Social

Despre inovaţie şi soluţii Primarul Decebal Făgădău - „Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“ (galerie foto)

Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, şi primarul Decebal Făgădău au participat la conferinţa pentru eficienţă energetică desfăşurată la Constanţa. Evenimentul a avut loc ieri, în sala Seneca a hotelului Ramada, şi a fost organizat de energynomics.ro, cu sprijinul CCINA Constanţa, prin Enterprise Europe Network Constanţa. Acesta este cel de-al patrulea eveniment din acest an, din seria dedicată eficienţei energetice „Inovaţie şi soluţii verificate pentru eficienţă energetică“ ce se derulează în cadrul campaniei „Eficienţă energetică pentru rezultate care contează“.
 
Printre participanţii la această conferinţă s-au numărat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Irina Nicolau, Departamentul pentru Eficienţă Energetică - ANRE, Andrei Bucur, Business Development Manager - MET România Energy, Adrian Vlăduţ, Application Engineer - Phoenix Contact, Victor Năstase, Industrial Manager - Lubexpert România, Bencze Dénes, manager DynoTeq Technology. De asemenea, au fost prezenţi şi experţi din sectorul energetic, factori de decizie din autorităţile publice din România şi companii, de la start-up-uri şi IMM-uri, la cele mai mari întreprinderi, interesate de subiecte precum: legislaţia şi reglementările privind eficienţa energetică, finanţarea pentru proiecte de eficienţa energetică şi sprijin pentru autorităţile publice şi IMM-uri.
 
Energynomics.ro a organizat, în anul 2017, patru conferinţe, cu scopul de a sublinia necesitatea şi beneficiile implementării auditurilor energetice, cu exemple de acţiuni şi tehnologii pentru creşterea eficienţei energetice. În 2018, au fost organizate deja trei conferinţe; pe 14 martie, la Iaşi, pe 26 aprilie, la Cluj-Napoca, pe 22 mai, la Timişoara.
 
„Pentru a rămâne ancoraţi în gestionarea problemelor istorice, în construirea unui prezent ce reprezintă o platformă pentru un viitor, Municipiul Constanţa face parte dintr-un parteneriat şi a depus un proiect prin care îşi propune să aducă inovări în domeniul energetic. Este o provocare şi municipiul Constanţa are 50% şanse să treacă acest proiect. Asta înseamnă că am făcut o treabă bună într-un termen scurt. Îmi doresc ca municipiul Constanţa să devină precum Viena în domeniul energetic. Capitolul energetic suferă de încredere. Eu am însă încredere în sistemul energetic naţional, deoarece pe vremuri am avut independenţă energetică şi specialişti. Am încredere în potenţialul oraşului, al judeţului şi al regiunii Dobrogea. Avem un loc unic în România: CNE Cernavodă, parcuri eoliene, Oil Terminal, Rompetrol. Există o clasă bine structurată de oameni de afaceri cu preocupări în domeniul energiei. De asemenea, există, în continuare, mai multe oportunităţi. Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“, a spus primarul Decebal Făgădău.
 
La rândul său, Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a subliniat că acest eveniment este unul extrem de important. „Nu facem suficient de multe pentru a explica publicului larg şi mediului de afaceri unele lucruri. Sunt foarte mulţi contrariaţi de faptul că tot încercăm să explicăm de ce este nevoie ca o clădire să fie eficientă din punct de vedere termic. Cred că nu se înţeleg fenomenele - cum se produce energia în România, din ce surse. Există în Uniunea Europeană o iniţiativă interesantă: eticheta ecologică, care se utilizează în diferite domenii, inclusiv în turism. Doar trei hoteluri din România au dobândit această etichetă ecologică, deoarece nu a fost nicio dorinţă de încurajare ca şi alţii să-şi dorească acest lucru. În judeţul Constanţa, hotelul care are această etichetă ecologică este hotelul Saturn din staţiunea cu acelaşi nume“, a menţionat Dănuţ Jugănaru.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curs de calificare, organizat de CCINA Constanţa

04 Jul 2019 571

Eveniment ajuns la cea de-a V-a ediție Eleganţă, culoare și premii, la Balul Oamenilor de Afaceri, organizat de CCINA Constanţa (galerie foto)

21 Jun 2019 1152

Protocol de colaborare între CCINA Constanţa şi ANFPSDR, în sprijinul promovării învăţământului dual în mediul de afaceri (galerie foto)

20 Jun 2019 1433

Seminar despre relațiile de muncă în România și UE, organizat de Centrul Enterprise Europe Network din cadrul CCINA Constanţa

18 Jun 2019 992

CCINA Constanţa, seminar dedicat dezvoltării învăţământului profesional în sistem dual în Dobrogea

15 Jun 2019 1870

Birou de informare și asistență juridică pentru societăți în cadrul CCINA Constanța

29 May 2019 797

Constănţenii, ajutaţi de CCINA să-şi aleagă o locuinţă

28 May 2019 798

Proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă, implementat de CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici (galerie foto)

17 May 2019 825

Constănțenii, invitați de CCINA la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX, ajuns la cea de-a 76-a ediție

03 May 2019 1110

CCINA Constanța organizează un curs de arhivar

10 Apr 2019 483

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

05 Apr 2019 1270

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 746

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 724

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă, organizate de CCINA în prezenţa ministrului Bogdan Trif (galerie foto)

29 Mar 2019 1089

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă Trei evenimente organizate de CCINA Constanţa la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 1079