea legatura cu licitatia este aprobarea procedurii de licitatie, nimic mai mult". Mai mult decat atat, lui Cupsa nu i se pare ciudat ca doua firme infiintate in 2008, avand aceiasi actionari, vor avea de platit, lunar, catre CAN aproximativ 50.000 de euro, numai pe chirii. "Eu nu ma pot pronunta despre puterea financiara a unei firme. Rolul nostru este sa respectam, din punct de vedere legal, procedurile de licitatie", a mai spus Cupsa. Insa, nu stie daca licitatia de luni, 11 august, se va concretiza. Atunci, firma Building Invest SRL, ce ii are ca actionari pe Horia Bud si pe Virgil Cacioianu, a inchiriat doua terenuri cu sume record: 20.008, respectiv 21.101 euro pe luna, fara TVA. Cupsa a precizat ca, potrivit legii, la trei zile dupa licitatie, agentul economic poate veni pentru a se parafa contractul. Daca acest lucru nu se intampla, procedura de licitatie va fi reluata.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 539

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1029

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 497

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 634

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 459

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1640

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 357

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575