Bani norvegieni pentru afaceri româneşti SC Oil Depol Service SRL a câştigat 950.000 de euro pentru un proiect „verde“ (galerie foto)

Creșterea capacității tehnice de furnizare a serviciilor de bioremediere, introducerea unui serviciu verde nou în domeniul reabilitării sistemelor de canalizare, dar şi crearea a 13 locuri de muncă în domeniul serviciilor verzi - toate sunt obiectivele unui proiect în valoare de 1.988.817 euro, implementat de o societate constănţeană.

SC Oil Depol Service SRL a câştigat o finanțare în valoare de 950.000 de euro prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014 (fonduri norvegiene), Programul Inovare Verde în Industria din România, pentru proiectul „DECON Technologies for a Greener Environment - Tehnologii DECON (taminare) pentru un mediu mai verde)“. Ieri, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului, obiectivul principal al acestuia fiind reducerea cantității de deșeuri produse. „Valoarea proiectului este de 1.988.817 euro, iar valoarea finanțării este de 950.000 de euro, ceea ce reprezintă 49,41% din valoarea investițiilor. De asemenea, în echipamente vom investi suma de 1.922.517 euro. Vorbim despre patru vidanje, un utilaj de omogenizare a rândurilor de bioremediere, un sistem de reabilitare a traseelor tubulare şi un echipament de dezvoltare aferent sistemului de reabilitare a traseelor tubulare“, a declarat Adrian Roşu, şeful Departamentului Logistică al societăţii Oil Depol Services SRL.
Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Furnizor de top de servicii integrate

De15 ani, SC Oil Depol Service SRL pune în practică viziunea Programului Inovare Verde în Industria din România, fiind un furnizor de top de servicii integrate în domeniul decontaminării. Societatea desfăşoară servicii complete în domeniul ecologizării: remedierea solurilor contaminate cu petrol, demolări, managementul deşeurilor, precum şi servicii de curăţat şi spălări industriale. „Noi prestăm servicii care răspund nevoilor, cerinţelor şi aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte calitatea şi siguranţa, cu scopul menţinerii unui mediu curat“, a mai spus Adrian Roşu.

22 de milioane de euro pentru proiecte eco

În România, toată lumea vorbeşte despre fonduri europene, dar puţini ştiu că şi state europene care nu fac parte din Uniunea Europeană finanţează statele membre. Norvegia este un exemplu de finanţator, iar România, de beneficiar. Programul „Inovare Verde în Industria din România“ face parte din schema de finanțare oferită de Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014 (Granturile Norvegiene) și contribuie la reducerea disparităţilor socio-economice în Spațiul Economic European (SEE) şi la întărirea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări. Prin acest program, Norvegia pune la bătaie 22 de milioane de euro, pentru dezvoltarea de proiecte eco: spălătorii ecologice, agricultură bio sau achiziţie de echipamente prietenoase cu natura. Obiectivele programului „Inovare Verde în Industria din România“ vizează creșterea competitivității întreprinderilor verzi, ecologizarea industriilor existente, inovarea și dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Operatorul de Program este Innovation Norway, o companie publică deținută de Ministerul Norvegian al Comerțului și Industriei și de municipalitățile județene norvegiene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.