Social

Arimex Comexim 2000 SRL, oficial despre controalele efectuate de comisarii CJCP „Salutăm acest control. Nu au fost constatate nereguli grave, ci unele minore“

Pentru corecta informare a opiniei publice în ceea ce priveşte controlul efectuat de ANPC - CJPC Constanţa în data de 30.08.2017, societatea Arimex Comexim 2000 SRL, cea care asigură hrana zilnică a pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa şi la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, a transmis un punct de vedere.
 
„La acest control, desfăşurat în lipsa reprezentanţilor societăţii noastre, s-au prezentat 12 inspectori, atât de la Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti, conduşi de directorul general, Paul Silviu Anghel, cât şi de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, conduşi de Horia Constantinescu. În ziua următoare controlului, respectiv în data de 31.08.2017, Horia Constantinescu a declarat, pe un post local de televiziune, că blocul nostru alimentar este unul dintre puţinele unităţi verificate şi găsite conforme cu normele de igienă şi siguranţă alimentară, fiind curat, ordonat, cu spaţii de depozitare corespunzătoare, bine aerisite, ventilate. De asemenea, a mai declarat că «produsele găsite erau congelate la origine, ceea ce ne duce cu gândul că acestea nu erau atât de periculoase şi că, probabil, este o neglijenţă».
 
Unitatea noastră a fost verificată timp de patru ore, fiecare aliment dintre sutele de alimente fiind verificat bucată cu bucată, fie el de origine animală sau non-animală, fiecare ou, fiecare pachet, fiecare sticlă sau sticluţă, fiecare cutie, fiecare pliculeţ, fiecare sac.
 
Precizăm că, în cadrul controlului, dintre sutele de produse de origine animală s-a găsit un singur produs care depăşise termenul de valabilitate cu nouă zile. Este vorba de 106 bucăţi pachete cu şniţele din piept pui congelate, care au fost achiziţionate la data de 1.08.2017, cantitatea iniţială aprovizionată fiind de 1.000 de pachete. Aceste produse, datorită faptului ca au fost congelate la origine, dar şi timpului scurt depăşit, nu erau periculoase. Aceste produse erau depozitate separat, într-o ladă frigorifică aflată într-o sală de mese, în afara blocului alimentar, urmând ca, în ziua următoare, cu ocazia inventarierii, care se face la fiecare sfârşit de lună, să fie trimise la Eco Fire Sistems în vederea distrugerii.
 
Precizam că acestea erau corect depozitate, nu erau alterate, nu aveau aspect necorespunzător, culoare nespecifică sau miros neplăcut. Cu termen de valabilitate depăşit s-au găsit şi şase pachete de biscuiţi Petit Beurre, două pachete de biscuiţi Croco, o cutie de turtă dulce de două kilograme, o bucată de drojdie de bere, acestea reprezentând mostre pentru o licitaţie şi pe care magazionerul le-a uitat într-o cutie pe un raft. Faina, respectiv 414 kg, era un stoc-tampon depozitat separat şi reprezenta o diferenţă dintr-un total de 18.500 kg, care a rămas de la o livrare în urma unei licitaţii şi despre care, în mod greşit, magazionerul a notat că are termen de valabilitate luna noiembrie. Acest produs l-am folosit numai pentru livrările en-gros la licitaţii.
 
Din 15 baxuri cu foitaj aflate într-un congelator, două baxuri erau lipite cu partea etichetelor de pereţii congelatorului, astfel încât, la desprinderea acestora, etichetele, fiind umede, s-au rupt şi inscripţionarea cu termenul de valabilitate nu a mai putut fi identificată. Inspectorii au apreciat că produsele, în cantitate de 23 kg, trebuie retrase.
 
