Social

Dumitru Draghici si lupta pentru cadavre

cap3.jpg„Noi nu vrem să facem nuntă, ci vrem să ne îngropăm o persoană dragă. Suntem distruşi, a fost un accident urât şi acum trecem şi prin asta"

Moartea tragică a Georgetei Luţă a ajuns să se transforme într-un imens scandal. Chiar dacă trupul femeii, care şi-a găsit sfârşitul într-un accident de autobuz, abia se răcise, cei care se ocupă de Cimitirul Central şi de morga din incinta acestuia au lăsat la o parte orice urmă de umanitate şi s-au luptat intens, prin mijloace ce frizează cu ridicolul, pentru a pune mâna pe trupul neînsufleţit.

Mai exact, este vorba despre angajaţii societăţii Clares SRL, patronată de Dumitru Drăghici. Societatea a parafat cu municipalitatea, un contract de prestări servicii care prevede să se ocupe numai de curăţenia şi paza Cimitirului Central. Este adevărat, durata înţelegerii este nedeterminată, însă nu se spune nicăieri că Drăghici ar fi stăpân peste locul de odihnă veşnică. Însă, se pare că treaba nu este văzută aşa şi de cel care face curăţenie în Central. Mai precis, apropiaţii Georgetei Luţă, sfâşiaţi de durere, au început să se ocupe de toate cele trebuincioase înhumării creştineşti. Au contractat serviciile unei firme de pompe funebre, de la care au achiziţionat şi sicriul. Mai departe, am aflat povestea din gura prietenului cel mai bun al fiului decedatei, Daniel Curelea.

„Suntem distruşi"

Vizibil îndurerat, bărbatul a povestit calvarul prin care au trecut până au reuşit să-i aducă rămăşiţele pământeşti ale Georgetei Luţă la cimitir. Comentariile sunt de prisos: „Am fost la spital, la morgă, ca să ridicăm decedatul. Acolo ni s-a spus că trebuie să ne ducem la poliţie pentru a lua o adresă către medicina legală şi să-l căutăm pe un anume domn Dan şi nu mai ştiu cum (n.r. Eremia). M-a trimis direct la ţintă. Ne-am întors aici, l-am găsit şi pe domnul Dan, care a spus că trebuie să ne ducem să luăm coşciugul de la Clares, de la el, de aici, şi mi-a arătat cu degetul magazinul. Eu i-am spus că nu avem nevoie de coşciug şi de altceva pentru că sunt deja plătite în altă parte. A fost curios de la cine am luat şi i-am zis că de la o altă firmă şi nu contează de la cine pentru că noi am venit să facem autopsia ca să putem să luăm mortul. Şi atunci a început problema. A degenerat într-un mic scandal la care a fost de faţă şi domnul Dumitru Drăghici, care a plecat la un moment dat şi a început să-mi spună că nu poate să facă autopsia pentru că are alte priorităţi, dar că în două ore vor termina şi se vor ocupa şi de cazul nostru. După două ore, m-am dus înapoi şi unul mic, slăbuţ, cu mustaţă m-a întrebat ce caut acolo şi cu cine sunt acolo. Şi i-am zis că suntem cu doamna Luţă, iar el mi-a spus că decedata noastră nu era pe lista lor - şi aşa, din scandal în scandal, cu toate variantele încercate dar fără rezolvare, am fost obligaţi să cumpărăm sicriul de la ei. Până să aleg sicriul de la Clares, maşina era plecată la morga spitalului să aducă decedatul aici. Asta este cruda realitate. Noi nu vrem să facem nuntă, ci vrem să ne îngropăm o persoană dragă. Suntem distruşi, a fost un accident urât şi acum trecem şi prin asta".

colaj2.jpgLacrimi şi durere

Povestea a fost susţinută şi de cuscrul victimei accidentului rutier. Singurii care nu vor să spună adevărul şi care neagă faptul că astfel de cazuri sunt frecvente în Cimitirul Central sunt tocmai angajaţii firmei Clares. Întâlnit din întâmplare în faţa morgii cimitirului, Dumitru Drăghici nu a făcut altceva decât să ţipe la reprezentanţii cotidianului nostru şi a refuzat orice dialog legat de această temă. Pe de cealaltă parte, Dan Eremia, despre care am aflat că este administratorul morgii, nu a dorit să facă nicio declaraţie oficială. Însă, neoficial a început să se plângă de munca grea pe care o fac şi că este normal ca de la ei, care prestează toate serviciile „murdare", cum ar fi autopsia, să se ia şi sicriul. Că doar alţii nu mai au voie să trăiască pe lângă afacerea lui Drăghici, am completa noi. În urma acestei bătălii pentru un cadavru nu a rămas decât o familie suferindă, care a trebuit să alerge în toate părţile numai pentru a se asigura că persoana dragă, moartă într-un tragic accident, îşi va găsi pacea veşnică. Şi o va face, din păcate, în Cimitirul Central, în sicriul lui Drăghici.

