Daca nu era, nici nu se povestea Soferul si asistenta ambulantei buclucase, la prima abatere disciplinara

cap_2.jpgÎn urma adresei transmise Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa în urmă cu câteva zile, conducerea susţine că până la momentul incidentului de săptămâna trecută, în care pacienta Georgeta Năstase, transportată la spital în ambulanţă a fost rănită, nici şoferul ambulanţei - Memet Demirel, dar nici asistenta medicală - Memedemn Seila, nu mai fuseseră sancţionaţi pentru vreo altă abatere disciplinară sau de altă natură

În plus, se pare că ei nu sunt soţ şi soţie, aşa cum s-a vehiculat la momentul accidentului.

Ambulanta.jpgCazul incredibil al pacientei care a fost rănită în timp ce se afla în ambulanţă şi care s-a lovit de aparatura medicală a ţinut prima pagină a cotidienelor locale de la sfârşitul săptămânii trecute. După vâlva din mass-media care s-a produs, atât în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, cât şi în Direcţia de Sănătate Publică, a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili măsurile care se vor lua în acest caz.

În urma răspunsului primit de la Serviciul de Ambulanţă Constanţa, conducerea serviciului ne-a dezvăluit faptul că cei doi, care urmează a primi sancţiunile proporţionale cu fapta pe care au comis-o, au fost angajaţi în urma unui concurs începând cu data de 12.05.2007 (şoferul), respectiv 1 septembrie 2007 (asistenta).

Poveste pacientei Georgeta Năstase a început miercurea trecută, în jurul orei 5.30, aceasta şi-a anunţat rudele că nu se simte bine, iar acestea au sunat la Ambulanţă. Echipajul a sosit în aproximativ zece minute de la apel numai că, ambulanţierul şi asistenta păreau a nu fi tocmai într-o dispoziţie bună. Se pare că aceştia i-ar fi replicat bolnavului că a confundat ambulanţa cu taxiul.

În drum spre spital, şoferul ambulanţei, Memet Demirel, a frânat brusc, în zona Casa de Cultură, iar Georgeta Năstase s-a lovit de aparatura medicală pentru că nu a fost transportată în condiţii normale. Ulterior, şoferul şi-a dus victima la SCJU şi apoi a plecat liniştit, fără a anunţa Poliţia de incident. Familia şi-a găsit bolnava într-o stare mult mai gravă decât o lăsaseră în mâinile celor de la Ambulanţă. Şocaţi, au anunţat organele abilitate, au făcut o plângere la Poliţie şi aşteaptă rezultatele examenului medico-legal.

Surprinzător este faptul că rezultatele testării cu aparatul Drager au scos la iveală faptul că Memet Demirel avea 0,43 miligrame/litru alcool în aerul expirat. Mai mult, potrivit legii, atâta timp cât incidentul a avut loc pe un drum public, şoferul ambulanţei ar fi trebuit să anunţe Poliţia în legătură cu cele petrecute, nicidecum să plece liniştit, fiind la sfârşitul turei. Aşa că, Memet Demirel s-ar putea alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi consum de alcool, chiar dacă acesta susţine că ar fi consumat alcool după producerea accidentului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Kiru

08 Jun, 2019 17:56

in 95 la suta din cazuri oamenii confunda ambulanta cu taxiul. in plus exista ideea ca daca te aduce ambulanta la spital vei intra mai repede. FALS! nu intri mai repede https://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Urgen%C8%9Be_medicale

Articole asemanatoare

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 432

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 518

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 387

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 903

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 214

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 473

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 524

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 962

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 547

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1200

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 459

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 389

TULCEA Accident rutier în localitatea Izvoarele! O persoană a fost rănită

17 Apr 2024 364

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 236

IGPR InfotraficJudețul Cluj - Trafic oprit pe centura Vâlcele-Apahida

17 Apr 2024 229