Social

Dumitru Draghici si lupta pentru cadavre

cap3.jpg„Noi nu vrem să facem nuntă, ci vrem să ne îngropăm o persoană dragă. Suntem distruşi, a fost un accident urât şi acum trecem şi prin asta"

Moartea tragică a Georgetei Luţă a ajuns să se transforme într-un imens scandal. Chiar dacă trupul femeii, care şi-a găsit sfârşitul într-un accident de autobuz, abia se răcise, cei care se ocupă de Cimitirul Central şi de morga din incinta acestuia au lăsat la o parte orice urmă de umanitate şi s-au luptat intens, prin mijloace ce frizează cu ridicolul, pentru a pune mâna pe trupul neînsufleţit.

Mai exact, este vorba despre angajaţii societăţii Clares SRL, patronată de Dumitru Drăghici. Societatea a parafat cu municipalitatea, un contract de prestări servicii care prevede să se ocupe numai de curăţenia şi paza Cimitirului Central. Este adevărat, durata înţelegerii este nedeterminată, însă nu se spune nicăieri că Drăghici ar fi stăpân peste locul de odihnă veşnică. Însă, se pare că treaba nu este văzută aşa şi de cel care face curăţenie în Central. Mai precis, apropiaţii Georgetei Luţă, sfâşiaţi de durere, au început să se ocupe de toate cele trebuincioase înhumării creştineşti. Au contractat serviciile unei firme de pompe funebre, de la care au achiziţionat şi sicriul. Mai departe, am aflat povestea din gura prietenului cel mai bun al fiului decedatei, Daniel Curelea.

„Suntem distruşi"

Vizibil îndurerat, bărbatul a povestit calvarul prin care au trecut până au reuşit să-i aducă rămăşiţele pământeşti ale Georgetei Luţă la cimitir. Comentariile sunt de prisos: „Am fost la spital, la morgă, ca să ridicăm decedatul. Acolo ni s-a spus că trebuie să ne ducem la poliţie pentru a lua o adresă către medicina legală şi să-l căutăm pe un anume domn Dan şi nu mai ştiu cum (n.r. Eremia). M-a trimis direct la ţintă. Ne-am întors aici, l-am găsit şi pe domnul Dan, care a spus că trebuie să ne ducem să luăm coşciugul de la Clares, de la el, de aici, şi mi-a arătat cu degetul magazinul. Eu i-am spus că nu avem nevoie de coşciug şi de altceva pentru că sunt deja plătite în altă parte. A fost curios de la cine am luat şi i-am zis că de la o altă firmă şi nu contează de la cine pentru că noi am venit să facem autopsia ca să putem să luăm mortul. Şi atunci a început problema. A degenerat într-un mic scandal la care a fost de faţă şi domnul Dumitru Drăghici, care a plecat la un moment dat şi a început să-mi spună că nu poate să facă autopsia pentru că are alte priorităţi, dar că în două ore vor termina şi se vor ocupa şi de cazul nostru. După două ore, m-am dus înapoi şi unul mic, slăbuţ, cu mustaţă m-a întrebat ce caut acolo şi cu cine sunt acolo. Şi i-am zis că suntem cu doamna Luţă, iar el mi-a spus că decedata noastră nu era pe lista lor - şi aşa, din scandal în scandal, cu toate variantele încercate dar fără rezolvare, am fost obligaţi să cumpărăm sicriul de la ei. Până să aleg sicriul de la Clares, maşina era plecată la morga spitalului să aducă decedatul aici. Asta este cruda realitate. Noi nu vrem să facem nuntă, ci vrem să ne îngropăm o persoană dragă. Suntem distruşi, a fost un accident urât şi acum trecem şi prin asta".

colaj2.jpgLacrimi şi durere

Povestea a fost susţinută şi de cuscrul victimei accidentului rutier. Singurii care nu vor să spună adevărul şi care neagă faptul că astfel de cazuri sunt frecvente în Cimitirul Central sunt tocmai angajaţii firmei Clares. Întâlnit din întâmplare în faţa morgii cimitirului, Dumitru Drăghici nu a făcut altceva decât să ţipe la reprezentanţii cotidianului nostru şi a refuzat orice dialog legat de această temă. Pe de cealaltă parte, Dan Eremia, despre care am aflat că este administratorul morgii, nu a dorit să facă nicio declaraţie oficială. Însă, neoficial a început să se plângă de munca grea pe care o fac şi că este normal ca de la ei, care prestează toate serviciile „murdare", cum ar fi autopsia, să se ia şi sicriul. Că doar alţii nu mai au voie să trăiască pe lângă afacerea lui Drăghici, am completa noi. În urma acestei bătălii pentru un cadavru nu a rămas decât o familie suferindă, care a trebuit să alerge în toate părţile numai pentru a se asigura că persoana dragă, moartă într-un tragic accident, îşi va găsi pacea veşnică. Şi o va face, din păcate, în Cimitirul Central, în sicriul lui Drăghici.

