Bucurie pentru 15 copii din centre de plasament Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“ a scris ultima filă a jurnalului de bord din acest an

O ultimă filă scrisă în această vară în jurnalul de bord al celor care au iniţiat campania „Iubeşte marea“ - Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ - s-a scris vineri. De data aceasta, invitaţii speciali ai asociaţiei au fost copii cu rezultate deosebite la învăţătură din centre de plasament coordonate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. La evenimentul desfăşurat vineri, 28 august, pe velierul „Adornate“, au luat parte 15 copii cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, alături de patru însoţitori. Cu toţii s-au implicat în activităţi educative şi distractive coordonate de membrii Asociaţiei Civice „Pentru Constanţa“, dar şi de echipajul velierului. După vizitarea navei, tânărul „echipaj“ de ocazie s-a prins în jocuri specifice, copiii fiind iniţiaţi în meşteşugul nodurilor marinăreşti, descoperind astfel câteva dintre tainele navigaţiei şi ale profesiei de marinar.
 
Scopul acestei acţiuni a fost acelaşi cu cel al evenimentului anterior din cadrul campaniei „Iubeşte marea“, la care au participat 15 copii ai beneficiarilor Fundaţiei Baylor Marea Neagră: a le oferi celor mici o experienţă inedită în larg şi a le insufla acestora dragostea faţă de mare şi navigaţie.
      
Campania „Iubeşte marea“ a fost lansată de Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, în data de 11 iunie, evoluând pe două coordonate: una de divertisment, prin care o parte a societăţii civile constănţene a fost invitată să experimenteze momente inedite la bordul velierului „Adornate“ şi să descopere frumuseţea croazierelor pe mare, promovând altfel litoralul românesc, marea şi oraşul Constanţa; cea de-a doua, educativă, are drept scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor care se află în punctul de a alege o carieră.

Despre Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“


Înfiinţată în iunie 2014, Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“ are ca scop promovarea valorilor naţionale, a responsabilităţii civice, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi la nivel naţional, promovarea angajării civice şi a dezvoltării educaţiei civice. Printre obiectivele asociaţiei se află conceperea şi dezvoltarea de proiecte privind încurajarea vieţii economice luând în considerare noi forme de muncă şi de dezvoltare a comunităţii.

Prin statutul său, asociaţia încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.
 


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A treia ediţie a Cupei Mării Negre la Ciclism revine la Constanţa. Când va avea aceasta loc

04 May 2017 3017

„Mănâncă, roagă-te, iubeşte” - Elizabeth Gilbert

25 Aug 2016 2628

Ca și cum marea ar fi făcută pentru oameni! (video)

11 Jul 2016 2664

Sute de constănţeni au participat la evenimentele Asociaţiei Civice „Pentru Constanţa“ Campania „Iubeşte Marea“ a ajuns la final (galerie foto)

07 Sep 2015 1897

„Iubeşte marea“ la bordul velierului „Adornate“ (galerie foto)

07 Aug 2015 2593

Campanie a Asociaţiei Civice pentru Constanţa în colaborare cu ANMB „Iubeşte marea“, prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă.

27 Jul 2015 2838

Oportunităţi de carieră Asociaţia Civică pentru Constanţa lansează campania „Iubeşte marea”

16 Jul 2015 1908

„Iubeşte marea“, campanie lansată cu succes de Asociaţia Civică pentru Constanţa şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

13 Jul 2015 3087

UPDATE 1. Campania „Iubește marea”, lansată de Asociația Civică pentru Constanța (galerie foto)

11 Jul 2015 2383