Angajatii de la Protectia Copilului, la mila Ministerului de Finante

1223322304.jpg

In cazul in care situatia nu se schimba, data de 15 octombrie va fi o prima zi neagra pentru personalul institutiei

In timp ce legea majorarii cu 50% a salariilor cadrelor didactice a fost votata in unanimitate in Camera Deputatilor, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Constanta aduna doar firimiturile. La sfarsitul lunii august, Petre Dinica, director executiv al institutiei, tragea un prim semnal de alarma. "Nu mai avem cu ce plati salariile angajatilor si niciun alt serviciu. Este nevoie urgent de o reforma bugetara", declara, la momentul respectiv, conducerea DGASPC. Fondurile pentru salariile angajatilor, plata furnizorilor si intretinerea minorilor integrati in centrele de plasament se epuizasera. De atunci, situatia critica in care se gasea personalul de la Protectia Copilului nu s-a schimbat cu nimic. "Nimic. Nu am primit nimic", incepe, revoltat, Petre Dinica. "S-au trimis adrese, s-au facut solicitari, dar nu s-a primit nicio veste, fie ea favorabila sau nu. "Am asteptat o prima rectificare de buget. Ea s-a facut, dar noi nu am primit inca... nimic. Ultima adresa catre Ministerul Finantelor Publice am facut-o inainte de rectificare, dar nu ni s-a dat niciun raspuns. Probabil ca Directia pentru Protectia Copilului nu este intr-atat de importanta pentru Guvern", a declarat directorul executiv.

Pentru unii prea mult, pentru altii deloc

"Altora li se majoreaza salariile, primesc stimulente mai mari decat salariul lunar si nici macar nu stiu pentru ce, iar noi... suntem fiii ploii", a punctat acesta. In cazul in care situatia nu se schimba, data de 15 octombrie va fi o prima zi neagra pentru angajatii Directiei, care nu-si vor primi remuneratia lunara. "Ne vom tine de promisiune. Fie ni se aloca banii, fie vom recurge la toate mijloacele legale pentru a-i obtine", a explicat Dinica. Pentru a iesi din aceasta criza financiara, Directia pentru Protectia Copilului are nevoie de o suplimentare de 22 milioane lei. Pe de alta parte, directorul DGASPC spune ca ar mai exista o scapare, macar pentru o scurta perioada de timp. "Consiliile locale din judet au sa ne dea banii pentru serviciile pe care noi le efectuam acolo. Intelegem ca nici bugetele lor nu sunt prea mari si ca unii chiar s-au chinuit sa ne mai dea din bani. Insa pe primul semestru al acestui an mai avem de primit 31 de miliarde. Cu alte cuvinte, bugetul nostru pe o luna. Macar ne-ar ajunge de salarii", explica Dinica. Seful Protectiei Copilului spune ca, pe luna, directia pe care o conduce are un buget de aproximativ un milion de euro: "Avem probleme mari, asta este adevarul. O sa intervina si problema furnizorilor. In acest moment avem datorii de vreo 21 de miliarde catre furnizori. Ei ne inteleg, asa cum au facut-o intotdeauna. Insa nu stiu cat o vom mai tine asa".

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 349

Primăria Hârșova a bătut palma cu Electro Bulgaru BMS SRL! Ce prevede contractul și care este valoarea

11 Apr 2024 426

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 569

Licitații publicePrimăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 462

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1077

Primăria Năvodari, județul Constanța a cumpărat servicii de mentenanță pentru iluminatul public

05 Mar 2024 644

Soluția oferită de magistrații Curții de Apel Constanța în procesul dintre Team Force Security SRL și mai multe societăți

02 Mar 2024 560

Ședință CLM Constanța Consilierii stabilesc costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii de la Căminul pentru persoane vârstnice (DOCUMENT)

26 Feb 2024 653

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de mentenanță a iluminatului public

26 Feb 2024 931

Team Force Security SRL dă în judecată mai multe societăți. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

23 Feb 2024 620

Licitație de 9,58 de milioane de euro, pentru DRDP Constanța, tranșată de judecătorii de la Curtea de Apel (MINUTA)

21 Feb 2024 711

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3628

Direcția Generală Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța caută o firmă care va face curățenie în Pavilioanele pentru pensionari (DOCUMENT)

15 Feb 2024 710

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 632

Unitatea Militară 02049 Constanța cumpără servicii de întreținere a aeronavelor

12 Feb 2024 741