În legătură cu legumele congelate şi cu fructele transformate în gem, precizam următoarele: conform obiectului de activitate, conform autorizaţiei emise de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, unitatea noastră este autorizată să recepţioneze materii prime de origine animală şi non-animala, să le depoziteze şi să le prelucreze în vederea valorificării către unităţi de vânzare cu amănuntul sau destinatari finali. De aceea, anumite legume proaspete, în perioada iulie-august 2017, au fost tăiate cuburi şi congelate, după cum urmează: 68 kg ardei roşu kapia; 45 kg ciuperci; 33 kg pătrunjel; 0,4 kg mărar; 5 kg usturoi verde; 34 kg păstârnac; 35 kg vinete; 7 kg mazăre; 15 kg broccoli; 4 kg fasole păstăi; 51 kg varză; 31 kg ardei verde. Acestea erau ambalate în pungi transparente, curate, cu etichete pe care erau menţionate denumirea produsului şi data congelării. Legumele erau congelate, corect depozitate, nu erau vechi, alterate, nu aveau aspect necorespunzător, nu erau oxidate, nu prezentau arsuri, nu aveau culoare nespecifică sau miros neplăcut. Inspectorii le-au retras, motivând că starea termică a acestora a fost modificată.
 
Cantitatea de 60 de borcane gem de căpşuni a fost retrasă, deşi aceasta a fost fabricată în bucătăria proprie, în luna mai 2017, fiind destinată consumului personalului angajat. Pe toate capacele de metal ale tuturor borcanelor au fost menţionate atât denumirea produsului, cât şi data fabricaţiei. În opinia noastră, retragerea legumelor congelate şi a gemului de căpşuni a fost forţată, fapt certificat şi de către lucrători ANSVSA. Suntem încredinţaţi că, dacă am fi efectuat analizele acestor produse, rezultatele ar fi arătat că acestea şi-au păstrat caracteristicile specifice, nemodificându-şi proprietăţile calitative. Acestea au fost deficienţele constatate, şi nu altele.
 
Precizăm că produsele în cauză nu au fost găsite stricate, alterate, nu erau în circuitul hranei şi totuşi se mai întâmplă şi greşeli. Cine nu munceşte nu greşeşte. Cert este faptul că aceasta nu este o regulă, ci doar un caz de neglijenţă, pentru care se vor aplica sancţiuni disciplinare. În ceea ce ne priveşte, salutăm acest control. Nu au fost constatate nereguli grave, ci unele minore. Ne-au fost solicitate clarificări, documente şi inspectorii s-au convins. Nu am beneficiat de vreun act de clemenţă sau de vreo favoare, aşa cum sugerează câte-un răspândac. Am achitat şi o amendă de 3.000 de lei. Inspectorii CJPC au verificat absolut toate alimentele, inclusiv meniurile pacienţilor, gramajele, şi ar fi bine dacă inspectorii ar face verificări la fel de amănunţite la toţi operatorii economici care au ca obiect alimentaţia publică.
 
De zece ani furnizăm servicii de preparare şi livrare a hranei. Niciodată beneficiarii noştri nu au înregistrat vreun caz de toxiinfecţie alimentară, vreun incident grav. Nu ne-a preocupat nimic mai mult decât să oferim pacienţilor internaţi atât hrana materială, cât şi hrană spirituală. Ne-am implicat cu seriozitate pentru a le face şederea mai plăcută în spital, pentru a-i încuraja, pentru a le aduce mângâiere şi pentru a le oferi surprize plăcute. Aceasta o demonstrează direct pacienţii, prin fişele de monitorizare, o demonstrează reprezentanţii SCJU Constanţa, care au declarat că niciodată nu am creat vreo nemulţumire sau vreo problemă pacienţilor sau spitalului şi ca ne-am îndeplinit clauzele contractuale; o demonstrează analizele de laborator efectuate de către ANSVSA pentru toate probele de hrană; o demonstrează toate controalele ANSVSA şi DSP Constanţa, efectuate în decursul acestor zece ani. Chiar şi CJPC a verificat activitatea în decembrie 2016 şi în februarie 2017 şi nu s-au găsit nereguli grave. Am primit totuşi o amendă pentru că nu am afişat lângă lămâi un mesaj din care să rezulte ţara de origine şi pentru faptul că prăjiturile proaspete, primite de la un laborator de cofetărie, nu prezentau fiecare informaţii despre ingrediente, aceste informaţii fiind afişate totuşi la vederea consumatorilor.
 
