Cantină socială şi Centru de zi în localitatea Năvodari Florin Chelaru - „ Acordăm mai multă atenţie decât o face orice altă administraţie locală pentru probleme sociale” (galerie foto)

Un centru de zi pentru persoanele în vârstă, un cabinet psihologic pentru copii, un cabinet psihologic, un cabinet stomatologic,un cabinet de medicină generală, o sală de tratamente medicală şi o cantină socială – sunt noile investiţi de care vor dispune familii asistate social.
 
Primăria Năvodari a organizat, ieri, o conferinţă prilejuită de finalizarea „Cantină socială şi Centru de zi în localitatea Năvodari - Reabilitare şi modernizare”, derulat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale din oraşul Năvodari şi ridicarea lor la standarde europene. Valoarea totală a proiectului a fost de 4.765.000 lei, din care 3.774.120,99 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă. Imobilul se află în apropierea liceului „Lazăr Edeleanu”. „Acest proiect răspunde tuturor nevoilor sociale, fiind vorba nu doar despre hrana pentru oamenii amărâţi, ci şi despre cabinetul stomatologic, de cel de medicină generală pentru copiii noştri. Există două centre de copii, un centu pentru bătrâni, iar la etaj va fi o cantină cu o capacitate de 200 de persoane care vor lua masa zilnic. În etapa următoare vom angaja şi 20 de persoane pentru cantină şi centru de zi”, a declarat viceprimarul Florin Chelaru. Cantina socială şi Centrul de zi vor fi prelate de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Năvodari.
 
Cum arată noua investiţie
 
Primăria Năvodari a decis să renoveze şi să reamenajeze clădirea, pentru a o folosi în interesul locuitorilor oraşului. De acest program vor beneficia 200 de persoane provenite din familiile nevoiaşe, care vor primi cel puţin câte o masă caldă pe zi, 25 de copii, cărora li se vor acorda servicii socio-educative şi 60 de persoane, care vor avea parte zilnic de servicii sociale. Beneficiari indirecţi ai proiectului sunt familiile persoanelor asistate social din cadrul Cantinei sociale, personalul angajat din cadrul Cantinei sociale şi al Centrului de zi, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în oraşul Năvodari. Proiectul „Cantină socială şi Centul de zi" va fi compus din Centru de zi pentru persoane în vârstă, două centre de zi pentru copii, un cabinet psihologic, un cabinet stomatologic, un cabinet de medicină generală, o sală de tratamente medicale şi o cantină socială. Lucrările de reabilitare a viitorului centru social au constat în amenajarea unor spaţii tehnologice şi a unui lift pentru alimente,amenajarea pereţilor exteriori, a sistemului de izolaţie, termosistem faţadă, pardoseli, zugrăveli, tâmplărie PVC,amenajări spaţii verzi. De asemenea, au fost reabilitate instalaţiile sanitare, termice şi electrice.
 
O mână de ajutor întinsă celor nevoiaşi
 
Administraţia locală, în frunte cu primarul Nicolae Matei, acordă atenţie deosebită oamenilor nevoişi din localitate: le-a oferit o locuinţă, iar acum – o masă caldă, centre de zi pentru copii şi persoane vârstnice, dar şi servici medicale. Cu toate acestea, mare majoritatea nu preţuieşte ajutorul primit. „Avem două cămine în care locuiesc oameni nevoiaşi. Dar din păcate, aceştia nu apreciază ajutorul primit din partea administraţiei locale. Le-am oferit condiţii decente de trai, da şi-au bătut joc. Au avut un parc în zonă, dar l-au distrus şi pe el. În cămine au închis spaţiile de evaluare în caz de incendiu. De asemenea, nu-şi plătesc la timp facturile la utilităţi. Cu toate acestea, Primăria Năvodari le asigură condiţii decente de trai, o masă caldă pe zi, asistenţă medicală – tot ce înseamnă paleta socială. Noi oferim mai mult decât oferă orice altă administraţia locală acestei probleme sociale. Ne dorim să ajutăm cât mai mulţi sărmani”,a precizat Florin Chelaru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Romtara Pest SRL, contract de 50.000 de euro cu Primăria Năvodari pentru dezinsecție aeriană (DOCUMENT)

21 Apr 2024 450

Cumpărări directe Constanța Cât plătește Primăria Năvodari pentru cosit zone verzi adiacente căilor publice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 448

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 412

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 865

Primăria Năvodari caută salvamari pentru sezonul estival 2024. Contractul de peste 3,7 milioane de lei, scos la licitație (Document)

09 Apr 2024 632

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1130

Cumpărări directe Constanța Primăria Năvodari închiriază autocisternă pentru udat spații verzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1013

Licitații Constanța Primăria Orașului Năvodari, licitație deschisă pentru servicii de asigurare obligatorie și facultativă a imobilelor aflate în proprietatea orașului (DOCUMENT)

01 Apr 2024 418

Primăria Năvodari, județul Constanța scoate la licitație vânzarea unui teren în intravilan

31 Mar 2024 660

Următorul termen stabilit în luna aprilie Decizii importante în dosarul JT Grup Oil SA vs. primarul și UAT Năvodari

31 Mar 2024 507

Primăria Năvodari anunță licitație pentru închirierea unor spații destinate birourilor

30 Mar 2024 451

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde un nou proces deschis Inspectoratului de Stat în Construcții

29 Mar 2024 745

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 486

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 604

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţie publică, în orașul Năvodari, strada Tineretului

22 Mar 2024 398