Audienţe în judeţ Palaz, nemulţumit de activitatea Poliţiei Bărăganu (galerie foto)

cap_8.jpg„Lumea este terorizată din cauza actelor de vandalism. Le este frică să stea în casă, să crească animale"

Prefectul judeţului, Claudiu-Iorga Palaz, a continuat ieri deplasările în teritoriu, pentru audienţe.

După ce în urmă cu câteva săptămâni s-a întâlnit cu oamenii din Oltina, de data aceasta a fost rândul locuitorilor localităţilor Bărăganu şi Lanurile să-şi spună necazurile în faţa reprezentantului Guvernului în teritoriu şi să-i ceară ajutorul. Fără primar, după decesul lui Constantin Benţea, comuna Bărăganu şi satul Lanurile se confruntă cu o mare problemă: infracţionalitatea crescută. Chiar dacă oamenii s-au plâns de nenumărate neajunsuri, punctul comun printre problemele acestora a fost, fără doar şi poate, haosul din localitate, din punct de vedere al furtişagurilor şi nelegiuirilor. Impresia că Bărăganu şi Lanurile sunt un fel de sate fără câini a fost accentuată şi de faptul că şeful de post al Poliţiei din localitate nu a catadicsit să se prezinte la întâlnirea cu prefectul Palaz, în cadrul căreia s-ar fi putut pune la punct aspectele legate de siguranţa cetăţenilor. Ba, mai mult, Claudiu-Iorga Palaz l-a apelat telefonic pe şeful poliţiştilor din Bărăganu şi Lanurile, care i-a răspuns foarte... „interesat": „Da', ce? E vreo problemă? De ce să vin până acolo?". Aşadar, lipsit de orice preocupare, omul care teoretic ar fi trebuit să fie al legii nu a considerat că problemele concetăţenilor lui sunt atât de importante încât ar fi meritat să se deplaseze până la Căminul Cultural Lanurile, unde a avut loc întâlnirea. Printre problemele semnalate de oameni au fost cele legate de titlurile de proprietate pentru pământurile de sub case, dar şi, foarte important, lipsa unei farmacii. „Eu mă duc la dispensar şi îmi dă o reţetă de o sută de mii şi dau 150 de mii până la Constanţa să-mi iau medicamentele", s-a plâns un bătrânel prefectului Claudiu-Iorga Palaz.

Sticleţi cu program de gravide?!

Unul dintre tinerii din Bărăganu a explicat faptul că populaţia din localitate este îmbătrânită şi că siguranţa le este pusă în pericol: „Când mă sună bunica mea îmi stă inima. Lumea este terorizată din cauza actelor de vandalism. Le este frică să stea în casă, să crească animale. Este frustrant să primeşti un telefon în miezul zilei de la bunica ta că i s-au furat două curci. Poate pentru mine două curci nu înseamnă nimic, dar pentru bătrânii aceştia înseamnă foarte mult. Autorităţile locale nu au făcut nimic pentru siguranţa cetăţenilor. Nu se mai vorbeşte despre furtul unui animal, deja fură cu turmele". Tânărul a mai reclamat că au fost depuse numeroase plângeri la poliţie, însă anchetele nu au continuat din cauza lipsei de probe sau de martori. „Este ca la loterie. O seară se fură, una nu. Bătrânii se gândesc: oare în seara asta pe mine m-a ales hoţul?", i s-a mai plâns tânărul locuitor din Bărăganu prefectului Palaz. Cât despre poliţiştii din localitate, oamenii spun că stau la muncă doar până la ora 16.00, apoi nu mai sunt de găsit, cu atât mai puţin noaptea, atunci când au loc toate nelegiuirile. „Eu sunt neplăcut surprins că nu a venit Poliţia la această întâlnire", a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Trebuie menţionat că la întâlnirea cu prefectul judeţului nu a participat un număr mare de locuitori ai celor două localităţi pentru că afişele care anunţau audienţa au fost rupte de către „binevoitori". „Îmi pare rău pentru că mi-au fost rupte afişele şi nu au venit mai mulţi oameni. Problemele sunt ale dumneavoastră şi pe mine nu mă interesează dacă acela e cu acela, pe mine mă interesează să vă găsesc soluţii la probleme. Faptul că cineva doreşte să nu mă înţeleg cu cetăţenii nu îmi face rău mie, ci oamenilor. Îmi cer scuze pentru cele întâmplate. Prefectul trebuie să se întâlnească cu dumneavoastră şi, indiferent de ce lupte sunt, cine cu cine joacă, nu este o problemă a mea, ci a cetăţenilor", le-a spus Palaz oamenilor din Bărăganu şi din Lanurile.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 563

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 642

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 585

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 706

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 836

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 819

Afaceri Constanța Ce a decis mediul cu privire la extinderea exploatării de la Cogealac?

17 Mar 2024 693

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 795

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 561

Certificat de urbanism pentru CN CF CFR SA – Sucursala regională CF Constanța. Este vizată o linie importantă

10 Dec 2023 993

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 739

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1111

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară! Iată ce se discută

31 Oct 2023 1161

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 1015