Social

Dramatic! Minori zac pe o stradă din Costineşti, aşteptând bani de la turişti. Un copil, lovit de maşină. Ce spun autorităţile (video)

Imagini dramatice în Costineşti! Mai mulţi copii dorm în plină stradă, în timp ce turiştii trec pe lângă ei nepăsători. De altfel, aglomeraţia îi pune în mare pericol, ei putând fi uşor călcaţi în picioare sau loviţi de o maşină.

Filmările şi pozele au fost surprinse de către o turistă, care a precizat pentru ZIUA de Constanţa că a făcut petiţii la Poliţia Română, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Astfel, în imaginile surprinse de femeie, pe strada Litoral din Costineşti, unde circulaţia rutieră este blocată, minori de până în 10 ani zac pe haine vechi, murdari fiind aşteptând să primească câte un leu de la turistul venit la Marea Neagră.

Amintim că doar cu câteva ore înainte să primim imaginile de la turist, un copil minor a fost accidentat de un autoturism în Costineşti. La ora 3:00, în data de 19 august, un apel la 112 anunţa un accident rutier, prin care un copil, pieton fiind, a fost lovit de o maşină. Potrivit ISU Dobrogea Constanţa victima a fost conştientă şi cooperantă. Conform surselor noastre, minorul era cerşetor.

Femeia care a surprins cerşetorii de pe strada Litoral a povestit că pe strada unde stau întinşi minorii a avut loc un incident, posibil cauzat de către un cerşetor în apropiere de o covrigărie, la faţa locului venind atât poliţiştii, cât şi jandarmii.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a sesizat cu privire la situația unor minori care au fost filmaţi şi fotografiaţi cerșind, dormind sub cerul liber, lipsiți de supraveghere.

„Au fost contactate autoritățile din localitatea Costinești în scopul identificării minorilor aflați în situații de risc. Astfel, după verificările efectuate în timpul zilei de Poliția Națională, echipe mixte formate din reprezentanți ai DGASPC Constanța (asistent social și psiholog), Poliției și Jandarmeriei au verificat, seara trecută, întreaga localitate Costinești.

Facem precizarea că, în urma acțiunilor din seara trecută, nu au fost identificați minori care să se afle în situația semnalată.
DGASPC Constanța va continua în perioada următoare acțiunile, în colaborare cu autoritățile. În același timp, Poliția va anunța de îndată DGASPC Constanța în legătură cu situații care pot să apară în cursul zilei.

DGASPC Constanța va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații și, potrivit legii, se poate ajunge până la instituirea unor măsuri de protecție speciale pentru copiii aflați în astfel de situații”, transmit oficialii DGASPC.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cerşetori minori din Negru-Vodă şi Cobadin, depistaţi în Costineşti

21 Aug 2019 1096

S-au luat măsuri! Dosare penale pentru cerșetorie și folosirea unui minor în scop de cerșetorie, la Costineşti

21 Aug 2019 468

Constanţa Acţiune a poliţiştilor locali. 35 de femei, dintre care 6 minore, identificate

04 Mar 2019 649

Constanţa. Persoane care apelau la mila publicului, depistate de poliţiştii locali

14 Feb 2019 436

Constanţa. Prins a treia oară în timp ce vindea ţigări de contrabandă. Cu ce amendă s-a ales

06 Feb 2019 696

Sute de amenzi aplicate de poliţiştii constănţeni. Ce nereguli au sancţionat agenţii

30 Jan 2019 1024

Persoană care oferea ilegal spre vânzare ţigări, sancţionată de poliţiştii constănţeni (galerie foto)

24 Jan 2019 582

Minoră dată dispărută, surprinsă în timp ce cerşea într-o intersecţie din Constanţa

23 Jan 2019 676

Constanța Comerțul stradal neautorizat, sancționat de polițiștii locali. Ce amenzi au fost aplicate

19 Jan 2019 781

Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa a dat amenzi pe bandă rulantă

18 Jan 2019 2193

Constanţa. Călătorii frauduloşi, comerciaţii ambulanţi şi cerşetorii, sancţionaţi de poliţiştii locali

11 Jan 2019 767

Constanţa. Mamă, prinsă la cerşit cu cei patru copii minori

17 Dec 2018 565

Amenzi colosale aplicate de Poliţia Locală Constanţa, pentru diverse infracţiuni

31 Aug 2018 1059

Constanţa. Bărbat depistat în timp ce cerşea, sancţionat. A rămas şi fără banii primiţi din cerşit

22 Aug 2018 738

Cerșetoria se pedepsește O femeie de 36 de ani cercetată de oamenii legii. Iată ce făcea aceasta

20 Aug 2018 579