Congresul „Bucurați-vă întotdeauna!” al Martorilor lui Iehova va fi ținut online

  • Cunoscutul congres regional al Martorilor lui Iehova va avea loc online
  • An de an, congresul regional avea loc la Casa de Cultură Constanța
  • Pandemia de coronavirus a modificat și programul acestuia, fiind vorba de mai multe sesiuni online
Într-o lume în care bucuria este greu de găsit și ușor de pierdut, milioane de Martori ai lui Iehova și invitați de-ai lor din 240 de țări și teritorii „vor asista” la un congres anual în această vară, cu tema: „Bucurați-vă întotdeauna!”.
Pentru prima dată din 1990, Martorii lui Iehova vor ține mult-așteptatul lor congres în mediul online. Congregații, familii și invitați vor urmări online programul congresului pe parcursul lunilor iulie și august 2020. În mod obișnuit, aceste congrese se desfășoară pe stadioane, în arene, în săli de conferință și în alte locații din lumea întreagă.
Anul trecut, în august, congresul regional a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, unde au participat aproximativ 1000 de persoane.

Respectul pentru sfințenia vieții și iubirea de aproape


„Închinarea noastră are în vedere iubirea de Dumnezeu și de aproapele indiferent unde ne aflăm din punct de vedere fizic. Programul congresului de anul acesta subliniază cât este de importantă unitatea familiei noastre internaționale și bucuria pe care orice om o poate simți în pofida stresului și problemelor”, a spus Ionuț Moraru, purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova.
Cele două principii biblice care au stat la baza deciziei Martorilor lui Iehova de a ține congresele online sunt respectul pentru sfințenia vieții și iubirea de aproape. Ionuț Moraru mai menționează: „În ultimele patru luni am ținut întrunirile noastre online. Așadar, deși contează unde te afli din punct de vedere fizic, este important și cât de aproape te simți de Dumnezeu. Și chiar ne simțim mai apropiați acum unii de ceilalți”.
Cele șase sesiuni ale programului vor fi postate treptat pe site-ul Martorilor lui Iehova. Multe familii și congregații au urmărit prima sesiune a congresului în weekendul 11-12 iulie 2020, iar weekendul final pentru acest eveniment virtual este planificat pentru zilele de 29- 30 august.
În cadrul programului se va răspunde la întrebări precum: Cum poți găsi și păstra adevărata bucurie? Cum poți avea bucurie în familie? Cum poți fi bucuros în mijlocul problemelor? Se va prezenta și un film de lung-metraj bazat pe cartea biblică Neemia, în care bucuria este parte integrantă a închinării la Dumnezeu.
Programul poate fi accesat online pe jw.org, la pagina Bibliotecă, putând fi urmărit gratuit.
Încă din martie 2020, Martorii lui Iehova nu se mai întrunesc în lăcașele lor de cult, ci online prin videoconferință. Chiar dacă și-au suspendat temporar lucrarea publică, toate persoanele interesate de mesajul Bibliei pot participa la programele lor online.
În fiecare an, multe persoane care nu sunt Martore ale lui Iehova asistă la congresele noastre. Deși pe întregul pământ sunt peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, prezența la congresele din 2019 a fost de peste 14 milioane de persoane. Fiind disponibil online în sute de limbi, acest congres va fi probabil congresul cu asistența cea mai numeroasă de până acum.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Martorii lui Iehova Pe 24 martie, se comemorează moartea lui Isus Cristos. Unde are loc evenimentul de la Constanța?

14 Mar 2024 1888

Martorii lui Iehova promovează diversitatea lingvistică și folosirea limbii materne

17 Feb 2024 2044

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului – „Victimele uitate”

24 Jan 2024 5508

Martorii lui Iehova Sănătatea mintală. Cum te poate ajuta Biblia?

30 Oct 2023 1932

Congresul regional al Martorilor lui Iehova revine la Constanța

30 Aug 2023 2886

Martorii lui Iehova. Eveniment la Constanța organizat în aprilie

30 Mar 2023 3816

Martorii lui Iehova Informațiile sunt disponibile în peste 1.000 de limbi pe portalul oficial

13 Dec 2022 3283

Broșura „Bucură-te pentru totdeauna de viață!”, distribuită în Constanța de Martorii lui Iehova

16 Sep 2022 2837

Congresul Regional al Martorilor lui Iehova. Tema de anul acesta este „Urmăriți pacea!”

05 Jul 2022 3592

Cina cea de taină Martorii lui Iehova, eveniment organizat la Constanța cu ocazia Paștelui

13 Apr 2022 3179

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Mii de Martori ai lui Iehova care au suferit pentru credința lor creștină”

27 Jan 2022 3286

Martorii lui Iehova din România, despre persecutările religioase din Rusia

18 Aug 2021 6817

Martorii lui Iehova Va fi lansată online prima parte a filmului de lungmetraj cu titlul Daniel, în limba rromani

24 Jul 2021 2689

Congresul regional al Martorilor lui Iehova, desfășurat online. Tema anului – „Puternici datorită credinței!”

02 Jul 2021 5132

70 de ani de la Operațiunea „Nord” Peste 9.500 de membri au fost deportați în Siberia. Conferință organizată de Martorii lui Iehova

01 Apr 2021 2996