Social

Celebrul brand de la Cumpăna, brutăria Moara Veche, a prins viaţă în Braşov


Braşovul va avea cea mai calitativă gamă de produse de panificaţie! Celebrul brand de la Cumpăna, judeţul Constanţa, creat de către Matei Florin, brutăria Moara Veche, a prins viaţă în cel mai important oraş turistic din România!


Ioana şi Matei au renunţat la carierele lor în domeniul marketingului şi vânzărilor şi şi-au transformat pasiunea într-un business, astfel că, azi, coc pâine - cu cartofi, mălai, seminţe de in, prune sau carne - şi cozonaci, „în familie“, pentru toţi cei care vor să mănânce sănătos sau pur şi simplu le este dor de aromele din copilărie. În lansarea proiectului lor la Braşov, „Moara Veche“, cei doi l-au avut alături pe chef Radu Zărnescu, preşedintele Asociaţiei profesionale Euro-Toques România, membră a European Chefs Community, care a explicat rolul gastronomiei tradiţionale şi, totodată, importanţa consumării unor produse naturale, realizate din ingrediente corecte.


„Ne-am propus, în urmă cu 15 ani, să sprijinim demersul local, demersurile corecte din gastronomie. Gastronomia e un spectru foarte larg şi unul dintre canalele ei înseamnă şi furnizorul, care operează în această industrie. Desigur că este foarte uşor să apelăm la primul magazin sau la un hipermarket, la un furnizor care ne bate la uşă. E mult mai greu ca noi să căutăm pe cei care fac eforturi foarte mari care să aibă materie primă corectă. Materie primă corectă înseamnă una cum era odinioară, naturală, ecologică, biologică. Am salutat ideea colegului nostru, care este unul dintre cei care încă mai ţin steagul sus pe partea aceasta de produs local, corect şi, bineînţeles, de tehnici autentice româneşti", a afirmat chef Zărnescu.


El a precizat că bucătarii au lansat recent, la nivel mondial, un trend privind întoarcerea la tradiţii. „La ora actuală, toată lumea este obişnuită cu trendurile de pe piaţă. Uniunea mondială a bucătarilor a lansat recent un trend privind întoarcerea la tradiţii. Este foarte importantă pentru noi, ca profesionişti, în primul rând pentru căutarea ingredientelor naturale, oferite de producătorii locali, care, prin îngrăşăminte, prin plantă, nu transmit, ulterior, organismului uman diverse stări negative şi boli. Dacă ne oprim la sectorul de panificaţie, putem vorbi de făini, drojdii, până la nivelul de apă şi sare, care sunt baza în această industrie. Furnizorii şi materiile prime sunt primele cărora trebuie să le acordăm atenţie, să utilizăm o făină corectă, o drojdie corectă, sarea care sărează natural - în România, în prezent, sunt mii de tipuri, de mare, de munte, dar noi am trăit cu una extrasă din mină, cea mai sănătoasă, cea care are reacţie naturală, imediată, în timp ce cea marină este o sare forţată, are un efect întârziat, pentru că este o sare forţată, rezultatul unui proces chimic îndelungat", a mai spus Zărnescu.


Sursa foto: Facebook/Moara Veche
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 februarie 2020

04 Feb 2020 880

Decizii luate de acţionari Eduard Gabriel Matei, numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Şantierului Naval 2 Mai SA Mangalia

14 Nov 2019 1132

Grupul Fotonic expune, în noiembrie, la Muzeul de Artă Constanţa

17 Oct 2019 1440

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 6 mai 2019

07 May 2019 839

„Carta Albă a turismului din România“, lansată la Constanța. Cine participă la eveniment (galerie foto)

10 Jul 2018 1344

Turneu la Constanţa Complexul Sportiv „Farul“ găzduieşte „Junior Summer Cup“ . Echipe multe, invitaţi cunoscuţi

07 Mar 2018 4320

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 28 august 2017

28 Aug 2017 1860

Octavian Ciocoiu, cel mai bun portar Academia Farul Constanţa a câştigat Cupa Oraşului Mangalia (galerie foto)

23 May 2017 3551

Elena Frîncu, Matei Stănei, Sorin Popescu, Ion Negreci, Gabriela Agache şi Florin Uzum îşi serbează astăzi zilele de naştere (galerie foto)

13 Dec 2016 3266

Fostul primar Năvodari, actualul edil și directorul CERONAV, la Curtea de Apel Constanța

13 Sep 2016 6207

Comunicat de presa Politia Locala Voluntari / Politie politica

29 Mar 2016 1714

Comunicat de presă - Vizita de lucru a Comisiei pentru transporturi şi energie din Senatul România la Bruxelles

21 Mar 2016 1023

Consiliul Local Năvodari, convocat în ședință de îndată (document)

13 Jan 2016 2939

UPDATE - PSD caută candidaţi la primărie în 17 localităţi. Toate cu situaţii problematice.

08 Dec 2015 1767

Slujbă Te Deum, spectacol şi Hora Unirii Nicolae Matei - „Oraşul Năvodari este pe mâinile bune ale oamenilor care ştiu ce au de făcut!“ (galerie foto)

02 Dec 2015 1597