Autorităţile aşteaptă rezultatele de la Institutul Cantacuzino Ancheta în cazul decesului turistei cazate în Eforie Nord bate pasul pe loc

Ancheta în cazul turistei din Prahova, de 49 de ani, cazată la Hotelul Valul Magic, din Eforie Nord, care a decedat, săptămâna trecută, bate pasul pe loc. Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa aşteaptă rezultatele analizelor care au fost trimise la Institutul Cantacuzino.

„Trebuie să vedem rezultatele analizelor. Până atunci, lotul de alimente din care a mâncat turista a fost retras. Echipele de medici care au fost la Eforie au constatat faptul că normele igienico-sanitare erau respectate. Bănuim că femeia avea probleme de sănătate, deoarece şi nepotul ei a mâncat acelaşi fel de mâncare“, a  declarat ec. Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța. Şi comisarul-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Mihai Perifan, a precizat că nu au fost găsite deficienţe la unitatea de cazare cu pricina: „Din primele verificări ale inspectorilor, a reieşit că alimentele erau păstrate în condiţii optime. Am făcut şi poze la faţa locului.“

Reamintim că familia unei turiste din Prahova acuză faptul că femeia ar fi murit în urma unei toxiinfecţii alimentare provocate de meniul servit la un hotel din Eforie Nord, unde era cazată. Concret, femeia, în vârstă de 49 de ani, s-a internat, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acuzând simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Ea le-a spus, atunci, medicilor că mâncase la cină, cu o seară înainte, chiftele. Împreună cu familia, era cazată la un hotel all inclusive din Eforie Nord. Joi dimineaţă, femeia a decedat în spital, iar necropsia a dezvăluit că tragedia a fost cauzată de un şoc toxic, care a generat o hepatită acută hipertoxică şi o nefrită acută, ducând la deces. Mai exact, ficatul şi rinichii victimei au refuzat să mai funcţioneze, fiind grav afectaţi. Membrii familiei acuză că totul a pornit de la chiftelele din meniu, dar specialiştii spun că este greu de dat un astfel de verdict, de vreme ce victima nu a fost singura care a mâncat acele preparate. În plus, medicii afirmă că femeia avea probleme de sănătate. O eventuală legătură de cauzalitate directă între moartea femeii şi meniu nu va putea fi făcută însă decât după analizele toxicologice amănunţite, care vor fi efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din capitală şi care pot dura mai multe săptămâni.

Al cui este hotelul Valul Magic

Hotelul este proprietatea SC Valul Magic SRL. Conform datelor de la Oficiul pentru Registrul Comerţului, firma este deţinută şi administrată, în proporţii egale, de Carmen şi Ioan Marincaş. Prima este născută în judeţul Olt, în 1967, iar cel de-al doilea, în Codlea, Braşov, în 1951. În anul 2012, societatea a avut un număr mediu de 13 salariaţi şi o cifră de afaceri netă de 1.070.265 de lei, cu o pierdere netă de 56.213 lei. Cei doi deţin şi jumătate din Complexul Belvedere din Eforie Nord, cumpărat în anul 2010, format din hotel şi restaurant, prin firma Aldex SRL. 50% din complex este deţinut, în calitate de persoană juridică, de o firmă spaniolă cu sediul în Burgos, Promociones Dilcasa SA, reprezentată de cetăţeanul spaniol Lopez Sebastian Cabrerizo. Aldex SRL are un capital social subscris de 3.290.000 de lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.