Despre inovaţie şi soluţii Primarul Decebal Făgădău - „Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“ (galerie foto)

Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, şi primarul Decebal Făgădău au participat la conferinţa pentru eficienţă energetică desfăşurată la Constanţa. Evenimentul a avut loc ieri, în sala Seneca a hotelului Ramada, şi a fost organizat de energynomics.ro, cu sprijinul CCINA Constanţa, prin Enterprise Europe Network Constanţa. Acesta este cel de-al patrulea eveniment din acest an, din seria dedicată eficienţei energetice „Inovaţie şi soluţii verificate pentru eficienţă energetică“ ce se derulează în cadrul campaniei „Eficienţă energetică pentru rezultate care contează“.
 
Printre participanţii la această conferinţă s-au numărat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Irina Nicolau, Departamentul pentru Eficienţă Energetică - ANRE, Andrei Bucur, Business Development Manager - MET România Energy, Adrian Vlăduţ, Application Engineer - Phoenix Contact, Victor Năstase, Industrial Manager - Lubexpert România, Bencze Dénes, manager DynoTeq Technology. De asemenea, au fost prezenţi şi experţi din sectorul energetic, factori de decizie din autorităţile publice din România şi companii, de la start-up-uri şi IMM-uri, la cele mai mari întreprinderi, interesate de subiecte precum: legislaţia şi reglementările privind eficienţa energetică, finanţarea pentru proiecte de eficienţa energetică şi sprijin pentru autorităţile publice şi IMM-uri.
 
Energynomics.ro a organizat, în anul 2017, patru conferinţe, cu scopul de a sublinia necesitatea şi beneficiile implementării auditurilor energetice, cu exemple de acţiuni şi tehnologii pentru creşterea eficienţei energetice. În 2018, au fost organizate deja trei conferinţe; pe 14 martie, la Iaşi, pe 26 aprilie, la Cluj-Napoca, pe 22 mai, la Timişoara.
 
„Pentru a rămâne ancoraţi în gestionarea problemelor istorice, în construirea unui prezent ce reprezintă o platformă pentru un viitor, Municipiul Constanţa face parte dintr-un parteneriat şi a depus un proiect prin care îşi propune să aducă inovări în domeniul energetic. Este o provocare şi municipiul Constanţa are 50% şanse să treacă acest proiect. Asta înseamnă că am făcut o treabă bună într-un termen scurt. Îmi doresc ca municipiul Constanţa să devină precum Viena în domeniul energetic. Capitolul energetic suferă de încredere. Eu am însă încredere în sistemul energetic naţional, deoarece pe vremuri am avut independenţă energetică şi specialişti. Am încredere în potenţialul oraşului, al judeţului şi al regiunii Dobrogea. Avem un loc unic în România: CNE Cernavodă, parcuri eoliene, Oil Terminal, Rompetrol. Există o clasă bine structurată de oameni de afaceri cu preocupări în domeniul energiei. De asemenea, există, în continuare, mai multe oportunităţi. Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“, a spus primarul Decebal Făgădău.
 
La rândul său, Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a subliniat că acest eveniment este unul extrem de important. „Nu facem suficient de multe pentru a explica publicului larg şi mediului de afaceri unele lucruri. Sunt foarte mulţi contrariaţi de faptul că tot încercăm să explicăm de ce este nevoie ca o clădire să fie eficientă din punct de vedere termic. Cred că nu se înţeleg fenomenele - cum se produce energia în România, din ce surse. Există în Uniunea Europeană o iniţiativă interesantă: eticheta ecologică, care se utilizează în diferite domenii, inclusiv în turism. Doar trei hoteluri din România au dobândit această etichetă ecologică, deoarece nu a fost nicio dorinţă de încurajare ca şi alţii să-şi dorească acest lucru. În judeţul Constanţa, hotelul care are această etichetă ecologică este hotelul Saturn din staţiunea cu acelaşi nume“, a menţionat Dănuţ Jugănaru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 768

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 807

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 762

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2741

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1528

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1276

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2340

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1179

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1647

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1404

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2054

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2010

Revine! Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte Tinimtex

21 Sep 2022 1555

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța organizează, în premieră la nivel local, manifestarea intitulată „Constanța Smart Energy Expo 2022”

27 Jul 2022 1489

CCINA Constanța și Zip Escort, parteneriat dedicat mediului de afaceri constănțean

10 Jun 2022 2385