Social

CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, parteneri într-un proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă (galerie foto)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a lansat, ieri, proiectul „Promovarea mobilităţii forţei de muncă în rândul angajaţilor şi persoanelor inactive - Mobility of Workers and Unemployed Upgrade - MOWEUP“. La evenimentul de lansare au participat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, Tatyana Gicheva, coordonator expert la Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, Bulgaria, echipele de proiect şi agenţi economici.
 
Liderul de proiect este Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, district Dobrich, Bulgaria, iar Institutul European pentru Turism Cultural EUREKA şi CCINA Constanţa sunt parteneri. Proiectul se derulează pe o durată de 24 de luni şi este finanţat prin programul INTERREG V-A Romania - Bulgaria. Valoarea proiectului este de 399.360,85 de euro, din care 339.456,72 de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul CCINA Constanţa este de 117.845,96 de euro, din care 100.169,07 euro provin de la FEDR.
 
Printre obiectivele principale ale proiectului se numără: elaborarea şi susţinerea unei platforme web, un instrument pentru informaţii şi sfaturi cu privire la carieră; contribuţia la crearea unei arii eligibile integrate din punctul de vedere al angajării şi al mobilităţii forţei de muncă; crearea unor locuri de muncă în zona transfrontalieră şi a unor oportunităţi de antreprenoriat; crearea unor rezultate măsurabile, pentru a transforma regiunea transfrontalieră. Printre rezultatele proiectului se numără: îmbunătăţirea accesului la iniţiative comune de angajare; dezvoltarea unor servicii inovative de îmbunătăţire a carierei; promovarea angajării şi dezvoltarea mobilităţii forţei de muncă.
 
„Vreau să atrag atenţia agenţilor economici că 17 noiembrie este data-limită până când se pot adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa în vederea completării şi transmiterii formularelor-tip referitoare la solicitări de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019, în ceea ce priveşte învăţământul profesional de tip dual. Mă adresez agenţilor economici din judeţ interesaţi de pregătirea şi recrutarea forţei de muncă. Dumneavoastră, agenţii economici, veţi fi cei care veţi asigura stagiul de practică al acestor elevi. Mai mult, puteţi oferi burse elevilor care, la terminarea studiilor, vor veni să lucreze la dumneavoastră. Învăţământul profesional şi dual este o soluţie pentru agenţii economici care nu pot găsi personal calificat. Din această cauză, pe litoral, în sezonul estival trecut, au fost unităţi de cazare care nu s-au deschis din lipsă de personal. Unele unităţi de cazare au funcţionat cu personal redus, ceea ce stârneşte nemulţumirea clienţilor. De aceea învăţământul profesional şi dual reprezintă o soluţie“, a declarat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa.
 
Echipa de proiect din partea bulgară este compusă din Tatyana Gicheva, German Germanov, Georgi Kolev şi Vaselina Dzhenkova, iar cea română este formată din Adriana Barothi, Laura Tîrziu şi Cristina Zaharia. Grupurile-ţintă ale proiectului sunt: persoanele inactive în vârstă, persoanele care îşi caută un loc de muncă, operatorii şi promotorii proiectului, parteneri economici şi sociali, angajatori şi societăţi comerciale, autorităţi locale şi regionale, organizaţii comerciale şi de afaceri, ONG-uri care promovează egalitatea dintre bărbaţi şi femei, organizaţii pentru protecţia mediului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Portul Constanţa, pe ordinea de zi a întrevederii ambasadorului Republicii Macedonia cu Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA (galerie foto)

12 Feb 2019 722

Constanţa. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FZMAUR

10 Feb 2019 338

Curs de perfecționare, organizat de CCINA Constanța

21 Jan 2019 344

Constănţenii, aşteptaţi la primul târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte organizat de CCINA în anul 2019

18 Jan 2019 1595

Eveniment aniversar la CCINA Constanţa Centrul Enterprise Europe Network, 10 ani de activitate

14 Dec 2018 780

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 337

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

28 Nov 2018 859

„Trofeul Creativităţii“, organizat de CCINA Constanţa, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

27 Nov 2018 715

Constănţenii, aşteptaţi la ediţia de iarnă a TINIMTEX, organizată de CCINA Constanţa

20 Nov 2018 1656

Târg cu produse tradiţionale de Ziua Dobrogei, la Pavilionul Expoziţional. Ce surprize le sunt pregătite constănţenilor (galerie foto)

15 Nov 2018 1373

Solid House SRL, premiată de CCINA la Topul Judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa (galerie foto)

03 Nov 2018 934

LIVE TEXT. Eveniment important pentru oamenii de afaceri Firmele de top din judeţ, răsplătite de CCINA Constanţa (galerie foto+video)

01 Nov 2018 1522

CCINA Constanța ne invită la Zilele Dobrogei - expoziție de produse, gastronomie și vinuri din Dobrogea

25 Oct 2018 1261

Târgul TINIMTEX, specializat pe articole din piele şi blană, organizat de CCINA Constanţa, îşi deschide porţile

23 Oct 2018 3093

În premieră CJC, CCINA şi Primăria Constanţa organizează „Zilele Dobrogei“, în perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional (document)

20 Oct 2018 1168