Cadre medicale demisionare la Spitalul de Urgenta

Centrul de Diagnostic si Imagistica atrage din ce in ce mai mult personal

Un medic radiolog, impreuna cu sase asistente au demisionat din functiile pe care le detineau in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, in favoarea ofertelor facute de Centrul de Diagnostic si Imagistica * Surse neoficiale sustin ca salariul oferit va fi de minimum 400 de euro * Din punctul de vedere al aparaturii, acesta este dotat cu aparate din generatia 2003

Echipele Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta au evaluat, in cursul zilei de miercuri, Centrul de Diagnostic si Imagistica, ce se construieste in curtea din spate a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. "Comisia noastra a evaluat dotarea cu aparatura, personalul care isi va desfasura activitatea aici, circuitele, deoarece exista o cerere conform careia aceasta unitate sa devina centru de referinta. Cererea va fi inaintata Ministerului Sanatatii", a declarat directorul interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica, doctor Camelia Ciobotaru. Aceasta a mai precizat faptul ca centrul corespunde celor mai inalte standarde, respecta toate circuitele, aparatura apartine generatiei 2003, iar personalul este foarte bine pregatit.

Personalul a "dezertat" de la Spitalul de Urgenta

Un medic radiolog, impreuna cu sase asistente au demisionat din functiile pe care le detineau in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, in favoarea ofertelor facute de Centrul de Diagnostic si Imagistica. Conform zvonurilor care circula prin aceasta unitate sanitara, salariile cadrelor medicale vor fi de cel putin 400 de euro. "In cursul zilei de miercuri a fost redistribuit personalul medical de la alte unitati de neurochirurgie si terapie intensiva. Vom cerere Ministerului Sanatatii sa ne aprobe organizarea unui concurs pentru ocuparea celorlalte posturi vacante la Spitalul de Urgenta", a mai precizat directorul interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica. Cele sapte cadre medicale care au plecat de la Spitalul de Urgenta vor lucra in cadrul acestui centru cu norma intreaga. Functia de director medical al Centrului de Diagnostic si Imagistica o va ocupa directorul adjunct al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta si medicul sef al sectiei de Hemodializa din cadrul acestei unitati sanitare, doctor Ion Iancu. Acesta nu va putea sa-si pastreze decat functia de medic sef.

Constanta, pe locul doi dupa Arad

Centrul de Diagnostic si Imagistica face parte dintr-un lant european medical, iar Centrul de la Constanta va fi al doilea dupa cel din Arad, urmand sa mai fie infiintate astfel de centre si la Bucuresti si Petrosani. Consiliul Judetean Constanta a atribuit terenul cu titlu de gratuitate. Constructia si dotarea se ridica la pretul de aproximativ 20 de milioane de dolari. Centrul va cuprinde mijloace de explorare radiologica, o camera de rezonanta magnetica, computer tomograf, investigatii de osteodensimetrie, ecografii generale sau de cord, tiroida, san, testicule, EKG-uri, holter (metoda de supraveghere pe timp de 24 de ore a activitatii si ritmicitatii batailor inimii) si asa mai departe. Centrul de Diagnostic si Imagistica din curtea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta va investiga toti pacientii, indiferent daca sunt din Constanta, din alte judete ale tarii sau chiar din alte tari ale lumii. Conditia de baza este ca acestia sa aiba bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un alt medic specialist. Investigarea pacientilor straini este posibila datorita faptului ca acest centru are recunoastere internationala.

Contracte cu CJAS

Contravaloarea tuturor investigatiilor va trebui achitata doar in cazul in care pacientul va veni de bunavoie la control, fara sa aiba trimitere de la medicul de familie. Medicii de familie isi pot trimite pacientii aici pentru investigatii in functie de baremul pe care l-au stabilit. In cazul in care un pacient doreste sa faca o investigatie fara a avea trimitere de la medicul de familie, acestuia i se ofera consiliere in ceea ce priveste riscul expunerii la radiatii. Atunci cand acesta doreste in continuare efectuarea investigatiei, trebuie sa-si dea semnatura pe un buletin, asumandu-si astfel toate riscurile la care se expune. Cu toate ca Centrul de Diagnostic si Imagistica este particular, el face parte din conceptul Guvernului de "parteneriat public - privat", fapt pentru care toate raportarile se vor efectua la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta. Centrul de Diagnostic si Imagistica va functiona in regim nonstop. Functia de medical manager va fi ocupata de doctorul Ion Iancu, cea de general manager de doctorul Mihai Uretu, urmand sa se stabileasca si persoana care va ocupa functia de director de ingrijiri medicale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 3302

Raport covid pentru săptămâna 12 - 18 februarie 2024. Situația la Constanța (DOCUMENT)

20 Feb 2024 772

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța construiește un corp nou, cu destinația de investigații imagistice (DOCUMENT)

19 Feb 2024 784

Cel mai mic nou născut de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a plecat astăzi, sănătos, acasă

01 Feb 2024 1144

Accident în Argeș. O femeie, pieton, rănită grav în urma impactului

12 Jan 2024 871

Liderul opoziţiei sud-coreene, atacat marţi cu cuţitul, se află tot la terapie intensivă

03 Jan 2024 589

Minoră implicată într-un accident rutier în județul Vaslui

30 Oct 2023 871

Hotărâre definitivă, la Constanța, în cazul angajaților de la Terapie Intensivă, din Tulcea

10 Aug 2023 1001

Constanța Copil de 4 ani grav rănit într-un accident rutier pe strada Poporului. Micuțul, transportat inconștient la spital

15 Jun 2023 2338

Consilierii județeni aprobă achiziționarea de echipamente pentru unitatea de terapie intensivă neonatală din cadrul SCJU (DOCUMENT)

24 Feb 2023 1127

Coincidență stranie! O nouă alarmă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, chiar în ziua în care se aștepta verdictul în proces (VIDEO)

10 Feb 2023 1521

A trecut un an Tragedie, cu victime! Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Secția ATI, mistuită de flăcări

01 Oct 2022 1909

Acord-cadru semnat între SCJU Constanța și firma Novomed International. Ce va furniza (DOCUMENT)

12 Sep 2022 2221

Câte milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți

19 Jul 2022 1206

Vești bune! Toate locurile la ATI COVID sunt libere în județul Constanța!

06 Jun 2022 1115