Consilierii locali au dubii în privinţa restituirii sporurilor către angajaţii lui Mazăre

extraordinara_-_constantin_matei.jpgConsiliul Local Municipal se întruneşte astăzi în şedinţă extraordinară pentru a pune la punct problema sporurilor pentru angajaţii primăriei.

Cu alte cuvinte, aleşii locali vor vota, la îndemnul primarului Radu Mazăre, o rectificare bugetară pentru marafeţii suitei edilului. Salariaţii primăriei vor primi, după câte se spune, câte o sută de milioane sporuri, în urma câştigării de către sindicat a unui proces care anulează dispoziţia prin care sporurile le-au fost tăiate. Însă, era oportună organizarea unei şedinţe CLM extraordinare, în condiţiile în care ar trebui, până la sfârşitul anului, să se pună la cale o întâlnire ordinară?! Consilierii locali din "opoziţie" (PSD-ul având majoritatea în Consiliul Local), spun că nici măcar nu au văzut hotărârea instanţei, nu ştiu dacă este definitivă şi irevocabilă sau nu şi, pe de altă parte, nici nu consideră că ar fi o idee bună să li se dea acum banii înapoi angajaţilor lui Mazăre. "Nu ni s-a dat niciun fel de documentaţie pentru acest proiect de hotărâre. Nu am văzut hotărârea, nimic. Chiar s-a terminat, nu mai poate fi atacat?!", spune Constantin Matei, consilier PNL. Acesta a completat că, în calitatea sa de preşedinte de şedinţă, va cere să vadă avizul dat de direcţia juridică şi cel al comisiei juridice din cadrul CLM.extraordinara_-_sedinta_de_consiliu_local.jpg "Ar mai fi însemnat o lună până ca oamenii să primească banii, dar nu ştiu dacă graba asta este bună, mai ales că li se dau banii acum, înainte de sărbători şi, dacă ceva nu va merge bine cu acest proces ar trebui să îi dea înapoi. Şi cine va mai avea după sărbători?! Este, totuşi, o sumă mare", a mai spus liberalul. Şi consilierul Dănuţ Moisoiu consideră că graba strică treaba în acest caz şi este decis ca astăzi să ceară lămuriri primarului referitor la modul în care angajaţii primăriei îşi primesc sporurile şi, dacă nu cumva există riscul să le fie cerute înapoi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

privat

02 Dec, 2010 11:28

Constanta, oras cu frumusetea pălită, lipsit de viată culturală, cu o administratie preocupata de cumpararea de voturi in schimbul pachetelor milei, orasul in care asfaltul inghite spatiile verzi cu lacomie, si-a gasit, in sfarsit, o temă de dezbatere de mare interes pentru toti locuitorii tristului municipiu: salariile si sporurile celor din suita primarului, carora nu le datorăm numai "privelistile" de mai sus.

fara nume

02 Dec, 2010 11:02

Sa va fie rusine

bugetar

02 Dec, 2010 09:07

criza din romania nu este si pentru consilierii care se bucura de votul nostru? romania va iesi din criza numai pe seama bugetarilor, a sugarilor şi a pensionarilor? afacerile lor merg fără numar si 100%. cum asteptam noi acum bunavointa lor asa vor astepta si ei să iesim la vot.

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 397

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 436

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 679

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 581

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 541

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 774

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 786

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14210