Social

Despre inovaţie şi soluţii Primarul Decebal Făgădău - „Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“ (galerie foto)

Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, şi primarul Decebal Făgădău au participat la conferinţa pentru eficienţă energetică desfăşurată la Constanţa. Evenimentul a avut loc ieri, în sala Seneca a hotelului Ramada, şi a fost organizat de energynomics.ro, cu sprijinul CCINA Constanţa, prin Enterprise Europe Network Constanţa. Acesta este cel de-al patrulea eveniment din acest an, din seria dedicată eficienţei energetice „Inovaţie şi soluţii verificate pentru eficienţă energetică“ ce se derulează în cadrul campaniei „Eficienţă energetică pentru rezultate care contează“.
 
Printre participanţii la această conferinţă s-au numărat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Irina Nicolau, Departamentul pentru Eficienţă Energetică - ANRE, Andrei Bucur, Business Development Manager - MET România Energy, Adrian Vlăduţ, Application Engineer - Phoenix Contact, Victor Năstase, Industrial Manager - Lubexpert România, Bencze Dénes, manager DynoTeq Technology. De asemenea, au fost prezenţi şi experţi din sectorul energetic, factori de decizie din autorităţile publice din România şi companii, de la start-up-uri şi IMM-uri, la cele mai mari întreprinderi, interesate de subiecte precum: legislaţia şi reglementările privind eficienţa energetică, finanţarea pentru proiecte de eficienţa energetică şi sprijin pentru autorităţile publice şi IMM-uri.
 
Energynomics.ro a organizat, în anul 2017, patru conferinţe, cu scopul de a sublinia necesitatea şi beneficiile implementării auditurilor energetice, cu exemple de acţiuni şi tehnologii pentru creşterea eficienţei energetice. În 2018, au fost organizate deja trei conferinţe; pe 14 martie, la Iaşi, pe 26 aprilie, la Cluj-Napoca, pe 22 mai, la Timişoara.
 
„Pentru a rămâne ancoraţi în gestionarea problemelor istorice, în construirea unui prezent ce reprezintă o platformă pentru un viitor, Municipiul Constanţa face parte dintr-un parteneriat şi a depus un proiect prin care îşi propune să aducă inovări în domeniul energetic. Este o provocare şi municipiul Constanţa are 50% şanse să treacă acest proiect. Asta înseamnă că am făcut o treabă bună într-un termen scurt. Îmi doresc ca municipiul Constanţa să devină precum Viena în domeniul energetic. Capitolul energetic suferă de încredere. Eu am însă încredere în sistemul energetic naţional, deoarece pe vremuri am avut independenţă energetică şi specialişti. Am încredere în potenţialul oraşului, al judeţului şi al regiunii Dobrogea. Avem un loc unic în România: CNE Cernavodă, parcuri eoliene, Oil Terminal, Rompetrol. Există o clasă bine structurată de oameni de afaceri cu preocupări în domeniul energiei. De asemenea, există, în continuare, mai multe oportunităţi. Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“, a spus primarul Decebal Făgădău.
 
La rândul său, Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a subliniat că acest eveniment este unul extrem de important. „Nu facem suficient de multe pentru a explica publicului larg şi mediului de afaceri unele lucruri. Sunt foarte mulţi contrariaţi de faptul că tot încercăm să explicăm de ce este nevoie ca o clădire să fie eficientă din punct de vedere termic. Cred că nu se înţeleg fenomenele - cum se produce energia în România, din ce surse. Există în Uniunea Europeană o iniţiativă interesantă: eticheta ecologică, care se utilizează în diferite domenii, inclusiv în turism. Doar trei hoteluri din România au dobândit această etichetă ecologică, deoarece nu a fost nicio dorinţă de încurajare ca şi alţii să-şi dorească acest lucru. În judeţul Constanţa, hotelul care are această etichetă ecologică este hotelul Saturn din staţiunea cu acelaşi nume“, a menţionat Dănuţ Jugănaru.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment aniversar la CCINA Constanţa Centrul Enterprise Europe Network, 10 ani de activitate

14 Dec 2018 712

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 287

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

28 Nov 2018 761

„Trofeul Creativităţii“, organizat de CCINA Constanţa, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

27 Nov 2018 612

Constănţenii, aşteptaţi la ediţia de iarnă a TINIMTEX, organizată de CCINA Constanţa

20 Nov 2018 1539

Târg cu produse tradiţionale de Ziua Dobrogei, la Pavilionul Expoziţional. Ce surprize le sunt pregătite constănţenilor (galerie foto)

15 Nov 2018 1272

Solid House SRL, premiată de CCINA la Topul Judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa (galerie foto)

03 Nov 2018 854

LIVE TEXT. Eveniment important pentru oamenii de afaceri Firmele de top din judeţ, răsplătite de CCINA Constanţa (galerie foto+video)

01 Nov 2018 1415

CCINA Constanța ne invită la Zilele Dobrogei - expoziție de produse, gastronomie și vinuri din Dobrogea

25 Oct 2018 1179

Târgul TINIMTEX, specializat pe articole din piele şi blană, organizat de CCINA Constanţa, îşi deschide porţile

23 Oct 2018 2977

În premieră CJC, CCINA şi Primăria Constanţa organizează „Zilele Dobrogei“, în perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional (document)

20 Oct 2018 1083

CCINA Constanţa şi Fundaţia Laufer, despre soluţiile de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti (galerie foto)

13 Oct 2018 1067

Oameni de afaceri turci, la Constanţa Protocol de colaborare semnat între CCINA Constanţa şi CCI Iskenderun din Turcia (galerie foto)

12 Oct 2018 1103

Noul Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, în vizită la CCINA

05 Oct 2018 555

CCINA Constanţa. Întâlnire publică ʺComunicarea publică la nivelul comunității locale, factor de antrenare a corpurilor profesionaleʺ

19 Sep 2018 452