Cine va conduce DSP Constanţa? Ce spun Marius Enescu şi Ioan Tofolean despre o posibilă numire la cârma direcţiei

DSP.jpgDr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, deocamdată nu şi-a dat demisia din funcţia ocupată, după ce a fost învinuit de ministrul Eugen Nicolaescu de incompetenţă şi aroganţă. „Voi lua o decizie în cel mai scut timp", a precizat, ieri, dr. Constantin Dina.

Întrebarea care îi preocupă pe mulţi este „Cine va ocupa postul de şef la DSP Constanţa?". Săptămâna trecută, liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir a declarat că nici fostul şef al DSP Constanţa, dr. Marius Enescu, nici fostul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Ioan Tofolean, nu doresc postul dr. Constantin Dina. Dar ce spun cei doi medici despre o posibilă numire pe funcţia de director al DSP Constanţa? „Nu cred că este cazul. A fost o discuţie, care nu s-a concretizat. Să vedem însă ce spune legislaţia. În principiu, eu nu aş vrea să părăsesc lumea medicală. Dar orice problemă rămâne deschisă şi se poate discuta", a precizat dr. Ioan Tofolean. Rezervat în declaraţii a fost şi dr. Marius Enescu. „Atâta vreme cât doctorul Dina este pe post, aceste probleme nu trebuie discutate. Îmi pare rău însă că unele proiecte demarate pe timpul când eram directorul DSP, ca spre exemplu cel al Spitalului Regional, nu s-au concretizat.

DSP_Constantin_Dina_04.jpg Indiferent cine va veni pe post, m-aş bucura dacă aceste proiecte vor fi continuate", a menţionat dr. Marius Enescu. Revenind la cele declarate de liderul peneliştilor constănţeni, Gheorghe Dragomir, acesta a menţionat că va înainta, în două săptămâni, ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, propunerea PNL pentru postul de director al DSP Constanţa. Reamintim că săptămâna trecută, ministrul Eugen Nicolaescu, a cerut demisia dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, acuzându-l de incompetenţă şi aroganţă. Potrivit dr. Constantin Dina, directorii de spitale constănţene şi-au exprimat nemulţumirea vis-a-vis de decizia luată de Ministerul Sănătăţii care a luat decizia de a modifica programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în spitale. „Dezavuez complet asemenea atitudini. I-am cerut directorului DSP Constanţa să-şi dea demisia pentru incompetenţă şi pentru modul arogant în care s-a raliat unor atitudini complet străine cetăţeanului", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu. Conform ministrului, sistemul sanitar românesc s-a dezumanizat. „Sistemul trebuie să fie prietenos cu omul în suferinţă. Cetăţeanul trebuie să aibă în permanenţă legătură cu familia sau cu cei care au grijă de el", a explicat Nicolaescu. Ministrul Sănătăţii a atras atenţia managerilor de spitale că trebuie să respecte actul normativ care transpune în fapt legislaţia europeană.

Ordinul care a stârnit controverse

În luna decembrie, Ministerul Sănătăţii a reglementat, unitar, programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice. Conform documentului, programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 15.00 - 20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică programul de vizită se realizează între orele 10.00 şi 20.00.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 454

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 405

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 338

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 435

MAEInaugurarea celei mai mari retrospective „Brâncuși“ la Centrul Pompidou din Paris

27 Mar 2024 263

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 574

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța Trei seri de conferințe Dilema la malul mării. Care este tema acestei ediții

26 Mar 2024 435

Autoritatea Navală Română cumpără echipamente IT în valoare de peste o jumătate de milion de euro! Iată de la cine (DOCUMENT)

25 Mar 2024 654

Ce evenimente sunt pregătite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța pentru a celebra Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 575

Decizia, publicată în Monitorul Oficial Georgeta Bumbac, Ion Laurenţiu Voicu şi Cheţa Voicu, numiți administratori provizorii în CA al CN ACN Constanța SA

25 Mar 2024 553

Acționarii societății Piscicola Tulcea SA au aprobat contractarea mai multor credite

24 Mar 2024 569

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 927

Irina Optic SRL din Constanța are un nou sediu. Unde se află

24 Mar 2024 345

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 1005

Licitații publice Compania controlată de Marius Tudorel Constantin primește încă un contract prin atribuire directă de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

23 Mar 2024 536