Asociatia Hotelierilor de pe Litoral, front comun pentru cauza turismului

Activitati distractive pentru turisti in zilele ploioase

La conferinta de presa organizata ieri, de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a fost dezbatuta problema spinoasa a reorganizarii litoralului romanesc. Conform declaratiilor presedintelui ANT, Marius Crivtonencu, recentele initiative privind clarificarea statutului plajelor si modalitatilor de omologare a acestora, reorganizarea activitatii sezoniere in intampinarea asteptarilor turistilor si in sprijinul investitorilor de pe litoralul romanesc au avut un impact puternic, care au reusit sa starneasca atat aprecieri, cat si confuzii si controverse. Intalnirea organizata anterior conferintei de presa, intre ANT si proprietarii de hoteluri de pe litoral, a avut drept scop initierea unei asociatii a proprietarilor institutiilor hoteliere. Desi acestia sunt deja organizati in diverse asociatii si federatii, ANT- ul a hotarat unificarea acestora pentru a exista un punct de vedere comun in ceea ce priveste activitatea si eforturile depuse pentru noua organizare a litoralului si pentru a "aborda intr-un mod transparent si constructiv" toate problemele specifice (plajele, spatiile verzi, promovarea, agrementul, evenimentele, cooperarea cu autoritatile locale, relatia cu Apele Romane). Initiativa crearii unei astfel de asociatii a fost lansata de ANT in urma dialogurilor cu unii membri ai Federatiei Industriei Hoteliere din Romania si ai Federatiei Patronale a Turismului Romanesc. Datoria ANT - ului ramane insa aceea de a controla si a autoriza tot ce misca in industria turismului, urmand ca proprietarii de hoteluri sa fie responsabili de cum va decurge activitatea in acest sezon. Patronii au promis ca vor renova institutiile hoteliere, ca se vor ocupa de amenajarea spatiilor arondate hotelurilor si de plaje. Mai mult, s-au trezit obligati sa se implice in organizarea unor evenimente (spectacole, circuite turistice, concursuri, vizite la monumente istorice etc.) pentru ca turistii sa nu se plictiseasca in cazul unor zile ploioase de vacanta. Nu se stie insa cand vor avea timp sa se ocupe de organizarea unor astfel de evenimente, avand in vedere faptul ca, nici la ora actuala, problema "distribuirii" plajelor nu pare rezolvata. Desi s-a anuntat faptul ca la discutiile avute a participat si Directia Regionala a Apelor Romane, si ca a avut loc o finalizare a contractelor pentru plaja, la conferinta de presa nu era prezent nici un reprezentant al institutiei. ANT - ul "s-a spalat pe maini" in ceea ce priveste aspectul actual al plajelor, subliniind insa, in nenumarate randuri, atributia de control a institutiei si faptul ca turistii trebuie sa fie atrasi de plaje "la nivel inalt". Cu toate ca ANT -ul se vrea un partener serios, se pare ca celebra asociatie a hotelierilor va trebui sa se descurce singura si sa suporte toate consecintele activitatii turistice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 380

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 357

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 548

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 460

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 548

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 516

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 537

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 399

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 415

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 558

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 769

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 496

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 678

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 759

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 444