{mos_ri:Dumitru Draghici}

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Marcela

16 Oct, 2009 12:59

Este adevarat tot ce se spune despre aceasta societate. Am patit-o la moartea mamei mele cind soferul masinii care a venit sa ia lumea care insotea decedata, tipa si se comporta ca un zbir, sa ne grabim ca el trebuie sa fie prezent si in alta parte, de nu stiam pe unde sa alergam mai repede in loc sa ne plingem mortul plecat dintre noi.Parca ne facea o favoare, pe banii nostri ca a venit, cu o masina ca vai de ea, de ne era rusine ca nu am dat mai multa atentie acestui serviciu.

Kostel

16 Oct, 2009 09:15

Sunteti patetici!!!Casa Albastra cotizeaza bine la voi fratilor....deja e prea evident....cred ca va e foame..... mai vindeti exact 17 ziare pe zi.....bine v-a facut Mazare!!!!!

cititor

16 Oct, 2009 09:12

multa lume am auzit ca serviciile funerare le sunt impuse de acest cioclu: tamaiere, transport etc. nu inteleg cum de nu i se reziliaza contractul cu primaria. primaria ar putea crea o societate pt aceste servicii si ar castiga o gramada de bani pt oras. o inmormantare incepe undeva pe la 3000 ron si se poate termina la 15000 ron.

becali

16 Oct, 2009 08:30

nenorocitu de dan asta de la morga o sa ai viata grea in constanta.o ai promisa de la multi talharule.si tu si draghici.ai suparat lume multa la necaz si asta nu se uita!!!!!

Articole asemanatoare

Ordinea de zi a şedinţei ordinare a acţionarilor CN APM Constanţa de la sfârşitul lunii, completată. Ce subiect important va fi adus în atenţie

09 Oct 2018 785

Adunarea Generală a Acţionarilor CN APM Constanţa, convocată la sfârşitul lunii. Cine rămâne şi cine pleacă dintre membrii Consiliului de Administraţie

02 Oct 2018 1630

Societatea Balneoterapia Saturn SRL va fi dizolvată. Cine a luat decizia și când va intra în vigoare

01 Oct 2018 287

Acţionarii societăţii Restaurant Tomis SA au ales un nou administrator

28 Sep 2018 299

Ce schimbări s-au făcut în societatea în care este asociată fiica omului de afaceri Liviu Bamburic

28 Sep 2018 272

Ce decizii au fost luate în cadrul Adunării Generale a Acționarilor societății CI-CO. Cine au fost aleși ca membri în CA

18 Sep 2018 266

Modificări în Şantierul Naval Mangalia, înregistrate în Monitorul Oficial al României

03 Aug 2018 505

Acţionarii Aviaţia Utilitară Bucureşti SA, convocaţi în AGA şi AGEA (document)

24 Jul 2018 517

Constănţeanul Gelu Dae, numit membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Metrorex. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

23 Jul 2018 1005

Marian Irimia şi Florentina Ciordas, aleşi membri provizorii în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Iată ce indemnizaţie primesc!

21 Jul 2018 990

Banner amplasat ilegal în Piața Victoriei. Un bărbat a fost amendat de jandarmi

17 Jul 2018 456

Acţionarii CN APM Constanţa SA, convocaţi în şedinţă. Două puncte pe ordinea de zi

12 Jul 2018 749

SC Project Resolv Consulting SRL are un nou administrator. Ce alte decizii importante s-au luat în cadrul AGA

03 Jul 2018 447

Operațiune da salvare a unei pisici la Tulcea (galerie foto)

16 Jun 2018 701

Modificări în cadrul societății Jepp SRL. Ce au hotărât asociații

10 Jun 2018 684

Ce decizii s-au luat în Adunarea Generală a Asociaților societății Onix Star Distribution

04 Jun 2018 652

Decizii luate de acţionarii CN APM Constanţa Au fost numiţi noi membri în CA şi s-a stabilit remuneraţia acestora

