Asociația „Suflete Deschise” și compania Arimex Comexim 2000 SRL „Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniți, buni și milostivi”

 Ghioc Danila de la Asociaţia „Suflete deschise” a trasnsmis o scrisoare de mulțumire către partenerii săi, în primul rând companiei Arimex Comexim 2000 SRL, dar și celorlalți parteneri de bună credință.

Redăm mai jos scrisoarea deschisă:


„În această duminică, a VII-a a Învierii, Pericopa evanghelică rostita la Sfânta Liturghie, arata cum Domnul nostru Iisus Hristos vindecă doi orbi redându-le vederea dar și pe un biet sărman care avea demon, fiind mut.
 
Pentru aceste fapte ale iubirii de oameni, Mantuitorul este hulit de fariei, care spun ca despre El ca face minunile cu ,,domnul demonilor”...
 
Drept răspuns, Mântuitorul Hristos înmulțește propovăduirea Evangheliei și facerea de bine prin vindecarea neputințelor din popor. Această intensă pericopă ne dă următoarele învățături de viață: în primul rând, orbii din Evanghelie au mărturisit credința în Domnul și au primit vindecare, au primit vedere trupească. Totuși, acești doi orbi nu s-au vindecat și duhovnicește, deoarece nu au făcut ascultare de voia lui Hristos, nu au făcut ascultare de cuvântul Mântuitorului care le ceruse, „cu asprime”, să nu spună nimănui de această minune. Or ei, de îndată ce au plecat de la Domnul, recăpătându-și vederea, au vestit tuturor despre această minune. Ce înseamnă aceasta? 
 
Foarte mulți dintre noi mărturisim singuri că Domnul a îndreptat greutățile din viața noastră, sau ne-a scos din boală, sau altceva minunat a lucrat cu noi. Însă foarte puțini dintre noi merg mai departe de acest nivel și încercând realmente să ne schimbăm viața după Evanghelie și după voia Mântuitorului.
 
Așadar, nu ajunge să mărturisim că credem în Domnul și să recunoaștem că El a lucrat cu noi minuni mari. Nu ajunge aceasta! Ci trebuie să facem întru toate și voia Lui! Doar așa vom primi vedere duhovnicească, doar așa vom primi darul înțelegerii: arătând credință și făcând voia Domnului.
 
Oricare dintre noi, în urma văditei nerecunoștințe și răutăți demonice manifestate asupra noastră în urma unor fapte bune, poate s-ar descuraja, s-ar mâhni, ar da înapoi. Însă Mântuitorul Iisus Hristos nu a făcut așa, nu s-a descurajat, nu s-a poticnit ci mai mult a mers către oameni și le-a dat în continuare vedere, i-a vindecat de muțenie, să le redea umanitatea în lumina voii Sale celei sfinte. Așadar, să ne aducem aminte aceasta și să facem și noi asemenea, semănând, fără preget, binele în lume, chiar și când aceasta,
Ne spune Mântuitorul Iisus Hristos că prin milostenie, prin faptă bună, noi ne facem „depozite” acolo unde contează cu adevărat: în cer. Acolo contează cu adevărat să ne facem depozite. Cu cât înmulțim faptele bune, cu atât „contul” tău, „depozitul” tău din banca cerului crește, își cere și dobânzile, căci Dumnezeu nu rămâne niciodată dator. Uneori, aceste fapte bune realizate de cineva de-a lungul vieții sale îi sunt de folos omului nu doar pentru viața veșnică, ci chiar și pentru cea de aiciFaptele bune, făcute cu credință, cu evlavie în Domnul pentru cei neputincioși și neajutorați de multe ori se „decontează” atunci când treci prin încercări și din aceste fapte bune te hrănești, te încălzești și te adăpostești. Pentru că cine face milă, milă găsește.
 


Deci, să facem bine, fără preget, semenilor noștri, cât mai avem ocazia, știind că pentru acest bine vom afla milă în Ziua cea Mare, în Ziua Judecății. Să ne deschidem cu totii inimile pentru a primi ,,Bucuria Iubirii”, acest nepreţuit dar şi să devenim la rândul nostru izvoare de bucurie pentru aproapele nostru.
 
Trăim vremuri grele, vremuri de încercare, și este abia începutul. Iată, că o cale de a ne dobândi sprijin pentru a le traversa este milostenia, binele făcut fratelui în nevoie, binele făcut copilului orfan, binele făcut celor necăjiți și întristați.

 
Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniti, buni  și milostivi, căci ,,milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat” (Tobit 12, 9).
 
Să nu uităm că ȋn această perioadă de criză medicală şi economică, ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate este o necesitate stringentă. Prin urmare, să fim milostivi sau darnici, deoarece, după cum ne învață Sfânta Scriptură, „cel ce are milă de sărman împrumută Domnului” (Pilde 19, 17). Si Sfântul Ioan Gură de Aur îndeamnă la dărnicie, zicând: ,,Dă pâine, după puterea ta! N-ai pâine? Dă un bănuţ! N-ai niciun bănuţ? Dă un pahar cu apă rece! N-ai nici atât? Plângi împreună cu cel îndurerat şiţi-ai luat plata”. Altfel spus, cu cel sărac fii darnic cel puţin prin compasiune şi solidaritate.
Nu este nimeni atât de sărac ȋncât să nu poată oferi un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere, o ȋncurajareşi nu este nimeni atât de bogat ȋncât să nu aibă nevoie de acestea!
 
