Avocatul Poporului a dispus o serie de controale 11 copii abandonaţi de părinţi, la Spitalul Judeţean Constanţa

Situaţia copiilor abandonaţi în maternităţi va fi verificată de Avocatul Poporului, care a cerut anchete la maternităţile şi la direcţiile pentru protecţia copilului din Constanţa şi Timişoara.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu şi a dispus efectuarea unor anchete la maternităţile din municipiile Constanţa şi Timişoara şi la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului (DGASPC) din cele două judeţe, în urma difuzării de către un post de televiziune a unor imagini care înfăţişau copii abandonaţi în maternităţi. „La spitale, reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului vor verifica, între altele, dacă naşterea copiilor abandonaţi a fost înregistrată, starea lor de sănătate şi condiţiile de îngrijire medicală a acestora. La direcţiile de specialitate, se vor solicita date statistice privind abandonul copiilor în maternităţi, precum şi informaţii referitoare la măsurile de protecţie dispuse în cazul acestor copii“, se arată în comunicatul remis de Avocatul Poporului. Demersurile vor viza şi respectarea legislaţiei în vigoare în materie şi, în funcţie de rezultatul anchetelor, instituţia va acţiona conform prevederilor legale.

Directorul executiv al DGASPC, Petre Dinică, a confirmat că a primit o adresă prin care se specifică faptul că Avocatul Poporului urmează să deruleze o anchetă. „Deocamdată, nu se știe când și în ce va consta ancheta“, a spus directorul. În schimb, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a precizat că nu a fost anunţat că ar urma nişte controale. În ceea ce priveşte numărul copiilor abandonaţi, în acest moment, în unitatea sanitară constănţeană se află 11 copii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.