Cât ar costa să vinzi cărţi, flori şi alte bunuri în diferite zone din Constanţa, staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă (document)

Unul dintre articolele „Proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017 se referă la „Taxe administrate de Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat“ (anexa 8). Vom face referire în cele ce urmează la două articole din capitolul „Taxe administrate de Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat“, şi anume „Taxe locale pentru utilizarea temporară a locurilor publice în municipiul Constanţa“ (anexa 8, articolul 6) şi „Taxe locale pentru utilizarea locurilor publice în staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă“(articolul 7, anexa 8).
 
Potrivit articolului „Taxe locale pentru utilizarea temporară a locurilor publice în municipiul Constanţa“, zonele de comerţ din oraş au fost împărţite în două sectoare: zona A şi zona B. Din zona A fac parte: strada Ştefan cel Mare, Gara Constanţa, Kaufland, Casa de Cultură, Delfinariu, Peninsula, Portul Tomis, faleza Cazino, zonele din jurul pieţelor şi parcurilor, zona Spitalului Judeţean Constanţa, bulevardul Tomis, bulevardul Mamaia, bulevardul 1 Mai, şoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul Ferdinand. Din zona B fac parte restul zonelor neincluse în zona A.
 
Astfel, pentru comercializarea de carte, presă şi vederi în zona A, comercianţii vor achita 1,50 de lei pe mp pentru o zi, iar pentru zona B - 1 leu. Cine va comercializa lozuri în plic şi alte jocuri de noroc va achita 7,50 de lei pe mp pe zi pentru zona A, iar pentru zona B - 6 lei. Pentru comercializarea florilor în zona A, comerciantul va scoate din buzunar 3,50 de lei pe mp pe zi, iar pentru zona B - 3 lei.
 
Comercializarea legumelor şi fructelor în zona A costă 5,50 de lei pe mp pentru o zi, iar pentru zona B - 4,50 de lei pe mp pentru o zi. Comercializarea mărţişoarelor, a felicitărilor şi a altor produse specifice sărbătorilor tradiţionale costă în zona A 1,50 de lei pe mp pe zi, iar în zona B - 1 leu.
 
Amplasarea de utilaje specializate (aparate, vehicule) pentru producerea şi comercializarea de produse specifice alimentare va costa 12 lei pe mp pe zi - în zona A şi 10 lei pe mp pe zi - în zona B. În ceea ce priveşte activităţile cu caracter social/cultural/sportiv (târguri, expoziţii, campanii medicale, spectacole, festivaluri, exclusiv organizare de nunţi, botezuri), preţurile diferă, ţinând cont de zona A sau B. Astfel, activităţile cu caracter social/cultural/sportiv cu desfăşurarea de activităţi comerciale, inclusiv cu alimentaţie publică, costă, pentru zona A - 3,50 de lei, iar pentru zona B - 2,50 de lei. Desfăşurarea campaniilor promoţionale în zona A costă 4 lei pe mp pe zi, iar în zona B - 3,50 de lei. Ocuparea domeniului public cu autovehicule scoase spre vânzare costă la fel pentru ambele zone: pentru autoturisme - 2 lei pe mp pe zi, pentru autocamioane - 4 lei pe mp pe zi, pentru autofurgonete - 4 lei pe mp pe zi, pentru remorci - 4 lei pe mp pe zi.
 
Amplasarea de echipamente tehnice, instalaţii, cabine, puncte de racord şi/sau distribuţie aferente utilităţilor (apă-canal, electricitate, gaze, comunicaţii şi altele asemenea) va costa 2 lei pe mp pe zi pentru ambele zone. Depozitarea de materiale diverse şi ambalaje aferente agenţilor economici - 1,50 de lei pe zi pentru ambele zone. Depozitarea accidentală de materiale de construcţii (alei, străzi, trotuare) - 1 leu pe mp pe zi pentru ambele zone.
 
Organizarea de şantier în baza autorizaţiei de construire, a cererii şi a schiţei aprobate pentru perioada solicitată de beneficiar - 1 leu pe mp pe zi pentru ambele zone. Ocuparea domeniului public cu panouri publicitare fixe şi mobile, casete publicitare, stopere, alte mijloace (cu achitare anticipată, lunară şi/sau pe perioade determinate conform solicitării beneficiarului prin cerere şi schiţă aprobate) atunci când acestea sunt inscripţionate cu afiş publicitar - 2 lei pe mp pe zi pentru ambele zone.
Taxe locale pentru utilizarea locurilor publice în Mamaia şi Satul de Vacanţă
În ceea ce priveşte taxele locale pentru utilizarea locurilor publice în staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă, precizăm că din zona A fac parte Satul de Vacanţă, zona cuprinsă între hotelul Malibu şi hotelul Alcor, zona Nord (Summerland), iar din zona B - zona cuprinsă între Tabăra Nord şi Camping Turist, zona malului lacului Siurghiol. Spre exemplu, cei care comercializează cărţi, presă, vederi şi altele asemenea vor scoate din buzunare 1,50 de lei pe zi pentru zona A şi 1 leu pe mp pe zi pentru zona B. Pentru comercializarea lozului în plic şi a altor jocuri de noroc, vânzătorii vor scoate din buzunare 13 lei pe mp pe zi pentru zona A şi 12 lei pentru zona B.
 

