De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Pacienţii au avut un meniu delicios, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

cantina.jpgPiept de pui la grătar, iahnie de fasole cu cârnaţi trandafir, musaca de cartofi cu carne, dulciuri, cozonac şi ruladă de casă cu cremă, acestea sunt bucatele din care au mâncat, vineri, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase. Pacienţii au fost răsfăţaţi de Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care oferă meniuri deosebite în zilele de sărbători religioase sau laice de peste an.

Deoarece vineri lumea creştină i-a sărbătorit pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, meniul servit de Arimex Comexim 2000 SRL bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase a fost unul delicios, cu mâncare tradiţională românească. Din meniul pacienţilor de la cele două unităţi sanitare nu au lipsit pieptul de pui la grătar, iahnia de fasole cu cârnaţi trandafir, musacaua de cartofi cu carne, dulciurile, cozonacii şi rulada de casă cu cremă. La micul dejun, pacienţii au servit ceai cu lămâie, margarină, gem, şuncă presată, crenvurşti, brânză de vaci şi brânză topită. La supliment, bolnavii au primit biscuiţi, lapte, iaurt şi biscuiţi Eugenia. Şi prânzul a fost variat şi delicios pentru cei circa 800 de pacienţi internaţi la cele două spitale. La prânz, pacienţi au servit ciorbă ţărănească de văcuţă, supă ţărănească de văcuţă, iahnie de fasole cu cârnaţi trandafir, musaca de cartofi cu carne, cartofi la cuptor cu rozmarin şi friptură de pui, ostropel, cartofi la cuptor cu rozmarin şi brânză de vaci şi piept de pui la cuptor şi cartofi franţuzeşti. La desert, societatea Arimex Comexim 2000 SRL le-a servit bolnavilor ruladă de casă cu cremă de cacao, plăcintă cu mere şi fructe. Cina a fost şi ea specială. Pacienţii internaţi în cele două unităţi sanitare au primit salată orientală, pilaf cu legume şi friptură, pui la tavă, precum şi budincă de orez cu mere şi dovleac. De la masa de seară nu a lipsit nici desertul. Astfel, societatea Arimex Comexim 2000 SRL a pus pe masa bolnavilor cozonac cu nucă, rahat şi cacao. Pentru ca bucatele să fie primite cum se cuvine, acestea au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea şi Ştefan Mircea, de la capela Spitalului Judeţean. „Vreau să le mulţumesc Arhiepiscopiei Tomisului, echipei Dobrogea, care ne-a donat 500 de cozonaci, şi echipei Selgros", a declarat Petre Preda, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Alocaţia de hrană rămâne aceeaşi

Cât priveşte adresa pe care societatea Arimex Comexim 2000 SRL a trimis-o ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, prin care a cerut majorarea alocaţiei de hrană, dată fiind creşterea haotică şi în cascadă a preţurilor la alimentele de bază, răspunsul încă nu a apărut. „Domnului ministru Vasile Cepoi îi transmitem că ne-am bucura sincer pentru domnia sa dacă ar fructifica şansa ce i s-a oferit pentru a repara nedreptatea făcută tuturor celor aflaţi în suferinţă, în sensul de a actualiza alocaţia de hrană la nivelul decenţei", a mai precizat Petre Preda. La ora actuală, alocaţia de hrană pentru un pacient comun este de 5,64 de lei pe zi. Aceasta ar trebui majorată minim cu 30%, pentru ca pacienţii să se bucure de o masă decentă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR Infotrafic Trafic restricționat pe DN 17

29 Mar 2024 233

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 448

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5274

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1986

La final de săptămână 187 misiuni ale pompierilor din Constanța

25 Mar 2024 354

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

25 Mar 2024 238

Grupul MEMORIAL Hospitals și-a deschis porțile la Constanța! „Scopul este să fim aproape de pacienții noștri!” (VIDEO)

24 Mar 2024 1640

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 446

Șofer beat depistat în trafic în comuna Pecineaga, județul Constanța. Ce alcoolemie a indicat aparatul etilotest

21 Mar 2024 594

Inconștiență în trafic la Constanța. Șoferiță beată, depistată pe Bulevardul Aurel Vlaicu

20 Mar 2024 641

Adăscăliței Monica Delia, managerul Spitalului Mavromati din Botoșani, reținută de DNA!

20 Mar 2024 434

DNA, „obligată“ să continue urmărirea penală în dosarul Spitalului Municipal Constanța! Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru, respins

19 Mar 2024 2738

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 1

19 Mar 2024 292

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1493