Ce au cerut angajaţii Oil Terminal de la conducerea societăţii Prime de Paşti de o mie de lei şi semnarea contractului colectiv de muncă (galerie foto)

Peste o sută de angajaţi ai societăţii Oil Terminal s-au întâlnit, ieri după-amiază, în faţa sediului societăţii de pe strada Caraiman, într-o adunare informală. „Înarmaţi“ cu tobe şi vuvuzele, ei au cerut semnarea contractului colectiv de muncă pentru anul în curs, dar şi acordarea primelor de Paşti.
 
„Pe 4 noiembrie 2013 a expirat contractul colectiv de muncă. Ulterior, a fost prelungit până pe data de 31 decembrie 2013. Apoi au fost semnate mai multe acte adiţionale. Potrivit acestora, trebuiau achitate prime de 8 martie în valoare de 375 de lei (brut) angajatelor, dar şi prime de Paşti în valoare de 1000 de lei (brut). Dar administraţia societăţii a refuzat să o facă. Acum, dacă administraţia nu se va aşeza la masa negocierilor pentru încheierea contractului colectiv de muncă, ne asumăm dreptul să declanşăm conflictul de muncă şi greva de avertisment“, a declarat liderul de sindicat al Oil Terminal, Nicolae Androne.

La rândul său, directorul general al societăţii, Sorin Ciutureanu, a precizat că, potrivit legii, contractul colectiv de muncă nu poate fi semnat până nu este aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli. „Sperăm ca până la finele lunii aprilie să fie semnat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii şi atunci vom semna şi contractul colectiv de muncă. Toate negocierile pe care le-am avut cu sindicatul sunt proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli“, a subliniat Ciutureanu. Directorul general al societăţii a mai precizat că, pentru a acorda prime de Paşti, trebuie să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie. „Nu pot acorda prime de Paşti, deoarece nu am primit aprobarea Consiliului de Administraţie. În prezent, este în curs de aprobare şi planul de administraţie. S-ar putea ca săptămâna viitoare să fie aprobată şi această primă“, a mai spus directorul Ciutureanu. Cât priveşte posibilele reorganizări, acesta a anunţat că „pentru anul în curs nu sunt prevăzute nici reorganizări, nici disponibilizări“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu vor modificarea CA-ului Oil Terminal SA Peste 100 de sindicalişti din Constanţa au cerut demisia ministrului Grigorescu (galerie foto)

07 Oct 2016 3191

S-a cerut demisia ministrului Energiei Angajaţii Oil Terminal SA nu vor modificarea Consiliului de Administraţie (galerie foto)

30 Sep 2016 2373

Revista presei locale

23 Dec 2014 2530

Angajaţii Oil Terminal au ieşit în stradă Directorul Sorin Ciutureanu - „Disponibilizarea a 200 de angajaţi a fost un scenariu“ (galerie foto)

08 Nov 2014 3464

Angajaţii OIL Terminal ies în strada CA a decis să facă disponibilizări

07 Nov 2014 2378

Oil Terminal, executată silit pentru o datorie plătită Sorin Ciutureanu - „Debitul este artificial, iar somaţia, un abuz“

27 Aug 2014 3235