Ce s-a ales de munca sculptorului Marius Butunoiu Monumentul eroilor de la Casa de Cultură a Sindicatelor, reabilitat. Dar cum? (galerie foto)

Unul dintre cele mai importante monumente istorice din Constanţa este amplasat chiar în Parcul Casei de Cultură a Sindicatelor şi este dedicat eroilor români care au luptat în Războiul de Independenţă.

Monumentul comemorativ, construit de sculptorul Marius Butunoiu, înfăţişează un dorobanţ la atac şi un ofiţer cu drapelul într-o mână şi cu o sabie în cealaltă, îndemnând soldatul la luptă. Lucrarea a fost amplasată în 1985 pe un platou amplu de mozaic, pe părţile laterale ale soclului fiind gravate numele localităţilor otomane cucerite de români: Plevna, Griviţa, Rahova şi Smârdan. Doar că ieri, monumentul nu mai arăta aşa cum a fost realizat de sculptorul Marius Butunoiu. Literele care fuseseră  gravate pe soclu au fost înlocuite cu plăcuţe de lemn, pe care au fost st inscripţionate, cu negru, numele celor patru localităţi. Responsabilă de lucrarea făcută de mântuială este Primăria Constanţa, care anunţase, vara trecută, demararea unor proiecte de reabilitare a monumentelor arhitectonice şi istorice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Butunoiu Vasilica

10 May, 2014 16:42

da diacriticile unde's, bre??!! LIMBA ROMÂNĂ, săraca...

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.