„CTV dăruieşte" Sărăcia împărţită la şase... suflete (video)

cap_2.jpgDouă camere din chirpici, iar pe jos pământ în loc de podea. O uşă care abia se mai ţine şi o fereastră improvizată. Tavanul scund a fost reconstruit, pentru că în urma unei ploi puternice acoperişul casei a căzut cu totul.

În camera în care dorm membrii familiei nu e frig, căci o sobă cu plită arde timid. În schimb, este întuneric, deoarece casa nu mai este racordată la sistemul de alimentare cu energie electrică de câţiva ani. Campania „CTV dăruieşte" vă prezintă familia Bucatariu din satul Galeşu, comuna Poarta Albă. O familie cu patru copii, care, deşi trăiesc în condiţii grele, încă mai găsesc puterea să zâmbească.

Şase oameni împart sărăcia, suferinţa şi disperarea: Mariana şi Gheorghe Bucatariu, în vârstă de 29, respectiv 35 de ani, şi copiii Florentina - cinci ani, Bogdan - opt ani, Vasile - zece ani şi Georgiana - 11 ani. Florentina este plecată cu tatăl ei în Moldova, unde bunica ei trage să moară. Ceilalţi trei copii au rămas acasă, cu mama lor.

Familia Bucatariu beneficiază, lunar, de un ajutor social de 315 lei, de patru alocaţii de stat pentru elevi, care însumează 168 de lei şi de o alocaţie suplimentară, de 80 de lei. În total, cele 6 suflete trăiesc cu numai 563 de lei pe lună. Pentru că nu are curent electric, familia stă la lumina lumânării şi, uneori, la cea a candelei. Când copiii au mai mult de scris şi nu termină pe timp de zi, când e lumină, îşi fac temele pentru acasă la lumânare. Pentru că stau în beznă, micuţii sunt aproape siguri că Moş Crăciun nu le va vedea casa şi îi va ocoli şi anul acesta.

Din cauza sărăciei, familia Bucatariu nu este racordată nici la sistemul de alimentare cu apă, fapt pentru care o cumpără lunar de la un vecin, contra sumei de 20 de lei.

Casa în care locuiesc nu este a lor, ci a unei familii care stă în Constanţa şi care, de milă, îi lasă să locuiască acolo. Condiţiile sunt greu de descris. Mama micuţilor nu înţelege de ce sărăcia se ţine scai de familia ei. Pune totul pe seama blestemelor, însă chiar şi aşa explicaţia pe care a găsit-o femeia este cutremurătoare.

Deşi sunt micuţi şi inocenţi, copiii citesc suferinţa pe chipul mamei lor. Ar vrea să o ajute, dar sunt prea mici. Au însă planuri mari pentru atunci când vor creşte. Copiii acestei familii, deşi îşi doresc şi ei hăinuţe şi jucării, speră ca Moş Crăciun să le aducă în primul rând mâncare. Bogdan, unul dintre băieţii familiei, se pregăteşte să-i scrie Moşului zilele acestea.

Familia Bucatariu are nevoie de lemne, căci se gândeşte cu groază la cum anume va depăşi această iarnă fără căldură. Cea mai mare dorinţă a mamei este însă să aibă ce să le dea copiilor săi de mâncare, în fiecare zi.

Iar cei mici îl aşteaptă pe Moş Crăciun să le aducă, pe lângă hăinuţe şi încălţăminte, jucării: maşinuţe şi păpuşi. Ajutoarele pentru familia Bucatariu pot fi aduse la sediul CTV, la Hotel Parc din staţiunea Mamaia.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Ion Ion Apolodor, de la ISC Constanța, avere și interese. S-a aflat printre fondatorii companiei care a preluat CTV (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1231

Autorul unei crime petrecute în stațiunea Mamaia, extrădat din Canada. Bărbatul a fost condamnat la 18 ani de închisoare

08 Aug 2018 2264

Un avion de luptă CF-18 s-a prăbușit

28 Nov 2016 1496