Acum, după acest control al CJPC, care nu a constatat nereguli grave, sunt voci care spun că nu mai suntem buni. Noi nu facem politică şi nici nu am făcut vreodată. Ştim însă că, prin implicarea noastră pentru binele pacienţilor, prin participarea ca ofertant la licitaţiile organizate de Spitalul Municipal Medgidia, la SCJU Constanţa sau la alte unităţi, încurcăm socotelile multora, determinându-i să exercite fel de fel de presiuni. Este trist că oameni influenţi, care ne cunosc activitatea, afirmă public că suntem obraznici, lipsiţi de respect, de bună-cuviinţă, protejaţi de nu ştim cine, că livram intoxicaţii alimentare pentru bolnavi. Nu ne îngrijorează că cineva, în mod subiectiv, solicită rezilierea contractului pe care îl derulăm cu SCJU Constanţa. Nu vom răspunde acestor provocări“, a transmis administratorul societăţii, Virgil Drăghici.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Friptură de purcel, piept de pui la cuptor, mămăliguţă cu brânză Meniu delicios, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa (galerie foto)

08 Nov 2018 714

Piept de pui la tavă, mămăliguță cu brânză de vaci, calamar la cuptor Arimex Comexim 2000 SRL, meniu de sărbătoare pentru pacienții constănțeni

27 Oct 2018 773

Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, alături de familia micuţului decedat după ce a fost lovit de o maşină la Valu lui Traian

24 Sep 2018 2125

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a semnat cu Arimex Comexim 2000 SRL. Firma va livra hrană pacienţilor

21 Sep 2018 966

Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“, alături de copiii care locuiesc la Casa „Speranţa“

25 Aug 2018 1207

Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete deschise se ocupă de înmormântarea minorului din Făclia decedat într-un accident rutier

21 Aug 2018 778

Meniu de sărbătoare, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa, de Adormirea Maicii Domnului

15 Aug 2018 872

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu delicios pentru pacienţii din Constanţa de Sfântul Ilie

20 Jul 2018 1080

Ziua Copilului Baloane colorate, jucării şi un meniu deosebit, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi din Constanţa (galerie foto)

02 Jun 2018 1062

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu delicios oferit de Ziua Muncii pacienţilor din Constanţa

03 May 2018 1511

Parteneriat social-misionar O bătrână din Tuzla, ajutată de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

16 Apr 2018 1551

În perioada sărbătorilor pascale, Arimex Comexim 2000 SRL oferă un meniu festiv pacienților constănțeni (galerie foto)

07 Apr 2018 1437

O frumoasă troiţă în curtea Spitalului CFR Constanţa Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete Deschise au inaugurat o nouă fereastră spre cer (galerie foto)

07 Apr 2018 1930

Floriile, sărbătorite de la mic la mare Meniu tradiţional cu peşte, servit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

02 Apr 2018 966

De Buna Vestire, Arimex Comexim 2000 SRL oferă o masă de sărbătoare pacienţilor constănţeni

24 Mar 2018 1749

Piatra de temelie a troiţei ridicate de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL în curtea Spitalului CFR Constanţa a fost sfinţită (galerie foto)

12 Mar 2018 2134

Fereastră spre cer Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL vor realiza o troiţă în curtea Spitalului CFR Constanţa

09 Mar 2018 1427

Meniu delicios şi multe flori Pacientele de la Spitalul Judeţean Constanţa şi Spitalul de Boli Infecţioase, răsfăţate, de 8 Martie, de Arimex Comexim 2000 SRL

08 Mar 2018 1490

În Postul Paştelui, Asociaţia „Suflete Deschise“ şi societatea Arimex Comexim 2000 SRL lansează apelul „Fii milos precum Hristos!“

08 Mar 2018 1078

Cine poartă mărţişoare poartă-n inimă un soare Mesaj transmis de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

02 Mar 2018 1418

Imagini dramatice. Copilul ucis în accidentul de pe Șoseaua Mangaliei din Constanța este condus pe ultimul drum (galerie foto+video)

23 Feb 2018 7320

Situaţie disperată la Spitalul CFR Constanţa Pacienţii ar putea rămâne fără hrană. Datorii uriaşe către Arimex Comexim 2000 SRL (document)

08 Feb 2018 2279

SC Arimex Comexim 2000 SRL, scrisoare deschisă adresată Spitalului Judeţean Ilfov (document)

29 Jan 2018 1970

Tartine cu caviar, friptură de purcel, medalion de somon De Revelion, Arimex Comexim 2000 SRL oferă pacienţilor o masă plină de delicatese