28 May 2018 1780

Acționarii CN APM Constanța, convocați în ședință. Ce vor decide

24 May 2018 1055

Modificări în cadrul societății Mrini Eye Hospital. Un asociat s-a retras din firmă și un altul a fost cooptat

20 May 2018 861

Mirela Matichescu este noul administrator al CA din cadrul CN APM Constanța

11 May 2018 1450

Acționarii Electrica SA s-au întrunit în Adunarea Generală Ordinară și Extraordinară. Ce decizii s-au luat

28 Apr 2018 1140

Consiliul de Administrație al SC Lido SA a convocat AGA. Ordinea de zi (document)

24 Apr 2018 703

Administratorii provizorii ai Nuclearelectrica vor putea să se auto-selecteze pentru un mandat plin

13 Apr 2018 701

Un nou model de „mobilier stradal“ pe strada Atelierelor din Constanța. Ce se poate observa pe cablurile de pe stâlpi (galerie foto-video)

11 Apr 2018 1002

Modificări în cadrul societații Sun Fun Beach SRL. Ce au hotărât asociații

10 Apr 2018 656

Ce decizii au luat asociaţii societăţii Murighiol Resort. Administratorul societăţii s-a ratras din funcţie

30 Mar 2018 824

evz.ro Damen confirmă încheierea negocierilor cu Guvernul României pentru preluarea Șantierului Naval Daewoo Mangalia

24 Mar 2018 1436

AGA la THR Marea Neagră. Se aprobă valoarea dividendelor și ipoteca pentru prelungirea unei linii de credit. Ce hotel este ipotecat

16 Mar 2018 1494

Asociații societății One Force Security SRL, convocați. Ce hotărâri au luat

11 Mar 2018 652

Asociatul unic al societăţii Cherhanaua Taşaul a decedat. Ce decizii au fost luate în AGA societăţii

04 Mar 2018 1886

Un asociat al societăţii Decor Publicitate s-a retras din firmă. Ce asociat a fost cooptat în cadrul societăţii

04 Mar 2018 588

Asociații Search AVG INC au hotărât desființarea și radierea sediului firmei din Constanța. Ce alte decizii s-au luat

26 Feb 2018 486

Modificări în structura societății Marine Supply SRL. Ce au decis asociații

22 Feb 2018 548

Modificări în structura societății Master Fishing SRL. Ce a decis Adunarea Generală a Asociaților

15 Feb 2018 643

Asociații societății Bunker Trade Logistics SRL, întruniți. Ce s-a decis

12 Feb 2018 856

Noi asociați cooptați în cadrul societății Taxi Comedy SRL. Cine va fi noul administrator al firmei

30 Jan 2018 1012

Lawyers Club Pizza SRL şi-a schimbat sediul social

22 Jan 2018 687

Ce decizii au fost luate în Adunarea Generală a Acționarilor societății Litoral SA. Cine sunt administratorii provizorii numiți în funcție

16 Jan 2018 822

Acţionarii Fondului Proprietatea, convocaţi pentru alegerea a trei noi membri în Consiliul Reprezentanţilor

11 Jan 2018 748

Adunare Generală a Acționarilor la RAJA Constanța. Propunere surpriză în numirea ca administrator provizoriu

31 Dec 2017 2955

Schimbări în cadrul societății Rasova Wine. Un asociat s-a retras și un altul a fost cooptat în societate

15 Nov 2017 1047

Modificări în structura societății Murfatlar Internațional Trading SRL

08 Nov 2017 885

A fost convocată Adunarea Generală a Acționarilor de la Oil Terminal Constanţa. Iată ordinea de zi!

19 Oct 2017 987

Acţionarul Oil Terminal SA, Sebastian Dumitrescu, solicită convocarea Adunării Generale a Acţionarilor

18 Oct 2017 950

A fost convocată AGA de la Oil Terminal Constanţa. Ordinea de zi completă

04 Oct 2017 1729

Modificări la societatea Tehnotrans Feroviar. Cine sunt noii asociați

12 Aug 2017 2263

Eroul din Mangalia, adus de valuri la mal

09 Aug 2017 4828

Obiectul de activitate al societății ZIP Escort SRL completat. Cu ce se va ocupa societatea

02 Aug 2017 1386

Consiliul Judeţean Constanţa şi-a numit omul în CA-ul Aeroportului Mihail Kogălniceanu

11 May 2017 3262

Revista presei locale

06 Apr 2017 1464