Descinderi cu jandarmi în Piaţa Chiliei Echipele SC RAJA SA Constanţa au debranşat abonaţii cu datorii (galerie foto)

Scandal cu jandarmi, ţipete şi înjurături, ieri dimineaţă în Piaţa Chiliei. Şi nu vorbim despre descinderi ale mascaţilor la infractori periculoşi, ci la debranşările abonaţilor rău-platnici de la reţeaua de apă a SC RAJA SA.

În fiecare luni, zeci de locuitori din Piaţa Chiliei uită cu desăvârşite de utilităţilor. Din această cauză, periodic, SC RAJA SA Constanţa îi notifică din timp pentru a-şi plăti restanţele, îi cheamă să-şi eşaloneze debitele, iar în situaţii extreme se recurge la măsura debranşării. În unele cazuri, abonaţii notificaţi pentru a-şi achita restanţele găsesc bani şi scapă şi de datorii, şi de debranşări. Alţii însă, în special cei care acumulează debite mai vechi de trei luni, se pot trezi fără apă la robinete. Ieri, dimineaţă, echipele RAJA, sprijinite de către trupele de intervenţie ale Jandarmeriei, au descins în trei zone din oraş: Piaţa Chiliei, Centru şi Coiciu, pentru a-i debranşa pe rău-platnici de la reţeaua de apă. Scandalul, ţipetele şi înjurăturile au început în Piaţa Chiliei, unde cei mai mulţi dintre restanţieri sunt etnici turci. Prima oprire, la o vilă cu două nivele de pe strada Chiliei, unde o familie, care din luna august nu şi-a mai plătit facturile la apă a acumulat un debit de 1.179 lei. Femeia care a deschis uşa lucrătorilor RAJA s-a arătat extrem de deranjată de prezenţa jandarmilor şi a ziariştilor, pe care şi-a vărsat toţi nervii. Cu toate acestea, după câteva secunde a scos banii şi a achitat facturile restante. Pe strada Ion Raţiu, apariţia echipelor RAJA a agitat spiritele. Femeile familiei nu au ezitat să înjure jurnaliştii şi să lovească camerele de filmat. Pentru că au refuzat să achite debitul de 540 de lei, proprietarii au fost, în cele din urmă, debranşaţi de la reţeaua stradală. „Nu debranşăm din căminul de vizitare, pentru că peste două ore s-ar rebranşa singuri. De aceea, este nevoie să acţionăm de pe domeniul public, unde se taie conducta de alimentare cu apă“, au explicat reprezentanţii RAJA. Pe lângă facturile restante, abonaţii trebuie să suporte şi costurile de debranşare/rebranşare dacă doresc să aibă din nou apă la robinete, plus cheltuielile de reparare a trotuarului. În total, „distracţia“ costă 1.300 lei pentru fiecare debranşare. Cei mai mulţi dintre restanţierii vizitaţi de către echipele RAJA şi-au plătit pe loc facturile. Pe strada Făgetului, o femeie a ieşit din casă cu o bancnotă de 100 de euro, pe care a schimbat-o în apropiere, apoi s-a întors cu un taxi şi şi-a plătit întregul debit. La o altă adresă, pe strada Petru Vulcan, pentru un debit de aproape 400 lei, s-a recurs din nou la debranşare, deoarece tânăra care era acasă susţinea că nu are bani să achite. În faţa porţii existau încă urmele unei debranşări mai vechi, iar reprezentanţii RAJA ne-au spus că au clienţi vechi, care nu plătesc cu lunile, iar după ce rămân fără apă găsesc întotdeauna resurse atât pentru achitarea restanţelor, cât şi pentru cheltuielile de rebranşare. Doar în Piaţa Chiliei, ieri au fost vizaţi 51 de abonaţi, care au adunat un debit total de peste 11.000 lei, cea mai mare restanţă, 1853 lei, fiind la un abonat de pe strada.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Constanța! Ce consumatori sunt afectați

25 Mar 2024 740

RAJA întrerupe furnizarea apei în anumite zone din Constanța! Lista completă

24 Mar 2024 12844

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiu!

22 Mar 2024 1818

RAJA Constanța anunță câștigătorii Concursului „Apa este Viață 2024” (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 570

În atenția șoferilor Trafic restricționat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanța, din cauza unor lucrări de asfaltare

20 Mar 2024 655

Lucrări RAJA la Constanța! Mai multe zone, fără apă la robinete! Afectat și Spitalul Militar “Dr. Alexandru Gafencu”

20 Mar 2024 1075

RAJA Constanța Mai multe zone din municipiul Constanța rămân fără apă la robinete

19 Mar 2024 1543

RAJA Constanța Locuitorii din Eforie Nord vor avea apa oprită la robinete

19 Mar 2024 459

Atenție, se oprește apa în municipiul Mangalia! Iată zona vizată

19 Mar 2024 415

Concursul de pictură și desen "Apa este Viață 2024" RAJA Constanța anunță stop vot!

18 Mar 2024 435

RAJA Constanța Se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!

18 Mar 2024 1232

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din Mangalia!

18 Mar 2024 388

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu!

18 Mar 2024 498

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord rămân fără apă la robinete! Iată în ce interval

18 Mar 2024 438

Informare RAJA Constanța Se oprește apa în Eforie Nord! Iată în ce interval

16 Mar 2024 601