Cine va opera elicopterul medicalizat, cumpărat de CJC din bani europeni

Consiliul Judeţean Constanţa a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru atribuirea contractului „Servicii de operare şi întreţinere Elicopter medicalizat EC 135 T2e/P2e”. Acesta este SC REGIONAL AIR SERVICES SRL, cu domiciliul fiscal în Tuzla.

Contractul constă în prestarea serviciile de operare şi întreţinere a elicopterului medicalizat tip EC 135 T2e/P2e pentru efectuarea acţiunilor de intervenţie în caz de urgenţă, achiziţionat în cadrul proiectului „Equipment to Save Our Lives” în cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera România – Bulgaria 2007-2013, în vederea intervenţiei în situaţii deosebite pentru salvarea de vieţi omeneşti în zona de interes a proiectului, respectiv judeţul Constanţa şi districtul Dobrich, Bulgaria. Valoarea totală a contractului atribuit este de 793.000 euro. Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante care au fost responsabile de organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de achiziţie: Nicuşor Daniel Constantinescu, Cristian Darie, Nicolae Cristinel Dragomir, Mariana Belu, Ionuţ Ţiţimeaua, Felicia Tăicuţu, Sebastian Florin Rancichi, Carmen-Florentina Vasile, Titi Cenuşă, Elena Vornicu, Mihaela Lungu, Gabriela Mihăieşi, Mihaela Boacă, Georgeta Blacioti, Carmen Comanici, Eduard Gabriel Bădilă, Raluca Alina Marin, Getuţa Tănasa, Lucian Simion, Carmen Adriana Luminiţa Pedestru, Dănuţ Răgălie, Ioan Mihai Nache. Astfel, din luna iunie, urgenţele medicale din zona transfrontalieră România - Bulgaria vor fi rezolvate cu ajutorul unui elicopter multifuncţional medicalizat. Aparatul de zbor va fi implicat în operaţiunile de căutare-salvare, cele de asistenţă medicală de urgenţă, de salvare a persoanelor în locuri greu accesibile altor mijloace şi în cooperarea cu structurile de protecţie civilă în cazul unor dezastre (inundaţii, cutremure, alunecări de teren, explozii).

Achiziţie de peste patru milioane de euro

Elicopterul multifuncţional din gama 2.700 - 3.175 kg, medicalizat a fost achiziţionat, în toamna anului trecut, de Consiliul Judeţean Constanţa. Potrivit SEAP, contractul a fost atribuit pe 12 noiembrie societăţii Eurocopter România SA din Braşov. Valoarea elicopterului este de 4.221.524 de euro şi va intra în proprietatea Consiliului Judeţean Constanţa. Potrivit datelor furnizate de Consiliul Judeţean Constanţa, elicopterul va fi livrat până pe data de 30 iunie 2013. Elicopterul va fi dotat cu terminal de radiocomunicaţii, proiector de noapte de mare intensitate, care va fi folosit pentru operaţiuni de recunoaştere aeriană, căutare-salvare, căşti de protecţie compatibile pentru ochelari de vedere pe timp de noapte, sistem de flotabilitate, echipament de salvare pentru echipaj şi pasageri pentru zborul deasupra apei, troliu cu minim de 50 metri şi cu cablu pentru descărcarea energiei electrostatice, căşti de protecţie pentru operatorul de troliu, cască de protecţie salvator cu sistem de comunicaţie integrat, microfon cu protecţie la vânt pentru comunicare între salvator şi echipajul elicopterului, mănuşi de protecţie pentru operatorul troliului, harnaşament pentru persoana salvată şi salvator, scaun de salvare sub formă de triunghi, targă specială dotată cu saltea vacuum pentru pacient, nacelă cu element de flotabilitate pentru evacuarea a minim patru persoane din locuri greu accesibile, schiuri pentru zăpadă. Aparatul de zbor va mai avea echipament de resuscitare pentru adulţi şi copii, sistem de alimentare cu oxigen medical, defibrilator, monitor EKG, pompe de perfuzie, ventilator portabil, tuburi de oxigen portabile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 420

Cumpărări directe CJC plătește peste 30.000 de euro pentri combustibil auto aferent anului 2024 pentru autovehiculele din parcul auto (DOCUMENT)

19 Apr 2024 344

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 487

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 414

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 481

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 522

LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 872

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 463

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 609

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 327

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 743

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 780

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5917

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 488

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 840