31 Dec 2017 1451

Mesaj de Crăciun din partea societății Arimex Comexim și a Asociației „Suflete Deschise“

25 Dec 2017 1429

De Crăciun, meniu tradițional pentru pacienții din Constanța, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

24 Dec 2017 1198

Un nou îndemn lansat de Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL „Dăruiţi iubire pentru Hristos! Faceţi terapie prin fapte bune!“ (galerie foto)

23 Dec 2017 950

O pacientă a reclamat mâncarea primită Ce au constatat inspectorii DSP și DSVSA Constanța la Arimex Comexim 2000 SRL. ‚„Nu au găsit deficiențe“

23 Dec 2017 1638

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, colindaţi de studenţii de la ASCOR, Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

18 Dec 2017 1037

În slujba aproapelui Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, zeci de programe social-misionare (galerie foto)

18 Dec 2017 1265

Arimex Comexim 2000 SRL a solicitat un control din partea DSVSA Constanţa, după ce un pacient a găsit un vierme în mâncare

13 Dec 2017 1400

Daruri de Sfântul Nicolae, de la Arimex Comexim 2000 SRL Dulciuri, fructe, creioane şi cărţi de colorat, dar şi un meniu de sărbătoare pentru pacienţi

06 Dec 2017 1399

Acţiuni caritabile Arimex Comexim 2000 SRL lansează îndemnul „Înseninează-ţi viaţa! Fă o faptă bună! Fii miracolul!“

06 Dec 2017 1202

Sfântul Apostol Andrei şi Ziua României, sărbătorite la spitalele din Constanţa. Meniu tradiţional, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

29 Nov 2017 1159

Meniu tradiţional de Sfinţii Mihail şi Gavriil, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienţii din Constanţa

08 Nov 2017 1509

Arimex Comexim 2000 SRL nu a abandonat pacienţii Spitalului CFR Constanţa. A furnizat mâncare, în pofida datoriilor uriaşe

19 Oct 2017 1814

Arimex Comexim 2000 SRL, la judecată cu ANPC. Reprezentanţii societăţii, despre control. Ce au solicitat magistraţilor

18 Sep 2017 2564

UPDATE Arimex Comexim 2000 SRL, amendată cu 3.000 de lei de CJPC Constanţa. Iată ce spune administratorul Petre Preda

31 Aug 2017 2861

Spitalul CFR Constanţa, datorii uriaşe către societatea Arimex Comexim 2000 SRL. Rămân pacienţii fără hrană? (documente)

17 Aug 2017 3439

Sfânta Maria Mare, prăznuită de Arimex Comexim 2000 SRL. Pacienții din Constanța vor primi bucate delicioase și căldură sufletească

15 Aug 2017 2093

Arimex Comexim 2000 SRL, cea care oferă hrana zilnică pacienţilor din Constanţa, se pregăteşte de Adormirea Maicii Domnului

03 Aug 2017 2597

De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Bucate tradiţionale româneşti, oferite pacienţilor din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

29 Jun 2017 2277

De 1 Iunie Terapie prin zâmbete şi dragoste, oferită copiilor internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

01 Jun 2017 3590

Ouă roşii, cozonac şi friptură De Înălțarea Domnului, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor un meniu deosebit

26 May 2017 1827

De Paște, Asociația „Suflete deschise“ a împărțit daruri și bucurii bătrânilor singuri și oamenilor străzii (galerie foto)

17 Apr 2017 2716

Ouă roşii, cozonac şi multe bucate tradiţionale Echipa Arimex Comexim 2000 SRL va oferi un meniu special de Înviere tuturor pacienţilor

15 Apr 2017 2045

Meniu de zile mari, de Florii Arimex Comexim 2000 SRL va oferi pacienţilor din Constanţa bucate tradiţionale

08 Apr 2017 2984

Meniu de sărbătoare de Buna Vestire, oferit de echipa Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa

25 Mar 2017 3148

Mucenici, friptură şi alte bucate delicioase pentru pacienţii constănţeni, oferite de Arimex Comexim 2000

10 Mar 2017 1893

Flori, ciocolată şi cuvinte de încurajare. Pacientele din Constanţa, răsfăţate de echipa Arimex Comexim 2000 SRL

09 Mar 2017 1526