Social

Arhiepiscopul Tomisului, la trecerea dintre ani „Bucuria să o sporim, dragostea să o înmulţim, pacea să ne stăpânească şi nădejdea să trăiască în sufletele noastre“

Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a transmis constănţenilor un mesaj pentru noaptea de Revelion, în care îi îndeamnă să aibă inima deschisă şi liberă de orice prejudecată.
 
„Fiecare sfârşit de an aduce şi un nou început. Iată, anul 2018 se sfârşeşte! Acum suntem la înnoirea unui nou an, un an trece şi altul vine. Cu prilejul Anului Nou, vă doresc tuturor să aveţi inima deschisă în inima voastră să intre toţi cei dragi ai casei şi dimprejurul vostru. Şi toţi cei ce v-au supărat sau v-au produs vreun neajuns, şi pe aceştia să-i primiţi în inima voastră. Să nu ţineţi răul, să avem inima deschisă şi liberă de orice prejudecată, pentru că răutatea vine de la cel viclean, care-i duşmanul nostru.
 
Dragostea, iertarea şi bucuria de a primi în inima noastră pe toţi semenii noştri este dar de la Dumnezeu. Fie ca noul 2019 să vină cu daruri bogate, cu daruri de inimă bună, cu daruri de belşug în casele noastre, cu daruri de pace, de iertare şi de dragoste şi, având asemenea sentimente pe care numai Dumnezeu ni le poate ţine, să ne urăm la început de an La mulţi ani şi să ne răspundem cu acest salut în care să se vadă lumina, bucuria şi pacea noastră şi iertarea deplină pe chipurile noastre.
 
Bine ai venit, noule an 2019! Acoperă-ne cu darurile de la Dumnezeu în fiecare zi ca, la sfârşitul noului an, bucuria noastră să fie mai bogată decât a fost în anul trecut. Cu toţii să ne îmbrăţişăm şi să întâmpinăm noul an cu optimism, cu multă bucurie şi cu lucrarea sfântă. Pacea, belşugul, dragostea şi bucuria să pornească din inima noastră. Să nu rămână nicio amintire neplăcută din anul trecut pentru niciun semen al nostru. De aceea, să ne îmbrăţişăm anul acesta, ca Dumnezeu să ne adauge ani mai mulţi, ani după ani, bucuria să sporim, dragostea să o înmulţim, pacea să ne stăpânească şi nădejdea să ne trăiască în sufletele noastre. La mulţi ani”, a transmis ierarhul Tomisului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va decurge ceremonialul zilei de Bobotează pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mesajul Înaltpreasfinţitului Teodosie (galerie foto)

05 Jan 2019 1549

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Crăciun pentru dobrogeni „Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării, a iertării“

21 Dec 2018 1064

Mesaj de Crăciun, transmis constănțenilor de Ierarhul Tomisului, IPS Teodosie. „Ziua Nașterii Domnului este o înnoire“ (galerie foto+video)

20 Dec 2018 637

Referendum. Ce mesaj le-a transmis Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie creștinilor prezenți la slujba de la Catedrala Sf Ap. Petru și Pavel din Constanța (galerie foto-video)

07 Oct 2018 1370

În Săptămâna Patimilor Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie - „Să căutăm Lumina, să fim fii ai Luminii. Să trăim pentru Lumină şi pentru Înviere“

04 Apr 2018 1479

Mesajul Arhiepiscopului Tomisului cu ocazia Anului Nou - ”Este darul lui Dumnezeu Noul An” (video)

31 Dec 2017 1334

Mesajul arhiepiscopului Tomisului „Naşterea Domnului aduce înnoirea firii, este începutul mântuirii noastre“

21 Dec 2017 1025

UPDATE. Ce mesaj transmite Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului cu ocazia Crăciunului și a Anului Nou

20 Dec 2017 968

Mesajul ierarhului Tomisului, ÎPS Teodosie, de Paşte „Învierea este culmea sărbătorilor. Este începutul vieţii veşnice“

12 Apr 2017 2824

Parastas la Dervent în memoria interpretului Aurelian Preda. Când va avea loc. Cine va oficia slujba. Mesajul fiicei

04 Nov 2016 3113

Interpretul Aurelian Preda va fi adus azi la Dervent. Slujba va fi oficiată de ÎPS Teodosie. Tainicul mesaj al monahului Efrem Bandarică

01 Oct 2016 13252

Mesajul pascal al Ierarhului Tomisului pentru constănţeni „Nu există adevăr mai puternic şi mai viu ca adevărul Învierii“ (galerie foto)

26 Apr 2016 1260

Mesaj de Crăciun pentru constănţeni ÎPS Teodosie - „Pacea şi armonia să domnească în fiecare casă“

22 Dec 2015 1923

IPS Teodosie a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei morți vineri în Clubul Coletiv (video)

02 Nov 2015 1336

Mesaj adresat constănţenilor de către Arhiepiscopul Tomisului, în ajun de Crăciun „Să vă fie sufletul un Betleem plin de lumină!“

23 Dec 2014 1119