Codurile disperării Iarna-i grea, omătul mare la Constanţa

În perioada codului roşu (29 ianuarie,ora 15.00 – 29 ianuarie ora 22.00), în judeţul Constanţa au fost închise toate drumurile europene, naţionale şi judeţene. Militarii au fost trimişi cu tancuri şi camioane să salveze pasagerii unui microbuz, care au rămas blocaţi într-un microbuz. În plus, Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi porturile maritime au fost închise. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, zilele următoare, în Dobrogea, se vor semnala ninsori slabe, iar vântul va mai avea unele intensificări. Temperatura este în scădere - în partea continentală a regiunii gerul persistă şi peste zi, maximele fiind în jur de minus 10, minus 11 grade.
 
Ponta, vrea să pedepsească şoferii constănţeni
 
Restricţiile de circulaţie nu au fost respectate în Constanţa, iar şoferii au ignorat semnalele poliţiei şi au plecat la drum în viscol după care au cerut ajutor autorităţilor, a afirmat premierul Victor Ponta. Premierul a adăugat că va verifica ce sancţiuni sunt aplicate în Europa de Vest sau SUA în astfel de cazuri. „Oamenii nu au ascultat şi nu au respectat solicitarea autorităţilor şi au plecat pe drum, i-am scos azi-noapte din zăpadă. În momentul în care eşti oprit de poliţie şi treci pe lângă poliţie, te duci în viscol, după care suni la televizor că eşti blocat în viscol, ai şi tu o responsabilitate. Nu aş fi vrut să se spună că e vina autorităţilor pentru că unii nu respectă regulile. O să mă uit ce se întâmplă în Europa de vest sau în America, care sunt sancţiunile pentru cei care nu respectă avertizările autorităţilor şi o să fiţi uimiţi cât de dure sunt", a mai spus şeful Guvernului. Autorităţile au intervenit în judeţul Constanţa, de la instituirea codului roşu, pentru salvarea a peste 200 de persoane blocate în zăpadă şi pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în zeci de cazuri. Potrivit datelor furnizate de Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, pe perioada codului roşu, au fost salvate din zăpadă 206 persoane, iar 36 de persoane au fost asistate medical.
 
Elicopterul SMURD, în acţiune la Ostrov şi Băneasa
 
Ieri elicopterul SMURD a fost solicitat spre localitatea Ostrov, pentru a prelua o urgenţa medicală. Era vorba despre o fetiţă de 7 ani, diagnosticată prezumtiv cu abdomen acut. Ulterior, elicopterul SMURD a plecat din localitatea Ostrov spre localitatea Băneasa spre o altă urgenţă medicală, reprezentată de cazul unei femei în vârsta de 60 de ani, cu ciroză hepatică. Atât fetiţa de 7 ani din Ostrov, cât şi pacienta din localitatea Băneasa au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean Constanţa. Tot ieri, în urma unui apel de urgenţă semnalat la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 12.53, auto şenilata Consiliului Judeţean Constanţa, aflată la punctul de lucru din localitatea Băneasa, s-a deplasat, împreună cu un asistent medical, în localitatea Tudor Vladimirescu pentru a prelua o urgenţă medicală, reprezentată de un copil de 2 ani cu astm bronşic în criză. Pacientul a fost preluat şi dus în localitatea Băneasa, unde a fost predat la Centrul de Primiri Urgenţe din localitate.
 
Motorină de la Rompetrol pentru deszăpezire
 
Rompetrol se implică în mod constant în acţiuni sociale, fiind un sprijin de nădejde pentru comunităţile locale. În acest sens, societatea a contribuit cu motorină pentru alimentarea utilajelor de deszăpezire care au acţionat pe raza oraşului Năvodari şi în pe raza localităţilor limitrofe.
 
Pompierii de la ISU Dobrogea, în acţiune
 

În cursul dimineţii de ieri, un echipaj format din 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului Palas aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa Dobrogea Constanţa, a acţionat pe strada Izvor nr. 3 din municipiul Constanţa, în vederea deszăpezirii curţii interioare aparţinând unei persoane în vârstă de 83 de ani. Bătrâna în cauză a solicitat ajutorul pentru a se putea deplasa la o bucătărie. Totodată, un echipaj format din 7 jandarmi (doi ofiţeri şi cinci subofiţeri) din cadrul subunităţii Medgidia aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, au executat la solicitarea primarului din municipiul Medgidia, un transport cu ajutoare, constând în alimente, la o ferma situată la 3 Km de localitate. Transportul respectiv este asigurat cu un transport Wolksvagen aparţinând Jandarmeriei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Martie, o lună a extremelor. ANM avertizează că suntem în pragul unui cod roșu, din cauza încălzirii globale

22 Mar 2024 525

Atenţionare de călătorie în Portugalia - cod roșu pentru valuri înalte și vânt!

22 Feb 2024 627

Furtuna Isha ajunge în Europa! Mai multe state sub avertizări meteo cod roșu. Și România va fi afectată

21 Jan 2024 1982

MAE Atenționare de călătorie în Luxembourg. Cod Roșu de zăpadă și ploaie!

17 Jan 2024 680

Atenţionare de călătorie în Franța! Au fost emise coduri roșu și portocaliu de ploi și inundații

03 Jan 2024 612

Editorial 2023, un an tensionat, încărcat cu multe evenimente

13 Dec 2023 1016

UPDATE. Accident rutier mortal în Bihor! (FOTO)

08 Dec 2023 1031

Probleme în comuna Adamclisi, județul Constanța după Codul Roșu de vreme rea de la sfârșitul lunii trecute

06 Dec 2023 1357

INHGA Cod Roșu de inundatii! Județele vizate

01 Dec 2023 825

Primăria Constanța Peste 1.000 de copaci doborâți de furtunile din ultimele zile

29 Nov 2023 984

Primarul Vergil Chițac, bilanț după furtună 157 de copaci căzuți la Constanța, dintre care 40 de arbori deja degajați

27 Nov 2023 1013

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au făcut front comun cu colegii din celelalte structuri în timpul Codului Roșu

27 Nov 2023 684

Plaja din Mamaia, după furtuna violentă din weekend! Ce au observat cei care au ajuns pe malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Nov 2023 2530

Efectele vântului puternic în Constanța Copaci căzuți, stâlpi de iluminat prăbușiți și mașini avariate (FOTO)

26 Nov 2023 1303

RAJA Constanța Vești bune pentru municipiu! Situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei

26 Nov 2023 1012