Claudiu Bujin, un campion printre ingeri (galerie foto)

CAP_2_inmormantare.jpgSportivul de numai 24 de ani a fost înmormântat, ieri, la Cimitirul Central din Constanţa

Cortegiul funerar a poposit şi la stadionul Farul, unde a parcurs un tur pe pista de atletism, Claudiu fiind aplaudat de cei aproximativ 100 de oameni, în timp ce în difuzoarele stadionului se auzeau melodii precum Show Must Go On şi We Are The Champions.

inmormantare_2.jpgFostul atlet constănţean Claudiu Bujin a fost condus, ieri, pe ultimul drum. Înainte de înmormântare, sicriul cu trupul neînsufleţit al sportivului a fost adus, pentru scurt timp, şi pe pista de atletism a arenei unde se antrena pentru competiţii, stadionul Farul. Întâmpinat de foşti colegi sportivi şi oameni de sport, cortegiul funerar a intrat pe stadion, unde s-a aprins nocturna, iar din difuzoare se auzea melodia A Man's World, cântată de James Brown şi Luciano Pavarotti - unul dintre cântecele preferate ale lui Claudiu -, dar şi cunoscutele piese ale formaţiei Queen, We are the Champions şi Show Must Go On. S-au oprit la groapa de nisip, iar ultimul tur de pistă al atletului a fost făcut alături de aproximativ 100 de oameni îndureraţi şi înlăcrimaţi (rude, prieteni, colegi, antrenori şi oficiali ai sportului constănţean), care l-au aplaudat încontinuu în ultima sa cursă. După ce a părăsit stadionul, cortegiul a urmat traseul strada Soveja - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - bulevardul IC Brătianu, fiind îngropat în Cimitirul Central. Familia sportivului, Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa şi Clubul Sportiv Farul a mulţumit celor care i-au sprijinit în aceste zile triste pentru sportul constănţean. „Familia îndurerată a celui care a plecat de lângă noi, Claudiu Gabriel Bujin, împreună cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa şi CS Farul, mulţumeşte tuturor celor care ne-au sprijinit în această grea încercare, sprijin fără de care n-am fi putut duce la capăt cea mai grea competiţie pe care familia sportului constănţean a avut-o astăzi, 19 martie", se arată într-un comunicat al DSJ, completat de mesajul directorului instituţiei, Elena Frâncu: „Aşa a vrut Bunul Dumnezeu, să pleci de lângă noi, să te alături lui Paul Călin, Narcis Giurăscu şi lui Marian Cozma! Să faceţi o echipă, iar noi, cei rămaşi acasă, să fim mai buni, să ne iubim mai mult şi să avem grijă de familia ta. Dumnezeu să te odihnească în pace!". Claudiu Bujin a descoperit, la un control de rutină, efectuat în anul 2007, o tumoră între plămâni şi inimă. A urmat tratamente la o clinică în Germania, iar în curând urma să plece în Turcia, la un nou tratament. Îndrumat de părinţii săi, şi ei foşti sportivi, Claudiu Bujin a început atletismul la Clubul Sportiv Şcolar nr. 2 Constanţa, fiind antrenat, de-a lungul anilor, de Ion Lazăr, Andrei Szemerjai, Anişoara Cuşmir-Stanciu şi Lenuţa Dragomir. Acesta a făcut parte din lotul României şi era considerat o speranţă pentru Jocurile Olimpice din 2012, la săritura în lungime, recordul personal la această probă fiind de 7.88 metri. În plus, a obţinut până acum multe titluri de campion naţional şi balcanic, atât la juniori, cât şi la seniori.

{mos_ri:Claudiu Bujin} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

daniela

06 Jul, 2009 11:41

dumnezeu sa-l ierte!

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 454

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 549

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 455

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 681

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1217

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 433

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 998

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1055

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 842

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 374

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 858

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 545

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1211

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 414

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1279