Realizarea şi comercializarea produselor de artizanat, pictură şi altele asemenea costă 1,50 de lei pe mp pe zi pentru zona A şi 1 leu pe mp pe zi pentru zona B. Comercianţii de flori, fructe şi legume vor achita 5,50 de lei pe mp pe zi pentru zona A şi 4,50 de lei pe mp pe zi pentru zona B. Cei care comercializează obiecte religioase vor scoate din portmoneu 1,50 de lei pe mp pe zi pentru zona A şi 1 leu pe mp pe zi pentru zona B.
 
Ocuparea temporară a domeniului public cu panouri publicitare, stopere, alte mijloace de reclamă (cu achitare anticipată, lunară şi/sau pe perioade determinate conform solicitării beneficiarului şi cererii şi schiţei aprobate), atunci când acestea sunt inscripţionate cu afiş publicitar, costă 2 lei pe mp pentru ambele zone. Ocuparea temporară a domeniului public cu panouri publicitare, stopere, alte mijloace de reclamă (cu achitare anticipată, lunară şi/sau pe perioade determinate conform solicitării beneficiarului şi cererii şi schiţei aprobate), atunci când acestea nu sunt inscripţionate cu afiş publicitar - 1,50 de lei pe mp pentru ambele zone. Ocuparea domeniului public cu active proprietate privată a diverşilor agenţi economici (unde se desfăşoară activitate economică) pentru care nu există titlu de proprietate sau concesiune pe teren - 3 lei pe mp pe zi pentru ambele zone. Ocuparea domeniului public cu active proprietate privată a

diverşilor agenţi economici (unde nu se desfăşoară activitate economică) pentru care nu există titlu de proprietate sau concesiune pe teren - 1 leu pe mp pe zi pentru ambele zone.
 
În secţiunea „Documente” puneţi consulta cele două articole la care facem referire în articol: „Taxe locale pentru utilizarea temporară a locurilor publice în municipiul Constanţa“ (anexa 8, articolul 6) şi „Taxe locale pentru utilizarea locurilor publice în staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă“ (articolul 7, anexa 8).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Tuzla a publicat în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023 (DOCUMENT)

21 May 2022 1627

Imediat după Crăciun, constănțenii află dacă se măresc sau nu, taxele și impozitele locale!(DOCUMENTE)

23 Dec 2021 2097

Majorări pe linie! Totul despre taxele și impozitele pe care le vor plăti constănțenii în 2022 (DOCUMENTE)

29 Nov 2021 13916

Constănțeanul supărat. Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota majorările de buget pentru 2021, propuse de primarul Chițac

22 Dec 2020 3312

Constanţa. Majorări de taxe şi impozite locale pentru anul viitor. Primăria dă vina pe legislaţia fiscală! (document)

24 Apr 2019 2827

Proiect de hotărâre Impozitele, taxele locale, dar şi limitele amenzilor contravenţionale vor fi indexate cu rata inflaţiei de 1,3% începând cu anul 2019! (document)

09 Mar 2018 6114

A fost dezbatere publică, dar au avut loc și proteste de stradă. Consiliul Local Municipal votează astăzi taxele și impozitele constănțenilor pentru 2018

28 Dec 2017 2909

PMP Constanţa a depus cinci amendamente Va vota proiectul taxelor şi impozitelor locale doar cu amendamentele depuse

15 Dec 2017 3091

Constanţa. Modificări în proiectul privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2018. Făgădău umblă la taxe, protestul nu se anulează (documente)

14 Dec 2017 5467

Constănţenii sunt chemaţi la dezbaterea publică pentru stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018

25 Nov 2017 1983

Consilierul local PNL Cristina Văsii, despre proiectul de taxe şi impozite - „Viitorul «sună», din păcate, a scumpiri!“

08 Nov 2017 2262

Ce ne aşteaptă anul viitor? Proiectul de hotărâre privind impozitele şi taxele locale la Constanţa pentru 2018, în dezbatere publică (document)

03 Nov 2017 5943

CCINA, propuneri de modificări ale proiectului de taxe şi impozite pentru 2017! Taxa de promovare, dublată fără argumente!

15 Nov 2016 5239

Propunere pentru taxele percepute de SPIT Constanța Cât ați putea plăti pentru certificatele de urbanism sau de producător? (document)

04 Nov 2016 2431

Proiect HCLM Constanţa privind impozitele şi taxele pe 2017. Taxa de linişte revine „pe tapet“?!

03 Nov 2016 5093