{mos_ri:Dumitru Draghici}

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Marcela

16 Oct, 2009 12:59

Este adevarat tot ce se spune despre aceasta societate. Am patit-o la moartea mamei mele cind soferul masinii care a venit sa ia lumea care insotea decedata, tipa si se comporta ca un zbir, sa ne grabim ca el trebuie sa fie prezent si in alta parte, de nu stiam pe unde sa alergam mai repede in loc sa ne plingem mortul plecat dintre noi.Parca ne facea o favoare, pe banii nostri ca a venit, cu o masina ca vai de ea, de ne era rusine ca nu am dat mai multa atentie acestui serviciu.

Kostel

16 Oct, 2009 09:15

Sunteti patetici!!!Casa Albastra cotizeaza bine la voi fratilor....deja e prea evident....cred ca va e foame..... mai vindeti exact 17 ziare pe zi.....bine v-a facut Mazare!!!!!

cititor

16 Oct, 2009 09:12

multa lume am auzit ca serviciile funerare le sunt impuse de acest cioclu: tamaiere, transport etc. nu inteleg cum de nu i se reziliaza contractul cu primaria. primaria ar putea crea o societate pt aceste servicii si ar castiga o gramada de bani pt oras. o inmormantare incepe undeva pe la 3000 ron si se poate termina la 15000 ron.

becali

16 Oct, 2009 08:30

nenorocitu de dan asta de la morga o sa ai viata grea in constanta.o ai promisa de la multi talharule.si tu si draghici.ai suparat lume multa la necaz si asta nu se uita!!!!!

Articole asemanatoare

Consiliul de Administraţie de la Litoral SA convoacă AGA pentru aprobarea dizolvării şi lichidării societăţii

11 Jul 2019 793

Decizia, publicată în Monitorul Oficial. Modificări în societatea C-Tech SRL, controlată de Corneliu Dică

20 Jun 2019 1101

Acţionarii CN APM SA Constanţa vor alege, în luna mai, membrii provizorii în Consiliul de Administraţie. Alte puncte, pe ordinea de zi a şedinţei

27 Apr 2019 1064

Un constănţean, numit administrator al Habitat şi Ambient SA

25 Mar 2019 479

Acţionarii Litoral Construct decid aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2019

18 Feb 2019 719

Ordinea de zi a Adunării Generale a CN APM Constanţa. Când va avea loc şedinţa (document)

06 Feb 2019 1016

Au fost aleşi membrii Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa SA. Cine sunt aceştia şi ce indemnizaţii vor primi

02 Feb 2019 2283

Va fi ales un nou director interimar la CN APM Constanţa. Ce spune Dan Nicolae Tivilichi

30 Jan 2019 2276

Decizii importante luate în Adunarea Generală a Asociaţilor societăţii Aliment Murfatlar

30 Dec 2018 686

S-a dispus închiderea procedurii insolvenţei împotriva firmei Muntenia Estival 2002, controlată de Mihaela Borcea. Se convoacă AGA pentru decizii importante

29 Dec 2018 837

Modificări în cadrul societății Tomis SA

28 Dec 2018 586

A fost convocată AGA Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa

26 Nov 2018 1170

Cum au fost împărțite părțile sociale ale Black Sea Services după decesul asociatului Adrian Iancu

17 Nov 2018 1138

Ordinea de zi a şedinţei ordinare a acţionarilor CN APM Constanţa de la sfârşitul lunii, completată. Ce subiect important va fi adus în atenţie

09 Oct 2018 1395

Adunarea Generală a Acţionarilor CN APM Constanţa, convocată la sfârşitul lunii. Cine rămâne şi cine pleacă dintre membrii Consiliului de Administraţie

02 Oct 2018 2195