Social

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, zâmbete şi un meniu delicios!

Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum cere tradiţia. De aceea, de 1 Martie, toate doamnele şi domnişoarele internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul CFR au primit câte un mărţişor şi o floare din partea societăţii Arimex Comexim 2000 SRL. Mărţişoare au primit şi pacientele internate la secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de la Agigea, Eforie, Palazu şi la cea pentru boli dermato-venerice.
 
Mai mult, ieri, toţi pacienţii au avut parte şi de un meniu de sărbătoare, oferit de societatea Arimex Comexim 2000 SRL. Micul dejun a fost compus din ceai Lipton cu lămâie, margarină, unt, crenvurşti din piept de pui, pate de ficat Hame, miere, brânză topită, gem de căpşuni, caş proaspăat de vacă şi brânză de vaci, iar la supliment, biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.
 
Masa de prânz a fost delicioasă şi a constat în: ciorbă de legume à la grec, supă ţărănească de pasăre cu tăieţei de casă, supă de pasăre cu găluşte, supă de legume à la grec, trunchi de peşte la tavă şi cartofi natur cu lămâie, file de peşte pane cu piure de cartofi şi lămâie, mâncare de mazăre cu carne de pui, iahnie de fasole cu mititei la grătar, iahnie de fasole cu ceafă de porc la cuptor, pulpe de pui rasol şi piure cartofi la cuptor, cartofi natur cu brânză de vaci, salată de murături şi salată de varza albă.
 
La desert, angajaţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit pentru toţi pacienţii prăjitură cu ciocolată, portocale, napolitane, biscuiţi cu cremă, compot de mere, măr copt cu stafide, mere.
 
La cină, pacienţii au avut pe masă ceai Lipton cu lămâie, ficăţei de pui la tavă cu piure de cartofi, mititei la grătar cu piure de cartofi, budincă de paste cu brânză de vaci, pulpe de pui la cuptor şi spaghete în sos de roşii, spaghete milaneze, ghiveci de legume cu pipote de pui, friptură de pui cu sote de legume. Desertul a constat în biscuiţi şi prăjitură de casă.
 
„Multe persoane întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii la care nu vine nimeni. Fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină. Fiecare dintre noi am putea fi în locul lor.
 
Natura renaşte, renaşte speranţa şi reînvie iubirea şi acum, în Postul Paştelui, se cuvine să punem început bun şi să facem să rodească faptele bune. Dacă nu putem înmulţi pâinile şi peştele, stă în puterea noastră să înmulţim şi binele, şi bucuria. Să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital: părinţi, fraţi, soţi, copii, nepoţi, prieteni. Să aducem alinare şi acelor femei singure la care nu vine nimeni, în speranţa de a le alunga tristeţea şi a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm o primăvară frumoasă şi zile mai bune. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate. Îi rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Sfântă să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte şi să iubească“, a declarat Petre Preda, reprezentantul Arimex Comexim 2000, societate care asigură hrana zilnică pacienţilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR. 
 
Mai mult, sfatul echipei de la Arimex este să fim buni, în orice situaţie şi dincolo de toate provocările. „Oamenii sunt adesea neînţelegători, iraţionali şi egoişti. Iartă-i, oricum! Dacă ai succes, poţi câştiga prieteni falşi şi duşmani adevăraţi. Caută succesul, oricum! Dacă eşti cinstit şi sincer, oamenii te pot înşela. Fii cinstit şi sincer, oricum! Ceea ce construieşti în ani, alţii pot dărâma într-o zi. Construieşte, oricum! Dacă îţi găseşti liniştea şi fericirea, oamenii pot fi geloşi. Fii fericit, oricum! Binele pe care îl faci azi, oamenii îl vor uita mâine. Fă bine, oricum! Dă-i lumii tot ce ai mai bun şi poate niciodată nu va fi de ajuns. Dă-i lumii tot ce ai mai bun, oricum! La urma urmei, este între tine şi Dumnezeu. N-a fost niciodată între tine şi ei, oricum! Cu cât avem mai puţin, cu atât să dăm mai mult. Pare absurd, dar aceasta e logica dragostei. Viaţa nu este o cursă, ci o călătorie care trebuie savurată pas cu pas. Ieri e istorie, mâine e mister, iar azi e un cadou. Bucură-te de el!“, mai spune Petre Preda.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

22 Apr 2019 474

Troiţă înălţată în numele SMURD de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

27 Mar 2019 799

Angajații Arimex Comexim 2000 SRL vor dona sânge pentru copilul electrocutat, duminică, la Valu lui Traian

13 Mar 2019 1561

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

09 Mar 2019 666

Mărţişoare, flori şi zâmbete, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor constănţeni

02 Mar 2019 970

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 2105

Păstrăv, tochitură dobrogeană, vrăbioară de viţel, plăcintă cu mere Ce mâncăruri vor primi pacienţii constănţeni în noaptea dintre ani, prin grija Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2018 1368

Revoltător Ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, troița din curtea Spitalului Județean Constanța, vandalizată pentru a doua oară

30 Dec 2018 540

Sarmale, friptură de purcel și cozonac Meniu tradițional de Crăciun, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienții constănțeni

25 Dec 2018 777

Troița din curtea Spitalului Județean de Urgență Constanța, ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, vandalizată

20 Dec 2018 525

În perioada sărbătorilor de iarnă Arimex Comexim 2000 SRL şi Moş Crăciun au pregătit zeci de surprize pentru pacienţi (galerie foto)

12 Dec 2018 901

Arimex Comexim 2000 le face o surpriză bolnavilor din Spitalul Judeţean, de Moş Nicolae! Cei mici vor primi cadouri

06 Dec 2018 928

Meniu cu bucate tradiționale, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL, de 1 Decembrie, pacienților constănțeni

01 Dec 2018 996

Meniu de zile mari, oferit pacienţilor din Constanţa de către Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfântul Apostol Andrei

30 Nov 2018 1051

Friptură de purcel, piept de pui la cuptor, mămăliguţă cu brânză Meniu delicios, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa (galerie foto)

08 Nov 2018 1476