Complexul de la Techirghiol, in faza terminala

Proiect de anvergura al Directiei pentru Protectia Copilului

Copiii din acest centru vor fi asistati si de specialistii de la sanatoriu * Centrul de primire a minorilor in regim de urgenta, de pe strada Cutezatori, va fi mutat in fostul sediu de pe strada Alunis * "Speram ca in acest trimestru sa reusim sa finalizam toate cele patru proiecte pe care le avem in plan"

Receptia cladirii Adapostului de zi si de noapte, desfasurata in ziua de 30 septembrie, a reprezentat inca o etapa inainte de darea sa in folosinta. Conform declaratiilor Elenei Tudor, director adjunct in cadrul Directiei pentru Protectia Copilului (DPC) Constanta, constructia propriu-zisa a sediului care va gazdui adapostul este finalizata, la ora actuala fiind necesare doar amenajarile finale. "Trebuie terminat gardul si mai trebuie amenajat terenul din jur, apoi vine randul interioarelor si dotarilor. Speram ca, cel mai tarziu la sfarsitul acestei luni, cladirea sa poata fi data in folosinta si sa inceapa activitatea", a declarat aceasta. Pe langa proiectul Adapostului de zi si de noapte pentru copiii strazii, DPC mai are in obiectiv, pentru ultimul trimestru al acestui an, definitivarea complexului de la Techirghiol, a centrului "Orizontul" si reamenajarea fostului sediu de pe strada Alunis, din cartierul Coiciu. "Dintre toate, cel mai avansat este complexul de la Techirghiol. Constructia a fost finalizata, mai trebuie facute racordurile, fiind terminata pana si dotarea". Este vorba de un centru special pentru copiii cu handicap. "Vrem sa ne folosim si de amplasarea complexului, in vecinatatea sanatoriului de la Techirghiol", a mai declarat Elena Tudor. "Vom apela si la specialistii de la sanatoriu pentru problemele deosebite cu care ne vom confrunta. Speram ca, la jumatatea acestei luni, activitatea sa poata incepe". In cazul centrului de pe Alunis, activitatea de reamenajare este in plina desfasurare. "Sunt efectuate toate transformarile necesare pentru mutarea Centrului de primire a minorilor in regim de urgenta de pe strada Cutezatori. Se amenajeaza dormitoare, sali speciale, birouri si se spera ca, pana la sfarsitul acestui an, sa finalizam si acest proiect". In ceea ce priveste centrul "Orizontul" din Tomis Nord, lucrarile au inceput mai tarziu decat fusese preconizat, din cauza faptului ca fondurile necesare au sosit cu intarziere de la Bucuresti. "Speram ca in acest trimestru sa reusim sa finalizam toate cele patru proiecte pe care le avem in plan. Ulterior, ne vom lansa in altele, intrucat in acest domeniu este intotdeauna ceva care trebuie facut", a incheiat Elena Tudor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 214

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 214

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 844

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 586

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2445

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 337

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 837

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 503

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1118

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 858

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 778

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 848

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1445