Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayram

  • Comunitatea musulmană din România celebrează marți, 20 iulie 2021 prima din cele 4 zile de Kurban Bayram
 
Comunitatea musulmană din România celebrează marți, 20 iulie 2021 prima din cele 4 zile de Kurban Bayram-Sărbătoarea Sacrificiului-Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificație comemorativă din religia islamică.Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al profetului Ibrahim care este pus să aleagă între unicul său fiu și adorația lui Allah.
 
 
 
Etnicii turci sărbătoresc în perioada 20-23 iulie una dintre cele mai mari sărbători religioase a Islamului, Kurban Bayramı (Sărbătoarea Sacrificiului). Kurban Bayramı comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim, cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu şi adoraţia pentru Allah, optează pentru confirmarea devotamentului faţă de divinitate. Sărbătoarea Sacrficiului, este pentru etncii turci, atât un prilej de reflecţie asuprea valorilor noastre spirituale, cât şi unul de a ne manifesta grija şi respectul faţă de semenii noştri. În aceste zile de sărbătoare, UDTR va distribui pachete cu carne din animale sacrificate (ovine şi bovine) prin intermediul comisiei de religie şi cu sprijinul Federaţiei Turcilor din Olanda la sucursalele din întreaga ţară.

„ Fie ca aceste zile de sărbătoare să vă găsească sănătoşi, să vă  umple sufletele de bucurie şi mulţumire sufletească! Cei care au reuşit în acest an să îndeplinească ritualul pelerinajului la locurile sfinte, Mecca şi Medina să poarte pururi în suflet, un gând pios pentru întreaga omenire! Sărbători binecuvântate să aveţi! Kurban bayramıız mübarek olsun!”, a transmis Preşedintele UDTR, İng. Fedbi Osman.

 

Mesajul Muftiatului Cultului Musulman din România

 
Comunitatea musulmană din România celebrează marți, 20 iulie 2021,prima din cele patru zile de Kurban Bayram -Sărbătoarea Sacrificiului- Eid al Adha. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică și are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca (Regatul Arabiei Saudite).

Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de Divinitate. Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gavriil cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului şi nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului.
Specific Kurban Bayram-ului este și pelerinajul la locurile sfinte, acesta fiind unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului.

 

Sărbătorile sunt un bun prilej de a ne apropia mai mult de semenii noștri, dar și de noi înșine. Tot astfel, și Sărbătoarea Sacrificiului ne oferă șansa de a reflecta asupra propriilor trăiri și sentimente și de a dărui mai mult atât material, cât și spiritual, celor din jur, celor neajutorați, celor singuri. Termenul de Kurban are sensul de apropiere sau element care asigură apropierea față de Divinitate, dar din punct de vedere religios înseamnă sacrificarea unui animal conform cerințelor islamice. În istoria omenirii, sacrificarea ritualică în numele Creatorului a existat în toate religiile. În Șura El Maide, versetul 27, Allah ne amintește de ofrandele celor doi fii ai lui Adam, în sura El Hac, versetul 34, Allah face referire la obligativitatea sacrificării ritualice, obligativitate ce există în toate religiile precedente Islamului”, a precizat muftiul Muurat Iusuf.


Respectând tradiţia, Muftiul Muurat Iusuf va oficia slujba specifică de KurbanBayrammarți, 20 iulie, de la ora 06.17, la Geamia Hunchiar, din Municipiul Constanţa, iar ulterior va participa la o serie de sacrificii ritualice şi va oferi pachete ce vor conține carne de kurban pentru familiile nevoiaşe din judeţele Constanţa, Tulcea şi Cǎlǎraşi, oferite de Muftiatul Cultului Musulman din România, împreună cu reprezentanţii unor asociații social-umanitare din țară și din străinătate.

Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe credincioșii musulmani să dea dovadă de reponsabilitate în continuare și să se vaccineze pentru a reveni pe deplin la normalitate.
 
Muftiul Comunității Musulmane din România urează tuturor musulmanilor:

„UN BAİRAM FERİCİT!”
„QURBAN BAIRAM QAYIRLI BOLSIN!“
„KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!”
„EID AL-ADHA MUBARAK!”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayramul

19 Jul 2021 3130

Credincioşii musulmani sărbătoresc, începând de astăzi, Ramazan Bayram

13 May 2021 6275

Muftiatul Cultului Musulman Ramazan Bayram Fericit!

13 May 2021 2220

Varol Amet, deputatul UDTTMR, mesaj cu cu prilejul sărbătorii, Ramazan Bayram

12 May 2021 2913

Comunicat de presă - Ramazan Bayram 2021

12 May 2021 5136

Mesajul lui Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

31 Jul 2020 1162

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayramul

30 Jul 2020 1916

Ramazan Bayram Sărbătoare mare la musulmani. Slujbe în toate geamiile. Mesajul muftiului Muurat Iusuf

24 May 2020 3518

Credincioşii musulmani sărbătoresc, începând de duminică, Ramazan Bayram

23 May 2020 2244

#citeșteDobrogea Ramazan Bayram (24-26 mai 2020)

23 May 2020 4044

Musulmanii din Cumpăna celebrează Kurban Bayram. Ce a transmis primarul Mariana Gâju

12 Aug 2019 1341

Preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, mesaj cu prilejul sărbătorii Kurban Bayram

11 Aug 2019 1134

Mesajul primarului Decebal Făgădău, cu prilejul Kurban Bayram

11 Aug 2019 1890

Comunitatea musulmană din România celebrează mâine Kurban Bayram-ul Marea Rugăciune Comună va avea loc în zorii zilei, la Geamia Hunkar, din Constanţa

10 Aug 2019 3014

Credincioşii musulmani vor sărbători timp de trei zile Ramazan Bayram

03 Jun 2019 8509