Contraste Ce a lăsat Mazăre în Constanţa şi ce a găsit în Lugano (galerie foto)

Ieri, în cadrul şedinţei ordinare a CLM Constanţa, primarul Radu Mazăre a menţionat că a fost în Elveţia în căutare de investitori. „Am fost în Elveţia să discut cu un grup de investitori privaţi pentru Cazinou. Am discutat cu multă lume. În principiu, am avea şanse să îi atragem la noi pe investitori”, a ţinut să precizeze edilul Constanţei. Edilul a povestit ca vacanta sa în Elveţia a fost una foarte utilă pentru municipalitate, deoarece la Lugano s-a întâlnit cu oameni de afaceri care au cazinouri în celebra staţiune elveţiană şi care s-ar fi arătat interesaţi să investească în Cazinoul din Constanţa.
 
În timp ce edilul-şef Mazăre admira peisajele de lux ale Elveţiei, Constanţa se confrunta cu zăpadă, viscol şi ger. Străzi înzăpezite, trotuare impracticabile, şcoli închise şi oameni blocaţi prin nămeţi - sunt câteva dintre realităţile din timpul iernii, în care autorităţile au fost prinse iar pe picior greşit. Potrivit Neptun TV, în acest concediu, Radu Mazăre a vizitat ţările calde. Ultimele opriri au fost în Elveţia şi Austria. Pe siteul reporterntv.ro puteţi vedea imagini inedite cu primarul Constanţei la schi, pe pârtiile din Austria.
 
 Cum arată Lugano
 
Lugano este cel mai mare oraş din cantonul Ticino (în germană Tessin), în Elveţia centrală, aproape de graniţa cu Italia. Oraşul se întinde pe 48 km², la o altitudine de 273 de metri, fiind situat pe malul nord-vestic al lacului Lugano (denumit în germană Luganersee, în italiană lago di Lugano sau lago Ceresio), care se află în Alpi, între lacul Major (lago Maggiore) şi lacul Como (lago di Como). Din punct de vedere al resurselor, Lugano se bazează pe turism, însă şi pe numeroase bănci şi pe sectorul financiar în general. Lugano este a treia piaţă financiară elveţiană. Alte industrii prezente sunt industria maşinilor, cea textilă, industria tutunului şi fabricarea ciocolatei. Primele documente care atestă existenţa cetăţii sunt datate la 875. Oraşul, deja în posesia Ducatului Milano, a fost ocupat de elveţieni în 1512, sub autoritatea cărora rămâne până la 1798, an în care declară şi obţine independenţa şi decide să intre şi să facă parte din Confederaţia Elveţiană. Toponimul „Lugano” derivă probabil de la cuvântul latin „lucus", pădure sfântă. Oraşul are un caracter predominant lombard. Printre edificiile notabile se numără Catedrala Romanică a Sfântului Laurenţiu (San Lorenzo) din a doua jumătate a secolului XI, şi biserica Sfânta Maria a Îngerilor (Santa Maria degli Angioli) cu faimoasa frescă a Patimilor lui Hristos a lui Bernardino Luini. Notabile sunt şi lacul omonim, Oraşul Vechi (Via Nassa, Piazza Riforma), Muntele Brè şi Muntele San Salvatore. În Lugano se află facultăţile de Economie, Ştiinţele Comunicării si Informatică ale Universităţii Elveţiei Italiene. „Monte San Giorgio”, de lângă Lugano, a fost înscris în anul 2003 pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1234

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 529

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1160

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3885

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 678

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 642

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 612

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 848

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 842

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 630

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 844

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1430

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1122

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 967

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1486