Donatii de aproximativ 15 tone pentru Spitalul Universitar CF Constanta

Un danez ne doteaza spitalele

Acestea constau in diferite obiecte pentru bucataria spitalului, mese, scaune, articole de birou, imbracaminte si incaltaminte pentru pacienti, paturi, saltele, carucioare pentru mers, bastoane * Presedintele Ffundatiei "Hjaelp Til Projekt Rumaenien" doreste sa vina in ajutorul celor 350 de bolnavi psihomotori, internati la Techirghiol

Spitalul Universitar CF Constanta a primit, in urma cu doua zile, donatii de aproximativ 15 tone din partea fundatiei daneze "Hjaelp Til Projekt Rumaenien". Acestea constau in diferite obiecte pentru bucataria spitalului, mese, scaune, articole de birou, imbracaminte si incaltaminte pentru pacienti, paturi, saltele, carucioare pentru mers, bastoane. Presedintele acestei fundatii, Leif Kristensen, a adus, de asemenea, si aparatura pentru spital, precum si uniforme pentru personalul unitatii. Acesta ne-a declarat ca scopul fundatiei pe care o conduce este acela de a veni in ajutorul suferinzilor, in mod special al celor din spitale. In afara de transportul care a sosit la Constanta zilele acestea, Leif Kristensen doreste sa vina in ajutorul celor 350 de bolnavi psihomotori, internati la Techirghiol. In urma cu ceva timp, el a primit pe mail un material care facea referire la viata acestor bolnavi, pentru care nu mai exista nici macar bani pentru alimente. Reactia lui a fost una prompta, luand hotararea de a face tot posibilul sa-i ajute. Intre timp, acest om cu suflet mare a apelat si la ajutorul secretarului general din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Ion Diaconu, pentru a reusi ca, in cel mai scurt timp, sa rezolve problemele de la Techirghiol. Fundatia "Hjaelp Til Projekt Rumaenien" a ajutat pana acum si alte institutii spitalicesti din judet, dar si din tara. De curand, chiar el a primit titlul de cetatean de onoare al comunei Surdila Gaiseanca, din Braila, pentru binele pe care l-a facut. Satenii aveau nevoie de un dispensar si cetateanul danez a facut ca acest lucru sa se realizeze. Timp de mai multi ani, cladirea in care acum functioneaza dispensarul a fost folosita ca sediu al primariei, apoi, din anul 1992, a fost inchiriata pentru activitatea de comert de catre o societate comerciala. La inceputul lunii septembrie 2001, s-a luat hotararea sa se organizeze un dispensar uman pentru a veni, in acest fel, in sprijinul populatiei imbatranite din localitate. La data de 15 septembrie 2001 s-a oficiat deschiderea dispensarului, care a fost dotat in intregime de acest om.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 363

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 396

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 261

Declarații de avere Constanța Ce avere are Roxana Nadolu, secretarul general al comunei Costinești. Soțul său e funcționar public la Primăria Mangalia (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 338

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 326

București După aproape 33 de ani de la teribila crimă - Bărbatul urmărit internațional, adus în țară pe 23 aprilie

17 Apr 2024 413

Firme Constanța UMEX SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

17 Apr 2024 416

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 197

Iată care sunt noile modificări aduse aplicației portal al Inspectoratului General pentru Imigrări

17 Apr 2024 326

IGPR Infotrafic Transporturi agabaritice

17 Apr 2024 176

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 404

Cod galben de vreme rea la Constanța! Vremea se va răci accentuat. Unde se pot semnala eventuale probleme

17 Apr 2024 617

Modificări importante în cadrul societății Avantech Cont SRL Constanța. Un nou asociat, cooptat în firmă

17 Apr 2024 295

IGPR InfotraficJudețul Cluj - Trafic oprit pe centura Vâlcele-Apahida

17 Apr 2024 193

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 12

17 Apr 2024 190