Social

De Buna Vestire, Arimex Comexim 2000 SRL oferă o masă de sărbătoare pacienţilor constănţeni

Buna Vestire, cunoscută şi sub numele de Blagoveştenie sau Ziua Cucului, se sărbătoreşte pe data de 25 martie a fiecărui an. Este o sărbătoare creştină care marchează momentul în care Fecioara Maria a fost anunţată de către Arhanghelul Gabriel că va concepe şi va deveni mama lui Iisus din Nazaret. Tradiţia spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat. Străbunii credeau că cine se ceartă în această zi va avea necazuri tot anul.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de marea sărbătoare şi a pregătit un meniu de zile mari.
 
La micul dejun, toţi pacienţii vor primi ceai Lipton cu lămâie, unt, icre de crap cu ceapă, icre de hering, Aperifrais Provence, caş proaspăt de vacă, brânză proaspătă de vaci, specialitate Del Delice, ridichi de lună, miere, gem de caise, iar la supliment - biscuiţi populari, lapte dulce, iaurt natural, Liegeois, budincă de griş cu zmeură, budincă de griş eco, Jogobella cu piersici, Jogobella cu prune, Jogobella cu merişoare, Jogobella cu caise, Jogobella cu căpşuni.
 
La prânz, pacienţii vor fi serviţi cu borş lipovenesc de crap românesc, supă de crap românesc cu smântână, supă de pasăre cu găluşte, supă de legume cu smântână, file de crap sălbatic la tavă în sos de lămâie şi cartofi natur, file de crap sălbatic la cuptor în sos de lămâie, cu legume sotate (broccoli, cartofi şi conopidă) , file de crap sălbatic la tavă în sos de lămâie cu mămăliguţă şi usturoi, file de cod pane cu sos de lămâie şi cartofi natur, calamar a la romana pane, cu sos, piept de curcan la tavă şi pilaf cu legume, friptură din piept de pui înăbuşit în sos Napoli, cartofi natur cu brânză de vaci. La desert, echipa Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit prăjitură de casă cu vanilie şi caise, dar pacienţii vor primi şi biscuiţi Petit Beurre, mere şi compot de ananas.
 
Cina va fi, de asemenea, delicioasă. Pacienţii unităţilor sanitare vor primi mămăliguţă cu brânză pufoasă de vaci şi smântână, calamar a la romana pane, cu sos de usturoi, pulpe de pui întregi la tavă cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă, budincă de paste cu brânză de vaci, smântână şi stafide, pulpe de pui întregi la cuptor cu piure de cartofi şi brocolli, ceai Lipton cu lămâie, iar la desert - salam de biscuiţi.
 
„Cu smerenie, îl rugăm pe preamilostivul Dumnezeu să însănătoşească trupeşte şi sufleteşte pe toţi cei aflaţi în suferinţă, în special pe cei internaţi în spitale. Tuturor să ne dăruiască harul său cel mântuitor, să ne ajute să petrecem cu pace sufletească calea timpului liturgic al postului, care ne conduce, prin pocăinţă, spre lumină şi bucuria Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos“, a transmis Vergil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 

Parteneriat social-misionar

 
Pe drumul iubirii, al îndreptării, al Învierii, în Postul Paştelui, Asociaţia „Suflete Deschise“ şi SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin parteneriatul social-misionar „Mai aproape de cel sărman - mai aproape de Dumnezeu“, cu dragoste, îndeamnă: „Fii milos precum Hristos!“. Mai mult, îi invită pe toţi creştinii, dacă au hăinuţe pe care nu le mai poartă, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce le prisosesc, să le doneze celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare! Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon 0241.660.580, 0722.567.873, 0733.687.968 sau să trimită un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.com, în intervalul 8.00 - 18.00. Donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari.
 
„Să nu uităm că cea mai mare poruncă din câte porunci ne-a lăsat Dumnezeu este porunca iubirii. Are valoare jertfa din iubire, dar pentru asta trebuie să fii binevoitor faţă de omul de lângă tine, să ai milă faţă de el“, au transmis reprezentanţii SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 
„Mulţumim pe această cale echipelor Delaco Distribution SRL, Smithfield Prod Com SRL, Dobrogea Grup SA, Selgros Cash & Carry SRL şi depunem mărturie în faţa Domnului Hristos pentru grija şi sprijinul permanent acordate celor aflaţi în suferinţă şi grele încercări“, a mai spus Vergil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1543

Azi e Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

06 Jun 2019 951

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 950

Surprize plăcute şi daruri, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

01 May 2019 1085

Cozonac, ouă roşii şi multe bucate tradiţionale Meniu special de Înviere, oferit pacienţilor de echipa Arimex Comexim 2000 SRL

27 Apr 2019 733

„Arată că îţi pasă! Fii bun samaritean şi ajută un sărman!“ Acţiuni sociale, demarate de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete deschise“ (galerie foto)

27 Apr 2019 782

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

22 Apr 2019 749

Troiţă înălţată în numele SMURD de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

27 Mar 2019 911

Angajații Arimex Comexim 2000 SRL vor dona sânge pentru copilul electrocutat, duminică, la Valu lui Traian

13 Mar 2019 1737

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

09 Mar 2019 779

Mărţişoare, flori şi zâmbete, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor constănţeni

02 Mar 2019 1089

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 2224

Păstrăv, tochitură dobrogeană, vrăbioară de viţel, plăcintă cu mere Ce mâncăruri vor primi pacienţii constănţeni în noaptea dintre ani, prin grija Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2018 1496

Revoltător Ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, troița din curtea Spitalului Județean Constanța, vandalizată pentru a doua oară

30 Dec 2018 651

Sarmale, friptură de purcel și cozonac Meniu tradițional de Crăciun, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienții constănțeni

25 Dec 2018 868