Arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Crăciun pentru dobrogeni „Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării, a iertării“

Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost colindat, ieri, la Palatul Arhiepiscopal, de un grup de copii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“. Cu acest prilej, a transmis constănţenilor un mesaj de Crăciun, în care îndeamnă la pace, linişte, înfrăţire şi unire.
 
„Este vremea când ne pregătim să primim cuvântul cel dumnezeiesc întrupat, să-l primim cu bucurie şi cu dragostea cuvenită. Cei ce l-au primit îşi înnoiesc, iarăşi, inima şi sufletul lor. Ziua în care pruncul Iisus se naşte, în fiecare an, este înnoire, nu este comemorare. Înnoirea praznicului este cu adevărat un moment de mare sărbătoare. Cuvântul care s-a întrupat este veşnic. El s-a întrupat în timp, ca să sfinţească timpul şi viaţa noastră, să ne ducă în veşnicie.
 
Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării între noi, a iertării. Se cuvine ca toţi să gustăm din darurile acestei sărbători. Pruncul ne arată cum trebuie să fim. Este un prunc curat, nevinovat, înconjurat de îngeri. Mânuitorul ne spune că trebuie să fim şi noi ca pruncii, altfel nu putem intra în împărăţia cerească a Tatălui. De aceea ne pregătim de această sărbătoare cu multă grijă, cu post, cu rugăciune, cu spovedanie, cu milostenie, cu dragoste şi pace.
 
Să fiţi la această sărbătoare mesageri ai păcii, aşa cum Dumnezeu şi-a trimis îngerii săi, pe pământ, la naşterea pruncului Iisus. Dragostea nu cunoaşte margini, discriminări de neam, de credinţă. Dragostea îmbrăţişează pe orice om, indiferent de ce credinţă şi etnie ar fi. Cu toţii suntem chipul lui Dumnezeu, iar Dumnzeu ne cheamă pe toţi la dragostea sa“, a spus ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie.
 
„Iubiţi fraţi creştini! Iubiţi locuitori ai ţinutului nostru dobrogean! Iubiţi români de pretutindeni! Pruncul Iisus, care se naşte, ne cheamă pe toţi să fim în înfrăţire, dragoste şi unire. Să-L rugăm pe pruncul Iisus, aşa cum a venit pe pământ cu acest mesaj al păcii şi înfrăţirii, să ne înfrăţească şi în acest an. Să aveţi pace şi bucurie, să aveţi în casă bucate, de care să vă îndestulaţi, să aveţi colinde şi cântări, să se unească familia! Şi pentru că sărbătoarea este cu lumină, lumina să vă însufleţească credinţa, să strălucească, dragostea să se împlinească, iar nădejdea în ajutorul ui Dumnezeu să crească! La mulţi ani, Crăciun cu bucurii, pace şi unire tuturor!“, a transmis arhiepiscopul Tomisului.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată unde va oficia slujbe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 24 – 30 aprilie 2024

23 Apr 2024 570

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 534

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?

21 Apr 2024 526

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 721

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 559

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 504

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 561

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1492

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 602

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2299

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 500

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 612

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 3164

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 732

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 563