Se cuvine deci, să mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţiişi pentru darul sănătății, care trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înțelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm, și să arătăm necontenit, iubire milostivă și solidaritate față de toți oamenii aflaţiȋn dificultate.
 
Dorim să multumim cu acest prilej, tuturor celor care au devenit asemenea izvoare răspunzând apelurilor crestinesti lansate de Asociaţia "Suflete Deschise” si de societatea Arimex Comexim 2000 SRL, şi depunem mărturie ȋnfaţa Domnului Hristos, pentru bunătatea, dărnicia, milostenia crestinăşi vrednicia acestora.
Mulţumim ,,izvoarelor” : Dobrogea Grup SA, Delaco Distribution SRL, Selgros Cash&Carry SRL, Metro SRL, Sole Mizo Romania SRL, Smitfhfield Romania SRL, CristimProd ComSRL Ella Glob SRL, Elit SRL, Arimex Comexim 2000 SRL, Marton Fruct SRL, IF Lazăr Victoria, Gecam SRL, EuroVialConsumer SRL, Zbornicul SRL, Terrabisco SA , inimoasele echipe, care ȋn această perioadă de criză economică şi medicală, au continuat să ne fie alături, oferind bucurii şi mângâiere, pacientilorinternati in spitale, familiilor nevoiaşe, bătrânilor ce vietuiescȋn cămine, copiilor din orfelinate, persoanelor fără vedere, persoanelor fără glas şi fără auz, oamenilor străzii, celor bolnavi, celor sărmani, singuri şitrişti.
Mulţumim actorului Dan Cojocaru, „,izvorul” care a îmbrăcat haina magică a lui Moş Crăciun, a Clovnului, a Iepurasuluişi a sosit cu daruri printre micuţiiinternaţi, făcându-i să uite de durere, să zâmbească, să râdă, să-i facă fericiţi.
Mulţumimdeasemenişi d-şoarei Preda Crina-Georgiana care deghizată fie ȋnCrăciuniţă, Spiriduş, Elf şi diverse personaje de poveste, a fost prezentă la toate acţiunile de caritate desfăşurate de asociaţia noastră.
Mulţumim preotului Cristea Gigi, preot paroh al Capelei Sf. Mucenic Pantelimon, pentru binecuvântările date si pentru implicarea ȋnacţiunileAsociaţei noastre.
Multumim echipei care  editeazasaptamanalulCuvantul Scris-Cuvantul care zideste, publicatiecare este destinatapacientilorinternati in spitale,
Mulţumim conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ap. Andrei Constanţa, dar şi cadrelor medicale pentru sprijinul acordat ȋn derularea activităţilor social-misionare desfăşurateȋn spital.
Mulţumim tuturor acelor ,,izvoare”, persoane fizice,, tuturor făcătorilor de bine, care au donat pentru cei nevoiaşi, haine, incăltăminte, jucării, alimente şi alte bunuri, care ne-au ajutat să fim de ajutor aproapelui nostru şi să implinim astfel, fapte plăcute Mantuitorului Hristos.
Nu ȋn ultimul rand, mulţumim voluntarilor noştri, care au ajutat la ȋmpachetareacadorilor, la distribuirea lor şi, zi de zi,  ȋmplinand misiunile creştineşti pentru faceri de bine.
 
Fiti buni! Inmultiti binele!
 
Si, dacă aveţihăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare! Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon 0241.660.580, 0722.567.873, 0725540515 sau să trimită un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.ro, în intervalul 8.00 - 18.00. Donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari.
 
Ghioc Danila -Asociaţia „Suflete deschise”.”

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruri Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 588

Arimex Comexim 2000 SRL Constanța - „Fii milos și fii smerit!”

17 Apr 2024 485

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, cu ocazia 8 Martie - „Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum spune și tradiţia veche de aproape 8000 de ani”

08 Mar 2024 882

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, iconiţe, zâmbete şi un meniu delicios!

01 Mar 2024 971

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1513

Asociația „Suflete Deschise” Scrisoare de mulţumire Naşterea Domnului - Bucuria vieţii!

24 Dec 2023 1387

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2023 1388

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete Deschise“„Arată că îţi pasă! Fii bun! Fii Miracolul! Fii și tu un Moş Crăciun! Primește și dăruiește!”

10 Dec 2023 1288

Sf. Apostol Andrei și 1 Decembrie Meniu de sărbătoare oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

30 Nov 2023 1487

Sfinții Mihail și Gavril Meniu special pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Nov 2023 1385

Arimex Comexim 2000 oferă un meniu special de Sfântul Dimitrie pentru pacienții din Constanța

25 Oct 2023 1473

Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

11 Sep 2023 1474

Nașterea Maicii Domnului. Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Sep 2023 1494

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2023 1602

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu special pentru pacienții din spitalele din Constanța

05 Jun 2023 2181