Cadrele didactice, scutite de examenul psihologic

Control medical obligatoriu pentru personalul din invatamant

Acest control va fi facut numai la indicatia medicului scolar * Statutul cadrului didactic nu prevede ca analizele de acest tip sa se faca regulat, ci doar in cazuri exceptionale

Plata examenelor medicale obligatorii pentru anul scolar 2003-2004 nu va intra in sarcina cadrelor didactice, precizarea fiind facuta, la sfarsitul acestei saptamani, de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. In judetul nostru, controlul medical periodic al cadrelor didactice se va desfasura esalonat pana la sfarsitul anului 2003. Aceste verificari vor fi coordonate de Directia de Sanatate Publica Constanta in conformitate cu ordinul Ministerului Sanatatii. In prima faza vor fi desemnati medicii scolari, dupa care se va realiza o programare a acestora pentru efectuarea examenului clinic general al intregului personal didactic, inclusiv al celui din zonele fara medic scolar. De asemenea, verificarile radiologice pentru depistarea afectiunilor pulmonare se vor face in cadrul dispensarelor de pneumoftiziologie, ca activitate inclusa in programul de prevenire si control al tuberculozei. In ceea ce priveste examenul psihologic care trebuie facut la psihologii scolari, acesta va fi facut numai la indicatia medicului scolar. Statutul cadrului didactic nu prevede ca analizele de acest tip sa se faca regulat, ci doar in cazuri exceptionale, mai precis atunci cand se fac sesizari din partea elevilor impotriva unui profesor. In vederea desfasurarii activitatii didactice in cele mai bune conditii Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va elabora un nomenclator al bolilor de munca in baza caruia vor fi incadrati profesorii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 223

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 454

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 384

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 441

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 551

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 534

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 445

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 630

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 501

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 465

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 562

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 678

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 442

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1256

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 585