Social

Depunere de coroane la Monumentul ostaşilor sovietici din Cimitirul Central Ruşii au cinstit memoria ostaşilor sovietici căzuţi în Al Doilea Război Mondial (galerie foto)

9 mai 1945, ziua în care Germania nazistă capitula sub loviturile Forțelor Națiunilor Unite. O zi a victoriei, care a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, un coșmar în care au pierit zeci de milioane de oameni. Cu cei mai mulți morți a plătit însă Rusia.
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Victoriei, ieri, Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa a depus coroane de flori la locul înhumării ostaşilor şi ofiţerilor sovietici din Cimitirul Central Constanţa.

La ceremonie au participat consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, reprezentanţi ai Prefecturii Constanţa, ai Consiliului Judeţean Constanţa, ai Primăriei Constanţa, ai Poliției, ai Jandarmeriei, ai Forțelor Navale, veterani de război, soldați de la Garnizoana Constanța. După intonarea imnurilor naționale ale Federației Ruse și României, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi preotul militar Nicolae Argatu au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă. „Peste 55 de milioane de oameni, militari și civili deopotrivă, au pierit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fie pe front, fie din cauza bolilor și a foametei, spun istoricii. Rusia a plătit atunci cu cei mai mulți morți, aproximativ 25 de milioane de oameni“, le-a spus celor prezenţi consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva. Ceremonia a fost urmată de un cocktail care a avut loc la restaurantul Colonadelor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rusia şi-a ales preşedintele Consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Volkov, despre importanţa alegerilor (galerie foto)

19 Mar 2018 798

Depunere de coroane la Constanţa Consulul Federaţiei Ruse, Vladimir Volkov - „Trăiască pacea şi triumful dreptăţii! Trăiască Ziua Victoriei!“ (galerie foto)

05 May 2017 1603

UPDATE. Depunere de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Sovietic din Constanţa (galerie foto)

04 May 2017 1670

Consulatul General al Federaţiei Ruse, la Constanţa „Puterea Memoriei“ s-a deschis la Muzeul de Artă (galerie foto)

21 May 2015 1171

Expoziţia şi festivalul de film „Puterea Memoriei“, organizate de Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa

20 May 2015 1349

Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, și-a luat rămas bun „România este o țară bogată, unde trăiesc oameni cu un suflet mare. Constanța este perla Dobrogei“ (galerie foto)

03 Oct 2014 1626

Ziua Rusiei, marcată de Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa

12 Jun 2014 1699

Expoziţie organizată de Arhivele de Stat ale Rusiei, la Muzeul de Artă Constanţa Consulul general al Rusiei, Mikhail Reva - „Potenţialul relaţiilor româno-ruse încă nu a fost epuizat“ (galerie foto)

12 Jun 2014 1612

Se împlinesc o sută de ani Expoziţie dedicată vizitei Împăratului Nicolae al II-lea la Constanţa

11 Jun 2014 1506

Veteranii şi autorităţile constănțene depun azi coroane la monumentul Ostașilor și Ofițerilor Sovietici

08 May 2014 988

Protest în faţa Consulatului General al Federaţiei Ruse din Constanţa

05 Mar 2014 1669

Icre roşii şi votcă bună Consulul general al Federaţiei Ruse a dat o recepţie de Ziua Naţională a ţării (galerie foto)

12 Jun 2013 3521