Social

Cine poartă mărţişoare poartă-n inimă un soare Mesaj transmis de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

Cu toate ca vremea şi-a încurcat rânduiala, iar anotimpurile au luat-o razna, deşi în primăvara lui decembrie s-au deschis mugurii plantelor şi ghioceii au înflorit, iar acum, în iarna lui martie, au sosit frigul, viscolul şi zăpadă, Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL ne garantează că totuşi vine primăvara.

De 1 Martie, toate reprezentantele sexului frumos internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Sanatoriul Agigea, la SOTRM Eforie, la Palazu, la Secţia Dermato-venerice, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul CFR Constanţa au primit în dar câte un mărţişor, o floare şi o prăjitură cu vanilie şi căpşuni din partea Asociaţiei „Suflete deschise“ şi a societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
„Multe persoane întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii la care nu vine nimeni. Fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină. Fiecare dintre noi am putea fi în locul lor. Veniţi deci să luăm locul celor care fie sunt înzăpeziţi, fie sunt neputincioşi, fie nu au cu ce circula sau celor care, din orice alte motive, nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital, la azil, la un cămin de bătrâni: părinţi, fraţi, soţi, copii, nepoţi, prieteni!
 
Veniţi să aducem alinare şi acelor femei singure la care nu vine nimeni, pentru a le alunga tristeţea şi a le readuce zâmbetul pe buze! O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm sănătate, o primăvară frumoasă şi zile mai bune. Nici doamnele care lucrează în aceste spitale nu au fost uitate. Medici, asistente, infirmiere, laborante sau cele care fac parte din personalul TESA - toate au fost încântate de simbolurile primăverii pe care le-au primit în dar de la Asociaţia «Suflete deschise» şi societatea Arimex Comexim 2000 SRL“, au povestit reprezentanţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 

Meniu ales pentru toţi pacienţii

 
Pe lângă mărţişoare şi flori, reprezentanţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit un meniu delicios pentru toţi pacienţii. Micul dejun a fost compus din ceai Lipton cu lămâie, unt, crenvurşti din piept de pui, pate de ficat Hame, miere, brânză topită, gem de căpşuni, caş proaspăt de vacă şi brânză de vaci, omletă cu brânză, iar la supliment, pacienţii au primit biscuiţi, lapte dulce, lapte bătut şi iaurt natural.
 
Masa de prânz a fost delicioasă: supă de pasăre cu găluşte, ciorbă ţărănească de curcan, supă de legume dreasă cu iaurt, piept de pui la tavă şi pilaf cu ciuperci, piept de pui la grătar cu piure de cartofi, şniţele din piept de pui cu piure de cartofi, piept de pui înăbuşit cu spaghete în sos de roşii, piept de pui înăbuşit cu spaghete în sos alb, spaghete cu brânză de vaci, salată de murături şi salată de varza albă.
 
La desert, angajaţii Arimex Comexim 2000 SRL au oferit pacienţilor prăjitură cu vanilie, ciocolată Milka, napolitane, biscuiţi, compot de mere, mere coapte cu stafide şi mere.
 
Şi cina a fost specială. Astfel, pacienţii au avut pe masă ceai Lipton cu lămâie, mămăliguţă cu telemea şi smântână, cartofi gratinaţi cu brânză de vaci şi parmezan, cartofi la cuptor cu sos tartar, parmezan şi friptură de pui, cartofi gratinaţi cu mozzarella, parmezan şi şprot în ulei, cartofi natur şi macrou în sos de tomate, budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide. De asemenea, preotul Gigi Cristea, parohul Capelei „Sfântul Pantelimon“ a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, a împărţit tuturor pacientelor iconiţe, încurajări şi binecuvântări.
 
„Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate. Îi rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Sfântă să-i binecuvânteze, sa-i împrimăvăreze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine cu bine toate greutăţile zilelor ce vor urma“, a declarat Vergil Drăghici, reprezentantul Arimex Comexim 2000 SRL şi al Asociaţiei „Suflete deschise“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Troiţă înălţată în numele SMURD de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

27 Mar 2019 793

Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, alături de familia micuţului decedat după ce a fost lovit de o maşină la Valu lui Traian

24 Sep 2018 2457

Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“, alături de copiii care locuiesc la Casa „Speranţa“

25 Aug 2018 1460

Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete deschise se ocupă de înmormântarea minorului din Făclia decedat într-un accident rutier

21 Aug 2018 1002

Ziua Copilului Baloane colorate, jucării şi un meniu deosebit, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi din Constanţa (galerie foto)

02 Jun 2018 1285

Parteneriat social-misionar O bătrână din Tuzla, ajutată de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

16 Apr 2018 1750

O frumoasă troiţă în curtea Spitalului CFR Constanţa Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete Deschise au inaugurat o nouă fereastră spre cer (galerie foto)

07 Apr 2018 2235

Piatra de temelie a troiţei ridicate de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL în curtea Spitalului CFR Constanţa a fost sfinţită (galerie foto)

12 Mar 2018 2404

Fereastră spre cer Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL vor realiza o troiţă în curtea Spitalului CFR Constanţa

09 Mar 2018 1692

În Postul Paştelui, Asociaţia „Suflete Deschise“ şi societatea Arimex Comexim 2000 SRL lansează apelul „Fii milos precum Hristos!“

08 Mar 2018 1231

Mesaj de Crăciun din partea societății Arimex Comexim și a Asociației „Suflete Deschise“

25 Dec 2017 1645

Un nou îndemn lansat de Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL „Dăruiţi iubire pentru Hristos! Faceţi terapie prin fapte bune!“ (galerie foto)

23 Dec 2017 1095

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, colindaţi de studenţii de la ASCOR, Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

18 Dec 2017 1183

În slujba aproapelui Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, zeci de programe social-misionare (galerie foto)

18 Dec 2017 1514

Fă o faptă bună! Fii miracolul! Bucurii şi zâmbete, aduse celor sărmani de Asociaţia „Suflete Deschise“. Cine va fi Moş Crăciun

12 Dec 2017 1683