Amenda, menţinută de judecători Primăria municipiului Constanţa, bună de plată pentru autobuzele RATC

Pe data de 5 noiembrie 2014, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins ca nefondată acţiunea în instanţă a Primăriei Constanţa în dosarul 377/36/2014, prin care autoritatea publică locală ceruse anularea amenzii aplicate de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Nemulţumită de decizia Curţii de Apel, Primăria Constanţa a formulat recurs, pe data de 5 ianuarie 2015. 

 „Este vorba despre o acţiune întreprinsă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a acţionat în judecată toate regiile de transport din ţară pentru că nu asigură rampe de acces în mijloacele de transport persoanelor cu dizabilităţi. Primăria Constanţa a fost amendată cu suma de 1.000 de lei. Însă amenda a fost contestată. Dintre cele 160 de autobuze ale RATC, 130 sunt dotate cu toate cele necesare pentru persoanele cu dizabilităţi. Acum modificăm şi celelalte autobuze din dotarea regiei. Noi ne-am făcut treaba. Mai departe este treaba Primăriei“, a declarat directorul general al RATC Constanţa, Ovidiu Tănase. Reamintim că, pe data de 17 iunie 2014, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul 377/36/2014. Ca părţi ale dosarului apar: primarul municipiului Constanţa - reclamant, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării - pârât şi Regia de Transport în Comun Constanţa - în calitate de „chemat în garanţie“. RATC apare ca parte „garant”, deoarece automobilele sunt ale regiei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Felicia Ovanesian l-a acționat în instanță pe Primarul Municipiului Constanța! „Pe vremea lui Făgădău primeam răspunsurile la cererile pe 544, dar la Chițac refuză de fiecare dată. Nu se poate așa ceva!“

15 Dec 2023 1321

RATC Constanţa, dată în judecată de angajaţi

08 Oct 2015 2260