Asistenta medicala de urgenta fara bani

# Ambulanta a raspuns luna aceasta unui numar de aproape trei mii de solicitari

Desi ne aflam deja la jumatatea sezonului estival, pe litoral exista inca mari probleme, mai ales in ceea ce priveste asigurarea asistentei medicale de urgenta pentru care este nevoie de multi bani si care nu exista. Referitor la acest lucru, directorul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, doctorul Camelia Ciobotaru, a declarat ca in prezent fondurile pentru asigurarea tratamentului medicamentos de urgenta sunt insuficiente indeosebi in centrele de permanenta. Mai mult decat atat, in afara faptului ca pe litoral nu exista prea multi bani pentru sanatate, nu exista nici personal auxiliar suficient, deoarece conducerea Ministerului Sanatatii a decis blocarea tuturor posturilor vacante pana la data de 31 decembrie 2005. In plus, DSPJ Constanta a reusit cu mare greutate sa deschida o serie de astfel de centre de permanenta pe litoral. In prezent, Serviciul Judetean de Ambulanta este cel care preia toate cazurile grave, atat din Constanta, cat si din statiunile de pe litoral. Serviciile acestuia sunt insa suplinite in anumite locatii, cum ar fi Mamaia, unde exista deja un centru de permanenta, in zona hotelului "Amiral", in Eforie Nord exista alte doua centre, unul la "Steaua de Mare" si cel de-al doilea in zona "Giovani". Problema este ca in Costinesti, unde dintotdeauna a existat un flux mare de turisti, nu exista nici un centru de permanenta, nici macar un punct de prim-ajutor. Cu toate ca DSPJ a solicitat de nenumarate ori sa li se ofere in acea zona macar conditii de cazare pentru doua cadre medii, pana acum nimeni nu a facut nimic. Totusi, a mai precizat Ciobotaru, bugetul a fost rectificat de curand si directia are deja promisiuni ca li se vor aloca anumite sume de bani in cel mai scurt timp posibil. Mai mult decat atat, DSPJ a solicitat recent, trecerea de pe un program national pe programul de asistenta prespitaliceasca, in scopul intrarii in posesie a mai multor bani. Initial, solicitarea a fost de aproximativ un miliard lei, cea mai mare parte din fonduri urmand a fi indreptate spre Serviciul Judetean de Ambulanta, inclusiv asigurarea asistentei medicale de pe litoral. Spre exemplu, numai luna aceasta, Ambulanta a raspuns unui numar de aproape trei mii de solicitari, din care 582 au fost inregistrate numai pe litoral.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 374

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 409

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1026

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 471

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Titel Gagiu, director la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 634

Declarații de avere Constanța Dan Cristian Fugigiu, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 617

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1715

Handbal CSM Constanța, succes confortabil cu CSM 2007 Focșani

24 Mar 2024 657

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 555

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin - Ștefan Gerap, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 566

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 818

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 604

Schimbări de temperatură în Dobrogea. Prognoza meteo pentru zilele următoare

24 Mar 2024 596

Baschet CSM Constanța, învinsă de CSO Voluntari (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 643

Volei CSM Constanța a cedat greu cu Rapid București, după ce a câștigat primul set (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 527