UPDATE. Drama familiei Bordeianu din Constanța O sarcină în care copilul „nu are cerul gurii", catalogată drept „normală" (VIDEO)

 
Suspiciuni de malpraxis planează asupra şefei unei clinici medicale private din Bucureşti, o doctoriţă ginecolog ieşită la pensie.

O gravidă din Constanţa, care poartă în pântece un copil cu malformaţii, susţine că a fost tratată superficial de doctoriţă, care i-ar fi spus, timp de mai multe luni, că totul este în regulă. Mai mult, doctoriţă ar fi folosit parafa fiului ei, tot medic, pentru că ea se pensionase. Cazul a intrat acum în atenţia Colegiului Medicilor şi a poliţiei, potrivit stirileprotv.ro.

UPDATE: 

„Vreau să știe toată lumea că doar osul nazal nu i s-a văzut la 12 săptămâni. La trisomie se face amniocenteză dar şi la București mi s-a spus să nu fac, întrucât copilul este normal şi nu este nevoie“, a precizat Aura Boredianu.

„Am vrut să fac şi amniocenteză. Sunt tot felul de păreri şi bune şi rele dar eu sunt singura care trec prin această durere! Vă doresc din suflet multă sănătate şi să aduceți lume copii sănătoși. Nu e posibil că până la 30 de săptămâni să nu se fi văzut nimic. Am fost în ultima lună la 4 medici. Toți mi-au zis că malformațiile copilului trebuiau să se observe din primul - al doilea trimestru. Sunt mămici care au născut la 30 săptămâni copii normali şi bine dezvoltaţi... Al meu nici în greutate nu a luat. Nici asta nu a văzut?​“, a adăugat tânăra mămică.


Aurelia Bordeianu are 37 de ani şi este mama unui băieţel de 8 ani. În luna iunie a anului trecut, tânăra a aflat că este însărcinată cu o fetiţă.
 "Am fost la un doctor din Constanţa şi mi s-a spus că nu i se vede osul nazal. M-a chemat şi a două zi că să fie sigură şi într-adevăr nu i se vedea osul nazal. Am zis să consult şi alt medic am mers la Bucureşti", susține gravida.
Medicul din Constanţa i-a spus că fătul suferă şi de boală Trisomia 13, care cauzează malformaţii grave şi reduce cu până la 90 la sută şansele de supravieţuire după naştere.

Dar la Bucureşti, o doctoriţă ginecolog pensionară, şefa unei clinici cu sediul într-un bloc de locuinţe, împreună cu o doctoriţă specializată în imagistică, i-ar fi spus că sarcina nu are nicio problema.

„Am crezut în ea şi am mers luna de luna chiar şi de două ori pe luna. Totul în regulă, 3 D-ul, 4 D-ul, analize peste analize. Pe 14 decembrie, m-am dus la dansa şi mi-a zis că nu este nicio problema, că luna viitoare poate să fie în regulă." a mai spus Aurelia Bordeiu pentru Stirileprotv.ro.

Cum se apropia sorocul, femeia a stabilit împreună cu soţul să mai consulte al treilea medic ginecolog, dar şi un alt expert în imagistică. Atunci au avut un nou şoc, pentru că li s-a confirmat diagnosticul de la începutul sarcinii pus de medicul din Constanţa. „Copilul are buza de iepure, nu are cerul gurii, nu are partea această de nas, malformaţii la inima, vâlve pulmonară nu i se deschide. La ficat, la rinichi…a fost un şoc pentru mine!ô, a mărturisit femeia.

 "Am sunat-o pe doamna doctor şi i-am spus "uite, doamna doctor, pe 14 când aţi făcut ecografia totul era bine şi în 8 zile de la dumneavoastră câte malformaţii, câte probleme are copilul". Şi ea a zis "eeeeee, au apărut după ce am făcut noi ecografiile, în timpul asta".", a adugat soțul femeii, Constantin.

Doctoriţă ginecolog din Capitală, acuzată de malpraxis, susţine însă că şi-a făcut corect meseria. "Eu am consultat-o ginecologic, i-am făcut analizele, am urmărit-o clinic şi aceste malformaţii care au apărut pe parcurs au apărut datorită dezvoltării copilului. La vârstă mică de sarcina nu se văd malformaţiile.", a declarat aceasta intro interventie telefonica penu Protv. La fel susţine şi medicul care i-a făcut ecografiile la clinică privată din Bucureşti.


Dr. Valeriana Mihăilescu, medic primar radiologie şi imagistică medicală spune o altă variantă: "La 20 de săptămâni era prea devreme să văd. În momentul în care am sesizat era pe la 28 de săptămâni, era cu ventriculii foarte mari, i-am spus, i-am spus că sunt probleme. Eu am făcut tot ce era normal, noi am depistat adevăratele probleme."

"Noi intenţionăm să îi dăm în judecată, deja am vorbit cu un avocat, deja am vorbit la Colegiul Medicilor.", a afirmat Constantin Bodeianu, tatăl copilului. Soția sa, Aurelia Bordeianu a intrat acum în a nouă luna de sarcina. Urmează o perioada în care se va lupta, alături de soţul ei, pentru viaţă pruncului lor.

Sursa: ProTV


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ana

01 Feb, 2016 03:45

Nae, dvs cunoasteti cat costa acele ecografii si analize? In plus drumurile Bucuresti-Constanta si retur de n ori? Atunci cum puteti sa felicitati niste medici ca au luat o caruta de bani unor oameni care i-au crezut? Dvs va ganditi ca acesti parinti crunt loviti vor trebui sa isi neglijeze copilasul pe care il au acasa ca sa umble prin Capitala cu un nou nascut pe moarte? Dvs va ganditi la acel copil condamnat sa se nasca pentru a se chinui pana nu va mai putea respira? Si ca nehranit cu furtunul sau prin perfuzie va muri? Credinta in Dumnezeu de care cred ca bravati, v-a dezumanizat....

nae

14 Jan, 2016 15:31

Cred că părinţii care trec prin astfel de situaţii trebuie să-şi ducă crucea până la capăt.Nu trebuie să se gândească la avort,şi nici la schimbarea legii avorturilor.Iar medicilor,dacă au ascuns adevărul cu bună stiinţă,felicitări.

Maria

11 Jan, 2016 21:48

Cunosc un caz asemănător, sarcina monitorizata de dr Petre de la Medgidia si 4d facut de dr Ciufi. Totul perfect numai ca copilul sa născut fara cerul gurii, oalatoschizis, si doctorii si asistentele de la Medgidia urlau la mămică ca nu alăptează bebelul dar săracul nu putea ca nu făcea vidul acela necesar suptului . Si abia după 2 zile de la nastere au vazut malformatia din greșeală in timp ce copilul plângea de foame.

Articole asemanatoare

Veste cruntă pentru familia Bordeianu, din Murfatlar „Dumnezeu să-i odihnească sufleţelul lui de luptător“

14 Mar 2016 4961

„Îngeraşul Eric ne veghează din cer" Drama unei familii din Murfatlar s-a terminat tragic

13 Mar 2016 11545