Doua scoli generale si un liceu din Constanta vor face parte dintr-un program educational

Proiect pentru sanatate initiat de catre Directia Generala de Activitati Extrascolare

Au fost propuse sa participe clase din ciclul primar de la Scoala 15 Constanta si Scoala Mihai Viteazu * Pentru gimnaziu s-au inscris pe lista unitatilor propuse Scoala nr. 10 Constanta si Scoala 2 Mai * La invatamantul liceal proiectul se va desfasura cu clase de la Liceul "Mihai Eminescu", cel din Cobadin si Grupul Scolar "Carmen Sylva" din Eforie Sud

Pe baza unui protocol semnat intre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii si Familiei, incepand cu anul scolar si pana la sfarsitul lunii octombrie se va desfasura la Constanta programul national pilot "Educatia pentru sanatate in scoala romaneasca". Proiectul a fost initiat de catre Directia Generala de Activitati Extrascolare, el urmand sa se desfasoare in alte 14 judete din tara si in Bucuresti. Elevii din unitatile de invatamant primar (2 clase), gimnazial (2 clase) si liceal (3 clase), atat din mediul urban, cat si din cel rural, vor fi inclusi in acest program. Inspectorul scolar Elena Raicu a declarat ca au fost propuse pentru a intra in program cate o clasa intai de la Scoala 15 Constanta si Scoala Mihai Viteazu, pentru gimnaziu Scoala nr. 10 Constanta si Scoala 2 Mai, iar pentru invatamantul liceal au fost propuse Grupul Scolar "Carmen Sylva" din Eforie Sud, Liceul "Mihai Eminescu" si Liceul din Cobadin. Pentru proiect au fost propuse acele unitati scolare in care exista cadre didactice active si receptive la problemele educatiei pentru sanatate. Activitatea de pilotare se va desfasura pe parcursul a 50 de minute (o ora de curs) pe saptamana. Cursurile vor fi sustinute de profesori si invatatori care au beneficiat de cursuri de formare in domeniul educatiei pentru sanatate sau de catre profesorii de biologie, acestia sustinand la ore 9 teme de educatie si sanatate. Cadrele didactice si copiii vor fi informati, in zilele urmatoare, despre tot ceea ce reprezinta programul, iar in perioada 30 septembrie - 5 octombrie elevii vor sustine un test pentru analizarea cunostintelor pe care le au. Dupa terminarea cursurilor de educatie si sanatate, in cadrul orelor de dirigentie, de optional sau in cadrul activitatilor extrascolare se va da un test final, la inceputul lunii noiembrie. Lucrarile vor fi trimise la minister unde vor fi analizate de catre sociologul din cadrul ministerului care a realizat testele. Elevii care au intrat in clasa intai vor sustine testul pe baza desenelor. Acest program a fost initiat pentru a se verifica eficienta educatiei pentru sanatate in scoli, precum si pentru implementarea la nivel national a acestui tip de instruire.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 272

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 461

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 386

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 444

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 551

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 535

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 447

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 632

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 504

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 466

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 566

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 678

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 445

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1259

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 588