DGASPC Constanța Osman Vârlan, copilul din centrul de plasament, va deveni instructor de dansuri grecești - „Visele devin realitate atunci când crezi cu adevărat în propriile tale forțe”

  • Cursurile se vor desfășura la sala de dans a Encanto Dance Academy, din Tomis Mall, etajul III
  • Osman Vârlan are 18 ani și se află în sistemul de protecție a copilului de când era micuț
 
Vali de la centrul de plasament „Ovidiu“ și-a dorit și a reușit: va fi instructor de dansuri grecești!
 
Foarte timid, foarte politicos, extrem de muncitor și de talentat. Super-puterea lui este că îți poate însenina zilele mohorâte doar printr-o simplă conversație și un zâmbet larg.

El este Vali, pe numele lui adevărat Osman Vârlan. Are 18 ani și se află în sistemul de protecție a copilului de când era micuț. Vali este, de câțiva ani, rezident al Centrului de Plasament „Ovidiu“, unde a întâlnit oameni frumoși care l-au ajutat pe cât s-a putut să își continue visul: dansul și pregătirea lui pentru a ajunge instructor de dans.

„Aici, la centru, m-a descoperit doamna educator Steluța Popa și m-a luat ca membru în echipa ei, în trupa . Unii cântă, alții dansează. Eu dansez latino și grecești. Am particiapt la foarte multe festivaluri, concursuri și tot felul de evenimente; nu aș putea să spun câte sunt, nici câte medalii, trofee și premii am. Pot să spun că nu am decât premiile I și II. Nu am luat niciodată locul III sau mai puțin“, spune Vali.


În urmă cu doi ani, când am stat pentru prima dată de vorbă cu Vali, spunea că visul acesta de a deveni instructor de dans este departe pentru că are foarte mult de muncă și este extrem de greu să ai propria ta sală. Ei bine, astăzi, visul lui a devenit realitate: începând cu data de 16 martie, va preda cursuri de dansuri grecești.

 „Pasiunea mea pentru dans am descoperit-o de când eram la grădiniță și am început cu dansuri populare. Am continuat la Centrul de Plasament , apoi am venit aici, la Centrul de Plasament și am continuat. Dansurile grecești le-am descoperit când am intrat în ansamblul , iar dansurile latino le-am descoperit alături de cei de la “, povestește Vali.


Visul său care părea atât de îndepărtat a devenit realitate mai repede decât se aștepta. Dar totul a cerut sacrificii: multe ore de muncă, de antrenamente, chiar și seara când colegii de la Encanto Dance Academy îl lăsau pe Vali singur în sala de dans să se antreneze.
Acum, din 16 martie, va avea proprii lui elevi. Deja are 9 persoane înscrise pe care le va introduce în lumea frumoasă a dansurilor grecești.

Cursurile se vor desfășura la sala de dans a Encanto Dance Academy, din Tomis Mall, etajul III. Toate informațiile de care aveți nevoie să vă înscrieți se găsesc pe pagina lui de Facebook, „Dansuri a la grec“.

Vali recunoaște că are emoții pentru primul curs însă, după cum spune el, „pentru tot ceea ce faci trebuie să ai mereu o motivație. Pentru mine, faptul că oamenii vin la cursul meu este cea mai mare motivație“.

Vali a avut mereu și susținerea colegilor noștri de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța care l-au ajutat să participe la concursuri și să își vadă visul împlinit.

„Este foarte prietenos, își pune mereu în valoare măiestria pașilor. Două repetiții nu sunt mereu la fel: vine cu pași noi. Ne învață și pe noi. Noi, ca adulți, am învățat foarte mult de la el, inclusiv să avem grijă la postură, la gesturile pe care le facem“, a spus educatorul Valeria Gârliceanu.

„Pe Vali Osman îl cunosc de la repetițiile de la Casa de Cultură când el avea 7-87 anișori. În spatele cortinei, el deja prinsese și ceilalți pași ai celorlalți colegi de la alte centre. Mă refer la dansuri populare, dans modern. Încet, încet ne-am cunoscut și am început să colaborăm“, povestește educatorul Valeria Gârliceanu.


Vali este dovada vie a faptului că, atunci când îți dorești cu adevărat un lucru, tot universul complotează pentru a-ți îndeplini dorința. Secretele sunt: răbdarea, curajul, determinarea, ambiția și munca.


Raluca Aida ABBAS este studentă în anul II la Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O companie din Constanța va livra produse din carne Direcției pentru Protecția Copilului Tulcea. Cine sunt restul furnizorilor

12 May 2021 638

Dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Constanța, un proiect al CJC admis la finanțare pe fonduri europene

07 May 2021 577

Cine va furniza Direcției Generale de Asistență Socială Constanța servicii de imprimare și asigurare a funcționalității

22 Apr 2021 1871

Ziua internaționala a copiilor străzii În decursul anului 2020, în atenția specialiștilor DGASPC Constanța au ajuns 32 de cazuri de cerșetorie

21 Mar 2021 772

Cabinet stomatologic pentru beneficiarii DGASPC Constanța

10 Feb 2021 855

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța ridică două case de tip familial în municipiu

05 Feb 2021 627

DGASPC Constanța ridică mai multe locuințe protejate în Nicolae Bălcescu. Ce firmă se va ocupa

21 Jan 2021 1860

Aleșii județeni au aprobat bani pentru Spitalul Județean Constanța și pentru Direcția pentru Protecția Copilului

22 Dec 2020 973

Liberala Carmen Răducu și-a preluat postul la DGASP Constanța

11 Dec 2020 3151

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cumpără haine și încălțăminte pentru beneficiari

10 Dec 2020 901

Petre Dinică a demisionat de la DGASPC Constanța. Cine i-a luat locul

09 Nov 2020 5182

DGASPC Constanța scoate la concurs 38 de posturi vacante

31 Oct 2020 3245

DGASPC Constanța cumpără servicii de întreținere și reparare a generatoarelor de curent

09 Oct 2020 789

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța Proiect de construire / prelungire supante la sediu

01 Oct 2020 1098

DGASPC Constanța angajează două îngrijitoare

30 Sep 2020 3717