De reabilitare s-a ocupat firma unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor Policlinica 2 a Spitalului Judeţean, modernizată cu bani europeni (galerie foto)

Constănţenii care suferă de o afecţiune pentru tratarea căreia nu este necesară internarea pot urma un tratament ambulatoriu la Policlinica 2 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Dotată cu echipamente specifice sălii de gimnastică, planificării familiale, radiologiei şi de laborator, la Policlinica 2 vor putea fi accesate servicii medicale gratuite. După mai bine de 20 de ani, personalul medical, care a lucrat într-o clădire aproape insalubră, are acum la dispoziţie cabinete renovate, moderne şi utilate.
 
Unitatea sanitară a fost reabilitată şi echipată prin programul „Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2“, cod SMIS 19364, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie „Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Contractul de finanţare, în valoare de 23.435.788 de lei, a fost încheiat pe data de 12 august 2011. Consiliul Judeţean Constanţa a venit cu o cofinanţare de 3.135.516 lei. „Obiectivul specific al proiectului l-a constituit reabilitarea şi modernizarea infrastructurii prin reparaţii la clădiri şi instalaţii, dotarea cabinetelor medicale cu aparatură şi echipamente moderne la standarde europene, echiparea ambulatoriului cu mobilier şi alte dotări, precum şi protecţia mediului prin gestionarea corespunzătoare a deşeurilor“, a precizat, ieri, Ioan Mihai Nache, managerul de proiect, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Să ne amintim cum arăta imobilul acum câţiva ani şi cum arată acum. Este o clădire modernă, reabilitată, dotată cu echipamente moderne. Policlinica 2 oferă o gamă variată de servicii medicale. Sunt bucuros că CJC sprijină sistemul sanitar din judeţ. Constănţenii vor avea la dispoziţie servicii medicale de calitate, la standarde înalte. Policlinica 2 va degreva puţin şi Spitalul Judeţean Constanţa“, a declarat dr. Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Reamintim că Policlinica 2 era într-o stare avansată de degradare. Pereţii erau brăzdaţi de crăpături, tencuiala era căzută, iar aspectul interior al întregii clădiri le dădea fiori pacienţilor. Pentru a-şi exercita meseria în spaţiul cabinetelor din cadrul Policlinicii 2, medicii au încheiat contracte de concesiune cu Consiliul Judeţean Constanţa. „Peste cinci ani de la încheierea proiectului, CJC va putea vinde cabinetele medicale“, a explicat Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC. Acesta s-a declarat mulţumit de felul în care arată unitatea sanitară. „Cu mare satisfacţie încheiem acest proiect, care oferă condiţii decente pentru cadrele medicale şi pacienţi“, a mai spus Cristinel Dragomir.

Clădirea, reabilitată de SC Marca Telecom SRL

Întreaga clădire a fost reabilitată de SC Marca Telecom SRL. Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 10 iulie 2015, societatea a fost înregistrată în anul 1999 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Alunişului. Firma are un capital social subscris de 20.000 de lei, integral vărsat, compus din 2.000 de părţi sociale, valoarea unei părţi sociale fiind de 10 lei. Asociaţi în societate sunt Mihai Sergiu Ceacîreanu, născut la 4.05.1967, în Mediaş, Sibiu, care deţine 375 de părţi sociale (18,75% din capitalul social), Daniela Maria Ceacîreanu, născută pe 14.12.1967, în Craiova, Dolj, cu 1.625 de părţi sociale (81,25% din capitalul social). Administratorul societăţii care se ocupă de „Lucrări de instalaţii electrice“ este Daniela Maria Ceacîreanu. Numele lui Mihai Sergiu Ceacîreanu mai apare şi în societăţile SC Krater SRL, SC Noco Electra SRL şi SC Trinity Holding SRL, în calitate de asociat. La rândul ei, Daniela Maria Ceacîreanu este asociată în societăţile Karmada Com SRL, Noco Electra SRL şi Ceacîreanu Daniela - Maria Persoană Fizică Autorizată.

Fondatorii firmei al cărei nume a apărut în Dosarul Retrocedărilor

Mihai Sergiu Ceacîreanu a fost şi unul dintre fondatorii New Home Construct SA, firmă al cărei nume a apărut şi el în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Mihai Sergiu Ceacîreanu este cunoscut în special pentru prezenţa sa pe lista celor 37 de inculpaţi pe care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Mihai Ceacîreanu a fost trimis în judecată în calitate de cesionar cumpărător de drepturi succesorale, în calitate de persoană fizică şi prin firma sa, New Home Construct SA, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. În calitate de persoană fizică, dar şi prin firma sa, New Home Construct SA, deţine, aşa cum arată comunicatul remis de DNA pe 28 octombrie 2008, unul dintre avantajele patrimoniale dobândite ilegal. Menţionăm că inculpaţi în acelaşi celebru dosar, alături de patronul SC Marca Telecom, sunt fostul primar Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Unitatea sanitară, dotată de SC Tehno Electro Medical Company SRL

Fişa de la Registrul Comerţului, consultat pe data de 10 iulie 2015, ne spune că societatea a fost înfiinţată în anul 2010 şi are sediul social în Bucureşti, strada Căluşei. Capitalul social subscris este de 10.000 de lei, integral vărsat, compus din 1.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi în firmă sunt: Oana Mirela Bucur, născută pe 8.12.1968, în Reghin, cu 500 de părţi sociale (50% din capitalul social), Bogdan Cristian Manea, născut pe 28.05.1963, în Bucureşti, cu 167 de părţi sociale (16,7% din capitalul social), Bianca Cezara Manea, născută pe 9.12.1991, în Cluj-Napoca, cu 166 de părţi sociale (16,6% din capitalul social), Anca Daniela Manea, născută pe 18.03.1966, în Cluj-Napoca, cu 167 de părţi sociale (16,7% din capitalul social). Administratorul societăţii care se ocupă de „comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice“ este Bogdan Cristian Manea.
 
Oana Mirela Bucur mai este asociată în: SC Ambiance Resort SRL, Clinica de Ortopedie şi Chirurgie Minimal Invazivă Ortomed Alex Bucur SRL, Era Plant SRL, Medical Leasing SRL, Medical Tehnology & Service SRL. Manea Bogdan Cristian apare ca asociat în: SC Ambiance Resort SRL, Clinica de Ortopedie şi Chirurgie Minimal Invazivă Ortomed Alex Bucur SRL, Era Plant SRL, Medical Leasing SRL, Medical Tehnology & Service SRL. Anca Daniela Manea este asociată în ICMA - Agenţia Canadiana Internaţională de Management SRL. La rândul ei, Bianca Cezara Manea mai este asociată în SC Ambiance Resort SRL.

Citeşte şi

Reabilitarea şi modernizarea Policlinicii 2 sunt aproape finalizate Cum arată astăzi clădirea medicală (galerie foto)
 
El, inculpat în Dosarul Retrocedărilor. Firma, abonată la bani publici: Ceacîreanu nu mai este acţionar majoritar la Marca Telecom
 
Judeţul Constanţa îi dă de lucru firmei Marca Telecom: Firma lui Ceacîreanu, beneficiara unui contract de peste patru milioane lei (documente)
 
O firmă din Cluj bagă în buzunare opt milioane de lei de la CJC

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Policlinica 2, reabilitată cu fonduri europene (galerie foto)

10 Jul 2015 1837