Social

CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, parteneri într-un proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă (galerie foto)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a lansat, ieri, proiectul „Promovarea mobilităţii forţei de muncă în rândul angajaţilor şi persoanelor inactive - Mobility of Workers and Unemployed Upgrade - MOWEUP“. La evenimentul de lansare au participat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, Tatyana Gicheva, coordonator expert la Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, Bulgaria, echipele de proiect şi agenţi economici.
 
Liderul de proiect este Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, district Dobrich, Bulgaria, iar Institutul European pentru Turism Cultural EUREKA şi CCINA Constanţa sunt parteneri. Proiectul se derulează pe o durată de 24 de luni şi este finanţat prin programul INTERREG V-A Romania - Bulgaria. Valoarea proiectului este de 399.360,85 de euro, din care 339.456,72 de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul CCINA Constanţa este de 117.845,96 de euro, din care 100.169,07 euro provin de la FEDR.
 
Printre obiectivele principale ale proiectului se numără: elaborarea şi susţinerea unei platforme web, un instrument pentru informaţii şi sfaturi cu privire la carieră; contribuţia la crearea unei arii eligibile integrate din punctul de vedere al angajării şi al mobilităţii forţei de muncă; crearea unor locuri de muncă în zona transfrontalieră şi a unor oportunităţi de antreprenoriat; crearea unor rezultate măsurabile, pentru a transforma regiunea transfrontalieră. Printre rezultatele proiectului se numără: îmbunătăţirea accesului la iniţiative comune de angajare; dezvoltarea unor servicii inovative de îmbunătăţire a carierei; promovarea angajării şi dezvoltarea mobilităţii forţei de muncă.
 
„Vreau să atrag atenţia agenţilor economici că 17 noiembrie este data-limită până când se pot adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa în vederea completării şi transmiterii formularelor-tip referitoare la solicitări de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019, în ceea ce priveşte învăţământul profesional de tip dual. Mă adresez agenţilor economici din judeţ interesaţi de pregătirea şi recrutarea forţei de muncă. Dumneavoastră, agenţii economici, veţi fi cei care veţi asigura stagiul de practică al acestor elevi. Mai mult, puteţi oferi burse elevilor care, la terminarea studiilor, vor veni să lucreze la dumneavoastră. Învăţământul profesional şi dual este o soluţie pentru agenţii economici care nu pot găsi personal calificat. Din această cauză, pe litoral, în sezonul estival trecut, au fost unităţi de cazare care nu s-au deschis din lipsă de personal. Unele unităţi de cazare au funcţionat cu personal redus, ceea ce stârneşte nemulţumirea clienţilor. De aceea învăţământul profesional şi dual reprezintă o soluţie“, a declarat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa.
 
Echipa de proiect din partea bulgară este compusă din Tatyana Gicheva, German Germanov, Georgi Kolev şi Vaselina Dzhenkova, iar cea română este formată din Adriana Barothi, Laura Tîrziu şi Cristina Zaharia. Grupurile-ţintă ale proiectului sunt: persoanele inactive în vârstă, persoanele care îşi caută un loc de muncă, operatorii şi promotorii proiectului, parteneri economici şi sociali, angajatori şi societăţi comerciale, autorităţi locale şi regionale, organizaţii comerciale şi de afaceri, ONG-uri care promovează egalitatea dintre bărbaţi şi femei, organizaţii pentru protecţia mediului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă, implementat de CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici (galerie foto)

17 May 2019 628

Constănțenii, invitați de CCINA la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX, ajuns la cea de-a 76-a ediție

03 May 2019 988

CCINA Constanța organizează un curs de arhivar

10 Apr 2019 418

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

05 Apr 2019 1111

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 651

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 625

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă, organizate de CCINA în prezenţa ministrului Bogdan Trif (galerie foto)

29 Mar 2019 1005

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă Trei evenimente organizate de CCINA Constanţa la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 986

Constănţenii, invitaţi de CCINA la ediţia de primăvară a Târgului TINIMTEX

19 Mar 2019 1739

Anunţ de ultim moment din partea judecătorilor. Este vizată autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord

13 Mar 2019 3115

Profesori şi studenţi de la Universitatea Purdue - Doermer School of Business, Fort Wayne, în vizită la CCINA Constanţa

09 Mar 2019 698

Protest împotriva investiţiei Cambela Prod SRL Autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord, în atenţia judecătorilor

09 Mar 2019 1791

Colecţii noi şi diversificate Târgul TINIMTEX, organizat de CCINA Constanţa, la o nouă ediţie

22 Feb 2019 1568

Portul Constanţa, pe ordinea de zi a întrevederii ambasadorului Republicii Macedonia cu Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA (galerie foto)

12 Feb 2019 1535

Constanţa. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FZMAUR

10 Feb 2019 563